НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 31 905
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
В Майчин дом Варна при планово секцио не правят клизма.Изписват свещички, даже преди 9г. и свещички не изписваха, а доза дуфалак, май на два пъти беше.И катетри не слагат.И вдигат на 6-8 часа след секциото.

Деси, идвам и аз да чакам новини от вас!

За имената между Радина и Йоана съм за Йоана.На познати деца с това име около нас им казват Йони и го намирам за много сладко.

Аз най-сетне се сдобих с нощници и бельо.Останаха още няколко неща за багажа да оправя.Днес чакам и една доставка, евентуално утре количката да си взема също и още една доставка.Та почвам да пера.Първо моите неща, после на бебо.
Днес съм на тонове и предполагам, че другата седмица съм и на ЖК и после не знам ще има ли друга или на секциото ще се гледаме вече.

Морело, аз купих размери 0-3м, и малко 3-6м. Като размери са около 56-62 + различни са.Само комплекта за изписване ми е 50 като панталончето е без пета, ако случайно бебо е по-дълъг.Ама надали ще е.Имам и резервен вариант, ако ни изненада и е по-едър Grinning

despicable, мисля че даже да си ходила до тоалетна, все ще има какво да изчисти клизмата.

# 676
Малко дълго ще стане, но искам да се оплача, че положението с ръцете ми става много много зле. Страшно изтръпват след сън, но на лявата върха на пръстите тръпне цял ден. Отделно усещам болки от вените, надолу по ръцете, по китките. Сутрин едва си държа чашата с вода. Някоя друга мама има ли този проблем, ако да, как се справяте? Все още пия магнезий, представям си като го спра... Не съм сигурна дали искам бебето да чака термин или да се ражда по-рано. Вярно било, че накрая става тежко. По принцип доста търпя на болка и не мрънкам, но когато нещо е системно и не можеш да спиш, наистина е гадно.

аз съм така от два месеца и до скоро положението беше многоооо зле- доктора ме гледа, изследванията добре- шегува се, че мм трябва да ми мие чиниите да не стане сакатлък. сега са с една идея по-добре и мога да си ги използвам...но има едно голямо НО.... това е така защото са ми отекли стъпалата и то доста сутрин като стана... след това остава по-слаб оток. иначе глезените си ми отичат от месец някъде, но слабо.... корема взе доста да ми тежи, от днес 35гс.... мрън мрън - от 5до 7 не спах с йога и футболни упражнения от бебо... ама да си седи вътре, рано му е... поне да вляза в ноември....

# 677
Erna, благодаря за инфото, там ще раждам 🤗
Morello, аз имам малко дрехи р-р 50, накупих малко повече 56, а повечето, които ми дадоха приятелки са над р-р 62. Бях решила да не купувам повече дрехи засега, докато не си покаже във времето какво ще ми трябва. Ама вчера ходих до Н&М, че съм на РД и видях намалени к-т 2 ромпъра на 10 лв р-р 0-2м и как да не ги купя 😁
despicable, за болките в ръцете, сутрин като стана и са ми много изтръпнали и не мога да ги свия, но не продължава дълго. Доколкото знам това не е толкова заради магнезия, а защото бебето вече притиска доста 🙄 А за клизмата, не знам от кое ще ме е по-срам, да ми я направят или да се изтърва при раждането..... май от второто 😂

# 678
  • София
Мен клизмата хич не ме притеснява, даже знам, че ще я чакам с нетърпение, защото ще ми донесе облекчение.

despicable, пробвай да пиеш повече вода и да хапваш по-малко сол. Раздвижвай се и прави гимнастика доколкото болката ти позволява. Зависи от какво те боли също, аз няколко пъти се мазах с гел с дяволски нокът и евкалипт и ми облекчи болките в кръста, които бяха от претоварване. Виждам, че си 6 дни преди мен и започвам да се чудя дали и на мен ще започне да ми тежи скоро.

Море!, браво за нощниците! Пословични станаха, помня колко пъти все не успяваше да купиш Simple Smile На каката казали ли сте ѝ кога ще е секциото?

Morello_lips, аз и гащеризончета и ромпъри и бодита имам най-много размер 0-3 м., което е 56-62 мисля. Размер 50 за съвсем новородено имам по няколко бройки само. 62 ми се струват адски големи за новородено бебе.

# 679
Скрит текст:

бодита с къс и дълъг ръкав

това е само 0-3..... малко май се улях.....

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 16:52 от AnMary

# 680
  • Варна
Лаленце, да!Станаха тея нощници исторически Grinning Каката знае кога ще е секциото ми, даже мислим да е в чакалнята с баща си и баба си.Тя иска да е там.Освен това ще я спирам от училище за 2-3 дни преди секциото и после застъпва есенната "ваканция" и ще я пусна още една седмица след нея да стои вкъщи.Хем да не мъкне веднага бацили, хем и да си изгради връзка с бебето, да му се порадва.А и ще ми помагала уж Grinning

# 681
Дени,страхотен гардероб има бебето ти!Значи освен да купувам и 56 размер,че нямам нищичко толкова малко .Напълно съм забравила какво съм купувала за сина ми преди 6-7години.

# 682
  • В сърцето на любимия човек
Към момичетата с болки в ръцете:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Синдром_на_карпалния_тунел
Имам две приятелки, които се измъчиха жестоко с тези изтръпвания. Едната се оперира още в 6-7ми месец от бременността, защото не можеше да спи от болки, другата няколко месеца след раждането, след като щеше да изпусне бебето си. Обърнете си внимание и не неглижирайте проблема.

Аз съм купила дрешки 56 р-р, но може би ще взема и 1-2 бодите 50р-р за изписването. Ще преценя утре след ЖК.

# 683
Мацки, имаме ли новини от Деси? Не видях назад в темата...

# 684
Fossy, няма още.

# 685
  • Bарна, морето, сините вълни
И аз чакам с нетърпение да се похвали с бебко.

# 686
  • София
Момичета в 9:20 се роди прекрасния Калин, 2700 кг, фино бебе, 50 см и изрева като истински мъж. Едва ли ще забравя някога този плач. ❤ Операцията мина добре, с минимална кръвозагуба. Дадоха ми да го гушна и цункам. След като са го оправили са го показали на татко. До сега умирах от зверски болки, не знам що така, два пъти ми даваха обезболяващи ама си боли. Сега се търпят... По-късно ще опиша секциото по-подробно като ми освободят и двете ръце. Тааа представям ви Калин

# 687
  • бургас
Честито бебенце! Да расте голям, щастлив, здрав и умен! На теб бързо възстановяване Hug

# 688
Честитооооо Simple Smile Пожелавам му да е много здрав, щастлив, м ого усмихнат и да не тормози много мама и тати

# 689
  • русе
Прекрасно бебче, да ви е много здрав. Честито и бързо възстановяване от секциото.Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт