Има си неща от България, може би от Европа като цяло, които ми липсват и не ми харесват как са устроени в САЩ. За държавата на "свободата" ми идва малко в повече колко много правила и рестрикции има за всяко нещо. 
Спасиха ме българските антибиотици, които си носех.
А аз съм дребна, изплаших се, че ще ме смелят като едното нищо. Добре, че следващата спирка дойде и слезнах, иначе не знам как щяха да се развият нещата. Това беше първият ми сблъсък с чернокожите...дам, взех си поука. 
По едно време се приближава и казва - Вашите обувки от къде са? Предполагам не са купени в Америка?

Аз съм недоволна от скъпите здравни застраховки, но не и от здравните услуги. Мога да напиша доста примери, за чудесно отношение и компетентна здравна помощ за 12-те години които живея тук. Включително и, че спасиха живота на майка ми след сърдечен удар, при положение, че имаше само туристическа здравна застраховка, ако беше в Бг, да си беше отишла на място.
Това за шофьора на автобуса хич не ми се вярва, извинявай. И аз съм се возила в градски транспорт из Чикаго, не е като да нямам опит. А невъзпитани и груби хора има навсякъде.
И то като се има предвид колко плахо се опитах да попитам къде е въпросната спирка. Пътничката се ядоса много и започна с юмруците по гърба. Но имаше спирка, слезнах, а там ме чакаше мъжът ми, на когото разказах всичко. Бях изпаднала в пълен потрес от случката. Но е истина. Препоръчани теми