Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 329
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 600
  • Fort Worth, TX
Естествено че се работи.Обаче при двама работвщи в семейството можеш да спестяваш прилично.Да си позволиш да си купиш чисто нова кола с прилична първа вноска.Сега работя после ще дописвам.

# 601
Е толкова ли е по добре от България?.
Нали казват ,че се иска яко бачкане там и ако не бачкаш не става.Кое е толкова хубаво интересно ми Е, толкова ли е уредено?Сподели и за храната какво се яде едва ли е като в Бг.Толкова ли много ти се покачи стандарта на живот за 3г?
Наистина ми е много интересно аз нямам база за сравнение.
С Креми не можеш да се сравняваш. Тя е бачкала в американска компания на пасажерски кораби (както и аз) където ти късат г*за от яко бачкане. Запозната със системата замина. Не коментирам, че 3 деца изгледа сама докато мъжа и беше в чужбина. Такива жени са кучета, и яко бачкане не ги плаши, дори ги стимулира. Много и се радвам, че нищо не и се опира и дава само напред и нагоре.

# 602
  • Fort Worth, TX
Храна колкото и каквато искаш.Не е като в България да има баничарници.Това ми липсва признавам.Който го мързи да готви кара на пици, сандвичи.Аз готвя всичко от баница до шкембе чорба/мъжа ми е майстора/.Лютеница, сирене и още бг неща от Малинчо.Майка беше при нас за 4м есента пак ще дойде.Брат ми и той ще дойде.Ние просто водим един нормален живот.

# 603
Че то къде става без бачкане? Ако не бачкаш, ще си мизерен навсякъде.

# 604
Бе то и ние си късаме гъзовете в България но едвам се справяме..
Не се оплаквам но е трудно и то не защото сме мързеливи а защото колкото повече бачкаш толкова повече не те ценят.Управници те ни също ни мачкат особено последните години.Нас ако ни изтеглят ще заминем без да се замислим но за сега сме тук и трябва да се борим.

# 605
  • Варна
Това е разликата, там като бачкаш яко, накрая виждаш за какво си го правил. Ако си свикнал по-лежерно, САЩ не е мястото.
В България също могат да се вадят много добри пари по честен път, но е в доста ограничени професии.

# 606
Е толкова ли е по добре от България?.
Нали казват ,че се иска яко бачкане там и ако не бачкаш не става.Кое е толкова хубаво интересно ми Е, толкова ли е уредено?Сподели и за храната какво се яде едва ли е като в Бг.Толкова ли много ти се покачи стандарта на живот за 3г?
Наистина ми е много интересно аз нямам база за сравнение.

На мен не ми хареса въобще. Да, иска се яко бачкане. Там просперират здравите, силните и можещите, които имат як гръб да бачкат. Мислех, че ще заваря някакъв необикновено висок стандарт на живот, не беше така. Не е нито толкова лъскаво, ното толкова уредено.
Храната е меко казано отвратителна. Плодовете и зеленцуците са много скъпи, най-евтино е месото. Хлябът е трагедия. Мина поне една година докато намерим хляб без захар или някакъв подсладител. Който обича да хапва хубав хляб, ще види зор да си намери читав такъв. Всичкият им хляб е като българска сладка кифла, бяла пухкава безвкусна. Горе-долу като хлебчетата в Макдоналдс. За 6 месеца качих 10 кила от “хубавата“ им храна. И то като се има предвид, че не ядем боклуци, а се храним здравословно.
Прословутия царевичен сироп е сигурно във всеки един продукт за който можеш да се сетиш, включително и в киселите им краставици. Колко е вреден той, всеки може да прочете.
Клошарите са навсякъде. Няма спирка на която да не спят и да не е опикана и да не смърди. Токова чудо никъде другаде не съм виждала.
Градовете са устроени по друг начин от европейските такива. Там няма такова нещо като център с магазини. Има квартали и пак квартали и там в покрайнините на града са моловете и търговските центрове. Знам, че има и градове от европейски тип, но са малко. Така да се каже, няма квартални магазинчета както сме си свикнали в България и да отскочиш набързо навън за един хляб.  Трябва да се качиш на колата, да пътуваш не знам си колко километра, за да идеш в мола, който е на майната си.
Здравната им система не е добра. Още няма да забравя как едва не умрях от свински грип скоро след пристигането си. Едвам издирих личния си лекар, на другия край на града, в една постройка със запустял вид. Преслуша ме през пуловера, дори не го вдигна. Спаси ме това, че си бях взела доста добро количество антибиотици от България, ако трябваше да разчитам на този лекар, да съм умряла. Спешните им отделения обаче са им добри, като по филмите. Работят усърдно там и ти обръщат внимание.

Вероятно други хора имат друг опит, но това е моят. Simple Smile Определно Америка не е моята страна.

# 607
  • Софето
Morning Star, добре е да уточниш, за къде точно в Америка пишеш. И Цюрих и Търговище са в Европа, но разликата е огромна. Все още ли сте в УСА? Два пъти за по две седмици сме обикаляли Калифорния, бездомници видях само в една част на ЛА. Храната навсякъде беше вкусна, фаст-фууд не ядем. Там опитах най-вкусните и най-сладки череши и праскови. Толкова голям и разнообразен избор на храна има, че е абсурд да кажеш, храната им е гадна. А какви закуски приготвят, лелеее...
Не видях мръсни тоалетни, не видях преливащи кофи с боклук.
Център с магазини и ресторантчета на много места видяхме: Сан Диего, Пасадена, Санта Моника, Солвенг, Санта Барбара, Кармел бай дъ сий, Сан Хосе, ...малки магазинчета, хубави ресторантчета, кафененца.

# 608
Креми, теб те познавам от един друг форум. Simple Smile Даже помня кога се роди малкия ти син и кога заминахте за Америка. Simple Smile Може да ти пиша на лични.

Ние бяхме година и половина в Л.А. и четири година и половина в Сан Диего! Та общо 6 години в най-прекрасният щат!
Креми, ние бял хляб не ядем, около нас имаше само Албертсън, Вонс и Трейдър Джос. Точно в последния намерихме черен баварски хляб, та беше добре. От там си купувахме в последствие и повечето стоки, защото имаха европейски произход.

Да, точно в Л.А. и Сан Диего се нагледах на най-много бездомници. На най-големите булеварди в Л.А. спяха по спирките и смрадта беше невероятна. Просто в Калифорния е топло и там е някак по-лесно на бездомниците, предполагам затова са толкова много.
В Сан Диего бяхме в квартал, в който о, небеса, имаше и магазини и пекарна и кафенета! Но такива екстри са рядкост! И знам, че си беше истинска шестица от тотото.

Имам приятелка в Атланта, тя даваше мило и драго да си дойде отпуската до Европа и да идат до Италия, за да се насладяла на малки улички и кафенета и малки магазинчета. Едно време не я разбирах, но след като отидахме в Америка ми се изясни какво има предвид. Simple Smile
Градовете, такива, каквито ги познаваме тук в Европа, там не съществуват. Там си вързан за колата, от събърба ходиш на работа, после в мола, който е извън града, за да пазаруваш и после пак с колата вкъщи.  Това е.

Вече не сме в Америка. Simple Smile

# 609
Morning Star, добре е да уточниш, за къде точно в Америка пишеш. И Цюрих и Търговище са в Европа, но разликата е огромна. Все още ли сте в УСА? Два пъти за по две седмици сме обикаляли Калифорния, бездомници видях само в една част на ЛА. Храната навсякъде беше вкусна, фаст-фууд не ядем. Там опитах най-вкусните и най-сладки череши и праскови. Толкова голям и разнообразен избор на храна има, че е абсурд да кажеш, храната им е гадна. А какви закуски приготвят, лелеее...
Не видях мръсни тоалетни, не видях преливащи кофи с боклук.
Център с магазини и ресторантчета на много места видяхме: Сан Диего, Пасадена, Санта Моника, Солвенг, Санта Барбара, Кармел бай дъ сий, Сан Хосе, ...малки магазинчета, хубави ресторантчета, кафененца.
За черешите и прасковите не зная колко са вкусни но по вкусни от нашите Бг плодове няма защо го пиша защото гледам овощни градини.Плодовете в Америка са доста скъпи до колкото знам.
Мен по ми е интересно дали наистина и поради какви причини заминалите казват не искам и да чувам за Бг?То вярно че сме изостанали но държавата ни чисто географски е доста красива, плодородна земя хубава храна.А ако не бяхте взели зелени карти Америка през крив макарон.Сигурно се правят пари но заслужава ли си да си на другия край на света живота не е пари живота е спомени със семейството и приятелите поне според мен.Доста българи които децата им са родени там не учат децата нс български език защо?

# 610
  • Fort Worth, TX
Морнинг стар, важното е да си щастлива там където си.ДА, Америка не е за всеки и на много хора не им харесва.На мен ми е добре и не се оплаквам.Важното е човек да е спокоен,щастлив .

# 611
За Америка заминахме без зелена карта, просто мъжът ми го взеха на работа там. През тези 6 години, през които бяхме там, пускахме всяка година за ЗК, но не спечелихме. После на мъжът ми му свърши договора там и трябваше да се върнем в Европа. Върнахме се пак в Германия, в която вече бяхме живяли 6 години. Може би затова не ми хареса Америка, защото отидах там от хубавата и добре уредена Германия, та нямаше “уау“ ефект. Точно обратното, Америка губеше по точки във всичко спрямо Германия.
След като се установихме пак в Германия, след 6 месеца стана ясно, че сме спечелили ЗК, която я бяхме пускали последно в Америка. Голям купон беше!
Минахме всичко, прегледи, интервюта и вече бяхме готови да заминаваме...когато се отказахме. Германия спечели.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 16:04 от Не се сърди, човече

# 612
  • Софето
Странно е, че сте се мъчили цели 6 год. в САЩ, където нищо не ви е харесвало. Редовно сте  пускали за ЗК, та и на интервюта сте ходили.
Много хора избягаха от Германия, заради гадните им зеленчуци, намусените и стиснати немци, .... да не изброявам всичките негативи особено от последните 4-5 год., че темата не е за Германия, но виж пък на вас ви харесва.

# 613
Странно е, че сте се мъчили цели 6 год. в САЩ, където нищо не ви е харесвало. Редовно сте  пускали за ЗК, та и на интервюта сте ходили.
Много хора избягаха от Германия, заради гадните им зеленчуци, намусените и стиснати немци, .... да не изброявам всичките негативи особено от последните 4-5 год., че темата не е за Германия, но виж пък на вас ви харесва.

Мъжът ми си имаше работа там, която му беше ценна и интересна и смятахме, че там ни е бъдещето. Нима човек може да предвиди всичко? Към онзи момент изглеждаше, че там ще оставаме и там ще живеем. Затова и пускахме ЗК. Но не било писано.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 16:06 от Не се сърди, човече

# 614
  • Down south
Ще вдигна егати купона, ако тази година изберат сестра ми, да знаете.  Силно стискам палци и се надявам. 🤞 Сега вече ще имат и къде да живеят на първо време. Сигурно няма и да искам да ги пускам да си ходят. 🤣
Стискам палци! И за твоята, и за моята.
Да си призная аз вече спрях да се вълнувам, дори съм забравила, че скоро ще излязат резултатите, добре че се размърда темата и ти го спомена, за да се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт