Клиники в Истанбул - тема 7

• 92 139
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Честито!Чудесен Коледен подарък!Лека и безпроблемна бременност до края.

# 271
  • Пловдив
Честито!Чудесен Коледен подарък!Лека и безпроблемна бременност до края.
Благодаря Ванче! Чул те Господ Hug

# 272
Браво на вас Едеса, дано всичко е наред и си гушнете бебчето!
При мен нещата приключиха безуспешно. Единственият ембрион който ставаше за ПИД се оказа с увреждане в 19 хромозома. Persevere

# 273
Съжалявам Викче!Кураж!

# 274
Здравейте момичета. Дежурните аптеки в неделя, 16.12.2018, в Шишли, са изброени по-долу. Пишете ни ако Ви се налага да намерите аптека в друг квартал или извън работно време през седмицата и с удоволствие ще Ви насочим. Уголемена карта в Гугъл Мапс с разположението на аптеките можете да видите тук: https://drive.google.com/open?id=16cPetPIwe3lpkAOSyZMRbsi1K7s&usp=sharing

ACAR ECZANESİ
Address: Meşrutiyet Mahallesi Vali Konağı Caddesi 105, Nişantaşı, Şişli
Tel:   0 212 247 84 38

PAŞA GÖNLÜM ECZANESİ
Address: Mecidiyeköy Mahallesi, Eski Osmanlı Sokak, 38, Mecidiyeköy, Şişli
Tel: 0 212 212 10 06

ŞİŞLİ ALTUĞ ECZANESİ
Address: İzzetpaşa Çiftliği Mahallesi, Abide-İ Hürriyet Caddesi, 160A, Mecidiyeköy, Şişli
Tel: 0 212 219 00 69

ÜMİT ŞAHİN ECZANESİ
Address: Şişli Merkez Mahallesi, Halaskargazi Caddesi, 205/B, Şişli
Tel:   0 212 248 87 04

# 275
Здравейте момичета,
Нова съм в темата. Желая огромен късмет и щастлив финал за всички ни!
Имаме назначен първичен преглед в Мемориал на 11.01 и ще се радвам, ако мога да получа някои насоки от вас. Как пътувате обикновено - с кола, автобус или по друг начин? Ние мислим да тръгнем с кола, но малко ни притеснява трафика в Истанбул - как го преценявате, дали може да се оправи човек?  Можете ли да ни препоръчате хотел/ или друго настаняване в близост до болницата? Как стои въпросът с паркирането - има ли обществени паркинги?

По отношение на самия преглед - по време на него ли се начертава план на действие или по-късно ви изпращат насоките си на мейл (като излезе спермограмата примерно)? 

Затрупах ви с въпроси, но ми е за първи път и сега се вълнувам за всички подробности.

# 276
Здравейте момичета,
Имаме назначен първичен преглед в Мемориал на 11.01 и ще се радвам, ако мога да получа някои насоки от вас. Как пътувате обикновено - с кола, автобус или по друг начин? Ние мислим да тръгнем с кола, но малко ни притеснява трафика в Истанбул - как го преценявате, дали може да се оправи човек?  Можете ли да ни препоръчате хотел/ или друго настаняване в близост до болницата? Как стои въпросът с паркирането - има ли обществени паркинги?

По отношение на самия преглед - по време на него ли се начертава план на действие или по-късно ви изпращат насоките си на мейл (като излезе спермограмата примерно)? 

Затрупах ви с въпроси, но ми е за първи път и сега се вълнувам за всички подробности.

Привет!
имате време да планирате нещата, така че не се притеснявай Simple Smile А сега по въпросите.

Ние с половинката решихме да си спестим пътуването с кола - трафикът в Истанбул може да е кошмар, а и карат доста агресивно. Автобусите на Метро са удобен вариант и до болницата има диреткна линия на градския транспорт (75О). Има обаче и доста двойки, които пътуват с автоболим и се справят със ситуацията. Някоя от тях може да даде насоки относно паркирането.

За нощувки - препоръчвам апартаментите Airbnb в района на болницата. Има няколко в близост до болницата, цените са по-добри от хотелите и имате на разположение повече от стая. От към хотели, знам че има доста хора нощували в Tempo или K-Suites.

Прегледът е стандартен + коментар по вашата ситуация. Резултатите от спермограмата излизат на момента.

Ако не са необходими допълнителни изследвания ще ви предложат вариант за действие на момента. В случай, че преценят нужда от допълнително инфо ще можете да си направите изследвания в Бг и да комуникирате допълнително с координаторките за изясняване на нещата.

# 277
Скрит текст:
Здравейте момичета,
Имаме назначен първичен преглед в Мемориал на 11.01 и ще се радвам, ако мога да получа някои насоки от вас. Как пътувате обикновено - с кола, автобус или по друг начин? Ние мислим да тръгнем с кола, но малко ни притеснява трафика в Истанбул - как го преценявате, дали може да се оправи човек?  Можете ли да ни препоръчате хотел/ или друго настаняване в близост до болницата? Как стои въпросът с паркирането - има ли обществени паркинги?

Привет!
имате време да планирате нещата, така че не се притеснявай Simple Smile А сега по въпросите.

Ние с половинката решихме да си спестим пътуването с кола - трафикът в Истанбул може да е кошмар, а и карат доста агресивно. Автобусите на Метро са удобен вариант и до болницата има диреткна линия на градския транспорт (75О). Има обаче и доста двойки, които пътуват с автоболим и се справят със ситуацията. Някоя от тях може да даде насоки относно паркирането.

За нощувки - препоръчвам апартаментите Airbnb в района на болницата. Има няколко в близост до болницата, цените са по-добри от хотелите и имате на разположение повече от стая. От към хотели, знам че има доста хора нощували в Tempo или K-Suites.

Прегледът е стандартен + коментар по вашата ситуация. Резултатите от спермограмата излизат на момента.

Ако не са необходими допълнителни изследвания ще ви предложат вариант за действие на момента. В случай, че преценят нужда от допълнително инфо ще можете да си направите изследвания в Бг и да комуникирате допълнително с координаторките за изясняване на нещата.

Много ти благодаря! Страхотно бърз отговор!:-)

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 21:11 от AnMary

# 278
Скрит текст:
Здравейте момичета,

Привет!

Моля, моля! Успех и да се похвалиш после Simple Smile

# 279
Здравейте момичета,

Здравей и успех от мен! Насочила си се към правилното място. На мен ми предстои замразен трансфер към края на месеца в Мемориал и съвсем скоро ще ходим на преглед натам. Досега сме пътували със самолет- най-удобно е, но и по-скъпо. Този път ще ходим с кола, тъй като не мога да предвидя колко ще е престоят този път. Ние спахме в хотел - Molton Monapart Mecidiyekoy, намира се в близост до Trump Tower, бяхме доволни, намира се на 5-6 минути с кола от болницата и е в хубав район с много заведения и място за разходки. Още на първичния преглед ще успеят да ви дадат насоки, на нас ни назначиха допълнителни изследвания, направихме ги в Бг и им ги изпратихме. За нас това е първи опит и се надяваме да е успешен докрая. Успех Blush

# 280
Благодаря, MiVa1!  Успех и на вас!

И за нас ще е първи инвитро опит това. Досега имах 3 спонтанни бременности, но, уви, неуспешни. Много се надявам да намерим решение, защото и годините си напредват и се притеснявам...

# 281
Благодаря, MiVa1!  Успех и на вас!

И за нас ще е първи инвитро опит това. Досега имах 3 спонтанни бременности, но, уви, неуспешни. Много се надявам да намерим решение, защото и годините си напредват и се притеснявам...

Не се притеснявай, ще намерите решение. Лекарите в Мемориал са изключителни специалисти и професионалисти, не съм се и съмнявала и съжалила за секунда, че се насочихме към Истанбул. Успех, ако имаш допълнителни въпроси пиши, затова сме и тук!

# 282
  • София
Здравейте, ние наскоро пътувахме с кола. Трафикът наистина е по-голям отколкото където и да е в БГ, просто трябва да карате с повишено внимание и шофьорът да е опитен. След като влезете в Турция, трябва да си купите нещо като винетка - HGS се нарича. В Истанбул буквално навсякъде има платени паркинги (наричат се otopark) - цената излиза около 10 лв. на денонощие. Не видях опция за безплатни обществени паркинги, а паркирането на улицата много често е невъзможно, пък и малко рисково, предвид, че не знаем турски, а малко хора говорят английски. Ние резервирахме малко хотелче чрез booking.com - там има доста голям избор от хотели и квартири на всякакви цени и локации. Случвало ми се е с airbnb да увисвам без резервация, така че за да си спестя излишен стрес, този път се доверих на booking.com. И да има проблем с някоя резервация, в рамките на час-два предлагат алтернатива и то за тяхна сметка. Успех!

# 283
Скрит текст:
Здравейте момичета,

Привет!

Моля, моля! Успех и да се похвалиш после Simple Smile

Дано! От твоите уста в Божиите уши както се казва.  Успех и на вас!:-)

# 284

Роден_ентусиаст, на добър път и не се притеснявай - всичко ще е наред. Истанбул може и да изглежда хаотичен, но всъщност няма да имате проблем с транспорт и организация, особено ако проучиш добре нещата. Всички, които можем да помогнем, ще се отзовем, но ако имаш възнможност върни се няколко теми назад и разгледай - особено за транспорта има много, много информация, а може и вече този, който я е споделил да не може да се отзове отново.

Ние сме били няколко пъти със самолет и един път с кола. Определено предпочитаме със самолет, а и в периода, в който ходихме, имаше и много добри цени. С кола също бяхме веднъж, наистина е натоварващо за шофьора, но аз познавам и момичета, които са шофирали сами и са се оправяли без проблем. Ние за съжаление имахме и инцидент - точно след пункцията си тръгнахме (лоша идея, определено препоръчвам да не пътуваш същия ден след пункцията) и бяхме спряли в едно огромно задръстване и един господин реши, че ще прави някакви маневри и просто ни удари. Тук последва едно разправяне, писане на двутстранни протоколи в средата на един огромен булевард. За щастие нямаше големи щети и си продължихме пътя без проблем, но определено ми е неприятен спомен. 

Относно хотелите - наистина тук най-много се споменават хотелите Темпо и K-Suites и според мен някак по инерция хората се насочват натам. Тези два хотела са близо до болницата, но около тях няма нищо. Реално два-три пъти на ден ще трябва да търсите какво да хапнете, нещо да купите итн итн, а като няма нищо наблизо си става малко сложно. Поне за мен, по-добрата опция е да се отсяда в хотел/апартамент на оживено място с магазини, ресторантчета, аптеки итн. Например някое хотелче по продължението на централната улица в Шишли (проверих на Google, казва се Halaskargazi, на нея е и метро спортката Osmanbey). Транспортът в Истанбул е добре организиран и можете спокойно да си хванете автобус, от хотелът, в който сте и да отидете до болницата. От Шишли до Перпа (спирката на която се слиза, за да се стигне пеша до болницата) са макс 20 мин с автобус, а може да ходите и с такси - на мен не са ми взимали повече от 12-14 лири. Прегледите (поне при мен) бяха през ден или два и се получаваше така, че много повече ходех по други места (магазини, пазарчета, търсене на храна, итн), от колкото веднъж на няколко дни да се иде до болницата, затова и огромна близост до болницата не ми се вижда необходима. А имайки предвид и че на два пъти ми се наложи да търся аптека през нощта, това че бях в оживен район с всякакви търговски обекти и аптеки, много помогна.

За паркинг - попитай в хотела, който избереш, обикновено предлагат някакво решение.

И още един съвет - използвай Google Maps и Google Streetview, за да се запознаеш с основните места, които ти трябват - болницата, спирката на Перпа 2, гарата, хотелът, итн. Така като стигнеш на място, ще знаеш какво търсиш и ще ти е много по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт