НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 31 910
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Деси, успех и от мен!

Georgea, красиви са и двете имена. Радина беше доскоро в списъка ни, пристрастна съм. За галените имена не се тревожи, те се налагат от семейството и от самото дете. Дъщеря ми е на 3 и вече не се притеснява да казва, когато някой измисли странно галено на името й.

# 661
  • В сърцето на любимия човек
Стискам палци за Деси всичко да мине леко!

Синът ми се казва Йоан, та съм пристрастна към името и в женски вариант. За него конкретно решихме да не му казваме на галено в къщи (използваме цялото име или "зайко", "слънчо" и т.н. ) и в яслата помолихме да не му казват Йони, както бяха започнали, защото ни звучи момичешко. Децата и сестрите му казват или на цяло име или Йоанчо.

# 662
Деси, успех 🤗
Цяла вечер като се будих и си мислих за теб. Пък с Диема Фемили дано се разминеш 😂
Как е усещането от клизмата? Аз където ще раждам, не съм сигурна, че правят, но ще питам АГ в четвъртък.

# 663
Навсякъде правят клизми. Нужно е, защото при секцио от упойките се отпуска цялата мускулатура и неволево се изпускаш, а при нормално раждане от напъните и при преминаване на бебето през родовите пътища се притиска дебелото черво и всичко си излиза. Та най-малкото от хигиенна гледна точка е добре да се направи клизма. Отделно, че в дебелото черво виреят анаеробни бактерии (като някои видове коки), които ако попаднат в очичките или нослето на детето могат да доведат до досадни и упорити инфекции.
Клизмата не е нещо неприятно - топла вода с едно разтворено прахче вътре и после отиваш до тоалетната. Ако толкова се притеснявате от усещането, може да си направите домашна микро клизма ден-два преди секциото, продават се готови в аптеките.

# 664
Мен не ме притеснява. Преди години съм си правила с прахчетата за пиене и самото прахче беше неприятно. Просто питам какво е усещането когато е по другия начин. Иначе бях попаднала на някаква статия, че не навсякъде правят вече и даже и за болницата, в която ще раждам бях чула, че не правят и това ме учуди,затова и ще питам АГ-то си, защото и аз съм останала с впечатление,че е като задължитилна процедура.

# 665
  • Пловдив
И ние сме се спряли на името Йоана. Харесва ми цялото име и смятам да си й казваме Йоана или Йоанка. Даже и сега си й говоря като започне много да ме шутира 😊

# 666
Х-преп и прахчетата са мнооого по-гадни. Лично мен от Х-преп-а ме боля жестоко стомаха.

# 667
Чувала съм и аз, че не навсякъде правят - на някои дават свещички предварително. Аз доста се бях ошашкала първия път за тази клизма, но наистина не беше кой знае какво, особено ако си се направи спокойно и внимателно. Даже беше приятно чувството за лекота после. Всъщност на мен от цялото секцио най-кофти споменът ми е как след операцията на някакъв интервал от време идваше сестра или акушерка и ми опипваше/натискаше матката, за  да види как се прибира. Не знам това навсякъде ли се прави, сигурно да, но ми беше адски болезнено и некомфортно. Само като я видях да се приближава до леглото ми ставаше зле Simple Smile

# 668
Пънче, нямам спомен как се казваше, но наистина беше ужасно. Лежах в болница и ми го дадоха да го разтворя в 1.5л вода. Направо пиех и ревях, но наистина бърз ефект имаше.
Иначе и аз предпочитам да ми направят, защото мисля, че ще се чувствам по-комфортно.

# 669
При първото ми раждане клизма не са ми правили/естествено раждане/.Аз ги попитах,казаха,че няма да ми правят.

# 670
  • Стара Загора

На мен вчера ми дадоха свещичка и инструкции за деня преди секциото. Свещичката е бизакодил. Ако е спешно секцио, със сигурност ще има клизма. Аз ще си направя и една мини клизма медилакс за всеки случай и от чисто любопитство как чист мед ще ме разходи.... Днес съм на последна ФМ и ще видим как наддава бебето, вече ми омръзна да се надявам на наваксване, надявам се поне да се роди 2500 гр.

# 671
Деска, стискам палчета да мине леко.

След много мои емоции днес съм едно малко кълбо от нерви и лекинко си показвам рогцата пре ММ, а тоб се чуди какво става Simple Smile

Я да питам, знам че имаме няколко мами Йоана, та да ви питам как ви казват умалено. Ние все още се чудим за име, вариантите са ни Йоана и Радина, кое повече ви харесва?
  Йоана

# 672
Деси, успех! Чакаме новини!
Кики, като бях на отворените врати в Окръжна (мисля, че там беше казала, че ще раждаш) казаха, че вече не правят клизми.

# 673
Момичета,какви размери гащеризончета купихте за бебетата?Имате ли 56 размер?Или и по-малки дори имате?Аз нямам ,но ми се струва,че ще му трябват ,понеже 62 сигурно и то ще е голямо в началото.И по колко от размер накупихте?

# 674
  • Bарна, морето, сините вълни
Мен клизмата ме притеснява, защото мисля, че ще умра от срам. Grinning
Преди с мъжа ми работихме с един гей, сега те пак са колеги и като съм имала запек и обяснява как да си правя клизми, винаги за него се сещам, хахаха.
Е, малко глупав въпрос. Но, ако преди това съм ходила по голяма нужда, пак ли ще има какво да прочисти? И дали не мога да си я направя вкъщи преди да тръгна за болницата?
Като ходих на деня на отворените врати в болницата, в която ще раждам и мина една акушерка млада, красива, гримирана, с оправена коса и само като си представя как такава ми прави клизма и отсега ме хваща срам...
Малко дълго ще стане, но искам да се оплача, че положението с ръцете ми става много много зле. Страшно изтръпват след сън, но на лявата върха на пръстите тръпне цял ден. Отделно усещам болки от вените, надолу по ръцете, по китките. Сутрин едва си държа чашата с вода. Някоя друга мама има ли този проблем, ако да, как се справяте? Все още пия магнезий, представям си като го спра... Не съм сигурна дали искам бебето да чака термин или да се ражда по-рано. Вярно било, че накрая става тежко. По принцип доста търпя на болка и не мрънкам, но когато нещо е системно и не можеш да спиш, наистина е гадно.

Общи условия

Активация на акаунт