Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 203
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 930
Тая лотария са я запсурали от сума ти години. И в край на сметка всяка година лотария си има. Ще е доста лицемерно да кажа, че искам да я спрат, след като и аз самата така съм дошла тук. Не виждам и защо, ми пречи. Хората така или иначе се пресяват и на местна почва. Един приятел ни гостуваше за уикенда и още със сядането на масата заяви, че вече били спряли лотарията. Той и миналата година го каза. Много беше доволен от този фалт, а дойдоха с нас от същата тази лотария. Естествено веднага му припомних този факт. 🙄

Вашият приятел прекалено се е възгордял според мен, не трябва да забравяш от къде си тръгнал. Това е наше типично българско качество, когато да мен ми е добре, нека на другите да им е зле. Навсякъде си има сънародници , които биха те подминали, като крайпътно дърво и такива, които с радост биха ти помогнали. За себе си, бих казал, че за сега само от втория тип съм срещал. Относно лотарията, дано не я спрат и който, така мечтае за тази лотария да я спечели. В Америка според мен, не си личност, а си държавата, тя е над всичко. Има толкова места, които са в пъти по-добри за живот, а ние главно се бутаме, там където, не ни искат.

# 931
  • Fort Worth, TX
САЩ няма официален език.Английският не е такъв.Което ще рече, че няма как това да бъде изобщо критерий.При нас в ТХ всички документи са както на англ. така и на испански заради много испаноговорящи.Аз установих, че специално в Тх , ако знаеш испански въобще може и да не се напъваш да учиш англ.Навсякъде в болници, държавни сгради магазини има хора, които са байлингуал и е много лесно за тези , които не говорят англ.Те и затова не го знаят.Аз работя с много испаноговорящи и бавно но славно взех да научавам доста думи.

# 932
  • Sunshine state
Тук, където съм, без английски е много трудно да си намериш сносна работа. В Маями има много квартали,в които са изцяло испано говорящи и дори пътните знаци са такива, неслучайно му викат малката Хавана. Не и тук. Не съм срещала до сега служител, който да не знае английски. Междудругото моят колега е живял в такъв квартал и каза, че хората живеещи в него, почти не го напускат именно поради незнанието на английски.

# 933
Без знание на език си за никъде, няма смисъл за коментар относно това.
Системата в САЩ е натлачена с народ (имигранти), поне така си го обяснявам. Ако избощо мине този бил за прекратяване на лотарията и въвеждане на критерии ще свие фунията на легалната имиграция и чейн имигрантите.
Колкото и да си чешем езиците, нещата се случват и ме съмнява, че това ще е последната лотария, точно както е записано в проектозакона миналата година "Determination of DV lottery the end of 2019"
Та дори и да я спрат лотарията не мисля, че трябва да се драматизира

# 934
Здравейте,  след много години участия в лотарията съм изтеглена да продължа с процедурата за зелена карта 2020. За съжаление не мога да пусна веднага попълнената онлайн форма защото чакаме издаването на първи паспорт за сина ми. Живеем в чужбина и издаването отнема около 3 месеца. Да се надявам че няма да зъкъснеем много и да ни одобрят за виза.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 00:46 от Zara Nova 631300

# 935
  • Калифорния
Вече няма значение, кога ще подадете документите (стига да не е след месеца, в който ви излиза номера). Номера ви добър ли е?

# 936
Благодаря за отговора. За кой номер става въпрос? Извинявам се не съм наясно

Вече няма значение, кога ще подадете документите (стига да не е след месеца, в който ви излиза номера). Номера ви добър ли е?

Сега разбрах имате впредвид  case number. За жалост не ми е много нисък завършва на 498хх почти до 50 хияди Sad

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 22:20 от Zara Nova 631300

# 937
С такъв номер нямаше да се притеснявам за издаването на паспорта и това колко време ще отнеме.
Честно казано и грам надежда няма да имам да стигнат до толкова голям номер.

# 938
Ясно, явно ще ни се размине Confused

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 22:49 от Zara Nova 631300

# 939
  • Sunshine state
Не бих бързала със заключенията, че ще им се рвзмине - тази година Европа е currеnt, което ще рече, че визи ще има за всички номера. 😃😉 Другата фискална година може да е пак така тъй, че си работетте по документите.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 13:46 от Pupitka

# 940
  • Калифорния
А значи имате поне една година да си приготвите документите. Не трябва да се отчайвате и отказвате. Нищо не пречи да ги подадете, без да бързате и без да продавате апартамента Wink

# 941
С такъв номер нямаше да се притеснявам за издаването на паспорта и това колко време ще отнеме.
Честно казано и грам надежда няма да имам да стигнат до толкова голям номер.

Глупости, изобщо не се знае какво ще стане. Не трябва да с еотказват.

# 942
Не бих бързала със заключенията, че ще им се рвзмине - тази година Европа е currant, което ще рече, че визи ще има за всички номера. 😃😉 Другата фискална година може да е пак така тъй, че си работетте по документите.
Благодаря за отговора. Погледнах visa bulletin за месеците които са излязли за 2019 но не видях годината да е current за европа. Може ли линк където мога да прочета?

# 943
Тази година са изтеглили повече от колкото миналата година, шанс да има второ теглене е нулев.

# 944
  • Sunshine state
Благодаря за отговора. Погледнах visa bulletin за месеците които са излязли за 2019 но не видях годината да е current за европа. Може ли линк където мога да прочета?
Заповядай. Скролни и виж таблицата, която е най-долу. Много се радвам, че дори хората с големи номера, които вероятно не са имали надежди, ще успеят да вземат визи. Дано по-често виждаме такъв бюлетин. Simple Smile
Стискам палци и вие другата година да успеете да вземете!

Общи условия

Активация на акаунт