НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мария, честит рожден ден! Здраве и много любов!

Georgea, браво че сте успяли да я размърдате бебка! Аз така два уикенда бях на прага да тръгвам към спешното.

Нашия младеж пък най-накрая започна да шава така както го чакам цяла бременност Simple Smile Обаче ми разширява корема със скоростта не светлината. И както беше послушен последните дни и си мърдаше, така днес докато стигнем до болницата за тонове и взе, че заспа. С 300 зора го събудихме и успяхме да направим добър запис.

По повод майките - нали почти месец вече сме при моята, заради ремонта и колкото и да гледам да не обръщам внимание на дребни неща, много се дразня на моменти, особено като се случи да сме по цял ден заедно. Друго си е човек като си свикне сам. Пък не ми се иска да й отговарям троснато и сърдито, защото ми става много съвестно след това. Вчера ме пита "Откъде накъде ти харесва тъмно розово за стените ?!?". Първо латекса е кафяв (не розов) в спалнята, второ защо пък да не ми харесва тъмно розово Thinking Или пък "Защо первазите на ламината са ви бели?" и веднага към ММ "Ти изобщо имаш ли думата ?!?" Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли.
И най-доброто изказване за вчерашния ден, докато се упражнявам с кошчето за кола - "Капризи! Все едно навремето в столчета сме ви возили. От родилния дом до вкъщи ви гушках и така ви прибрах!" Scream

# 316
Мария, Честит Рожден Ден! Здраве и красиви моменти ти пожелавам!

Моята майка ще се върне от Чужбина, преди да родя, за да ми помага. В моя случай, колкото и да съм отвикнала да живея с нея и за доста неща да имаме разногласия, без нея сега незнам как ще се справя (понеже с бащата се разделих).

# 317
Maria Честит рожден ден! Желая ти здраве, раждането да мине по вода и напук на всички притеснения да гушкаш една пухкава и здрава бебка Blush
Ах, тези баби... Любимата ми тема Grinning Свеки беше така любезна да ме информира, че си е планувала отпуск покрай термина Expressionless Освен това ми се сърди, че не желая да пазарува за бебето. 1 нещо за подарък и толкова. Ама тя е малко.. на всяка манджа - мерудия Smirk Майка ми пък сподели, че има неизползвани дни, та когато реша, че ми трябва помощ, да й се обадя. Иначе и тя като майката на Ellie се изказва не особено тактично за някои неща. И по същия начин все ми разправя едно време как било... Хубаво, ама сега не е едно време. А и аз не търпя акъли. Общо взето и двете ме натоварват психически и май повече ще пречат ако са у дома. Ще съм благодарна ако пращат храна например, или да пазаруват за домакинството. С останалото се надявам да се справим с ММ Simple Smile

# 318
Хубаво е да се отнасяме с уважение към възрастните хора, а още по-малко към семейството си - така както бихме искали един ден децата ни дапсе отнасят с нас. Всички хора си имат своите минуси и плюсове, радвайте се, че имат желание да са покрай вас и да ви помагат, кой с каквото може. Идеални хора няма.

# 319
Мария,честит рожден ден!Бъди здрава и щастлива и да гушнеш сладката си бебка накрая.

# 320
Мария, бъди здрава, щастлива, винаги спокойна, а животът ти да бъде красив и сладък като тортата от снимката! Heart

Аз от днес съм в 9-ти месец, остават 28 дни до термин. Много се вълнувам, много се радвам и още толкова съм благодарна на Беба, че е смела, силна и устиска до тук Innocent

# 321
  • Варна
И аз вече от вчера съм в 9-ти месец като смятам по датата на термина.Иначе 36г.с. ставам в сряда.Остават ми 20 и няколко дни до секциото.Хем знам, че наближава, хем ми се вижда далечно.А хич не е.
Днес съм при лекаря, да видим бебока как расте.Дано не е увеличил изоставането.

Мария, честит рожден ден!Желая ти много здраве, щастие  и едно хубаво леко раждане и сладко здраво вързопче на финала!

За бабите - ние живеем с моята майка, но тя по цял ден я няма, ходи на работа и само вечер ми е от помощ да се изкъпя и да хапна напр..Понеже нашият татко работи сутрин от 9-11ч. до ... 22-24ч. през нощта.И почива само един ден.Професия, няма как.Майка ми винаги се съобразява с мен и нямам проблеми за нищо покрай детето с нея.Малката като беше бебе, изобщо не ми е натрапвала съветите си, освен ако изрично не питам нещо.Виж свека е друго нещо.Тя живее на 600км., идва за малко и ми пили нервите до край.Мрънка защо кърмя на поискване, защо  това, онова така трябвало.Преди бях деликатна, после станах рязка, защото се мъчи през мен да прилага разни неща, които не одобрявам.Детето вече порасна обаче, та нямаме разногласия.Но за бебето не знам дали пак няма да прави така.Доколкото разбрах ще дойдат с дядото за изписването, но може би ще останат 3-4 дни.Аз хич не съм очарована някой да ми се мотка из къщи при положение, че ще съм и след секцио, но няма как пък да не дойдат да видят бебето, а пътя е дълъг и не става само за ден.С каката бяха само на изписването, но беше лятото и те работеха и нямаше как да останат.Сега не стоят така нещата.
Ние освен това, така и не си купихме апартамент, нищо не ми хареса и още търсим.Сега планът се промени  търсим и квартира, докато си харесаме апартамент.При майка ми ще стане тясно. Ако намеря, веднага излизаме, а майка ми ако има нужда ще идва а удари едно рамо.Прим. с храна или някое чистене.Поне докато мине първия месец, защото след секцио все пак известно време трябва да не се преуморявам.
Иде ми да се гръмна вече с тоя апартамент....

# 322
  • София
Мария, честит рожден ден! Бъди здрава и ти и семейството ти!

Момичета, ще ползвате ли шалове за бебетата? Аз няма да слагам пред устата, но ми се струва удачно да пази вратлето. Имате ли идея къде се продават и точно какво да търся?

Честит ви 9 месец! Обратното броене започна Simple Smile

# 323
  • София
evita:), напълно си права. Затова се и старая да си мълча пред нея, да не показвам раздразнение, но не мога да не се изумявам на разни коментари Simple Smile

За изписването, което спомена Море, също сигурно ще има драми. Мислихте ли вече на тази тема, как ще го организирате? Аз съм дала инструкции на майка ми и най-вече на ММ какво да купят и приготвят. Представям си какво ще бъде като се прибера - дай чаши, къде са чиниите, а това в какво да го сложа... това от бабите. Та ММ е предупреден да се въоръжи с търпение и да ги "обслужи". Също така нашия апартамент е преходен и няма как да поема гости с приспиване. Казала съм на мама, че прибира свекърите да спят при нея. Брата и жената на ММ ако искат да заповядат, но да си правят сметката после да си ходят. Като се погледна отстрани ми се струва, че съм се настроила малко вражденбно, но не желая да правя компромиси с личното си спокойствие, това на бебето и на ММ. На бебето му трябват спокойни мама и тати Simple Smile

А вашите мъже ще събират ли приятели докато сте в болницата да почерпят? В нашия семеен приятелски кръг присъстват и жените, не само мъжете на подобни сбирки (ако не се скатае бащата де)

# 324
Е това с изписването не го бях мислила да онзи ден, в който свеки ме пита какво ще правим. Ми в моята глава беше, взимат ни от болницата, снимки, това онова ,вкъщи после по един сок и бонбон, и кой от къде е. Тя ми говори за питки и обяди и такива неща. Има ли изобщо някакна традиция? 

# 325
  • София
Съпругът ми е решил да почерпи в някакъв бар докато аз съм още в болницата с бебето. Ще кани главно колеги и приятели мъже, но имаме и семейства приятели, които ще викне. Моите си приятелки аз ще ги каня на погача и други събирания.

В деня на изписването ще поканим родителите ни, сестра ми, кумувете и кумците ни в болницата за снимки и първа среща с бебо. После по колите и ние си се прибираме тримата с бебето. Познавайки родителите ни ще отидат някъде да хапнат заедно и да се почерпят за наше здраве.

# 326
При нас за изписването,бабите сигурно ще приготвят обяд, сестрата на мъжа ми прави много вкусни питки и сигурно ще спретне една и това ще сме хората. А иначе като родя, мъжа ми ще се почерпи вечерта някъде с най-близките ни приятели.
Сутринта за първи път бях на тонове,всичко е наред, само малката пак си шаваше и буташе това нещо, с което мерят 😁 Хич не обича да я безпокоят.
За гадната бактерия АГ се чудеше дали да ми изпише друг антибиотик, но решихме сега само Полижинакс да слагам.

# 327
  • Варна
Моят мъж работи в два ресторанта, има и доста от колегите, които са му и приятели.Със сигурност ще има голямо черпене, но няма да е у дома.Ще е в някое от заведенията на фирмата или някъде другаде.Майка ми ще гледа каката в тази вечер.
У дома на изписването няма да има никаква галимация.Като предния път искам да бъде - кафе, торта, ядки, питие.Толкова.Възможно е свекърите да донесат или на място направят питка някаква.Нищо особено не искам.Искам да ми е спокойно, да си се занимавам с децата, да се кърмим с бебето и да свикваме заедно.Предния път след изписването бях като парцал буквално.Аз бързо се възстанових от секциото, но като цяло ми се спеше и лежеше повече.Сигурно и сега ще е така.
Което ме подсеща да видя имат ли в нашия МД фотограф за изписванията или да си осигуря някой.Искам няколко снимки, но хубави за спомен.

# 328
Таткото дали и как ще черпи не е ясно, тъй като ще е ангажиран с каката докато съм в болницата. Вероятно ще я остави за една вечер на нашите и ще излезе с няколко семейни приятели да ги почерпи. Разбира се, с жените и т.н., няма да е някакво мъжко напиване със сигурност.

За изписването - вкъщи ще дойдат само родителите ни и брат ми, надявам се с племенника ако е здравичък. Няма да има обеди и пр., може би само торта и кафе и толкова. Храна със сигурност майка ми ще приготви, за да имаме първия ден-два. Казала съм на моите родители, мъжът ми ще каже и на техните, че тежки гостита не искам и не планираме - идват да видят бебето, да се почерпим за здраве и после всеки по домовете си. От опит знам, че като се върна от болницата всичко, което ще искам е да се изкъпя, да си видя другото дете на спокойствие и да сме си само ние си. Ако някой от родата има друго мнение или очакване - сори Simple Smile

# 329
Момичета, като ви чета колко много ентусиазъм има у майките и свекървите ви, чак ми става криво Disappointed. При нас е точно обратният полюс- нито една от двете не е изразила никакво желание да приготви или купи нещо за бебето. Имам дете на 5 години и тъй като често боледува се налага да я гледам вкъщи. Ако съм много изморена и ги помоля да я закарам до тях да я погледнат от сутринта до вечерта в повечето случай няма да откажат, но ще ми дадат да разбера, че правят компромис и че ще трябва да отложат техни ангажименти. А свекърва ми е учителка и почиваш 2 месеца и половина, а майка ми може да отсъства от работа, когато пожелае, защото с баща ми имат малък семеен бизнес.
Незнам дали очаквам твърде много от тях, но ми е болно, защото това дете е много желано от нас и не мога да се похваля с лека бременност, но не виждам ентусиазъм и в двете семейства. На майка ми това ще и е четвърто внуче, на свекърва ми второ, но какво е виновно детето, че няма да е първородно.
Така че момичета, радвайте се на всяка предложена помощ, защото с каквито и недостатъци да са така ми се иска някой да каже "Имаш ли нужда от нещо".

Общи условия

Активация на акаунт