Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 174
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 975
  • Сф
Аз съм си много реална, и оферта от работодател мога да си намеря веднага, ама това пак много би ме замислило дали да дам една средна заплата по лотарии и подобни

# 976
Скрит текст:
LaughingLaughingLaughing
Също така минимума е  30 т. за да има право кандидата да участва. Tози проект е предложен на 10.04 следващата стъпка е да мине през Сената после през Белия дом от там разписва президента и става закон !
Ето и линка
https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-bill/1103?q= … D&s=1&r=1
Ето на кратко как се формират точките:
Възраст:
- от 18 до 22 години - 6 т.
- от 22 до 25 години - 8 т.
- от 26 до 31 години - 10 т.
- от 31 до 35 години - 8 т.
- от 36 до 40 години - 6 т.
- от 41 до 45 години - 4 т.
- от 46 до 50 години - 2 т.
- 51 години и нагоре - 0 т.
Образование
- Бакалавър предобита извън САЩ - 5 т.
- Бакалавър предобита в САЩ - 6 т.
- Магистратура предобита извън САЩ - 7 т.
- Магистратура предобита в САЩ - 8 т.
- Докторантура извън САЩ - 10 т.
- Докторантура в САЩ - 13 т.
Език
Езиковите умения се оценяват компонентите "писане", "четене", "слушане" и "говорене"
ако при оценка на тези компоненти имате следните резултати точките ще бъдат както следва:
от 1-1-1-1 до 5-5-5-5 - 0 т.
6-6-6-6 и 7-7-7-7 - 6 т.
8-8-8-8  - 10 т.
9-9-9-9 - 11 т.
10-10-10-10 - 12 т.
Точки се добавят при наличие на забележителни способности а такива са:
- ако притежавате Нобелова награда - 25 т.
- ако през последните 8 години сте имали някакви олимпийски постижения - 15 т.
Точки се добавята ако имате и оферта от работодател там точките се формират по следняи начин:
- ако заплатата която пердлага работодателя е между 150% до 200% от средната работна заплата за щата - 5 т.
- 200 % до 300 % - 8 т.
- над 300 % - 13 т.
Това накратко са точките, които са записани в проекто закона и пак казвам още не е минал през Сената

При така описаните точки, май не само че, трябва да сме млади до 31, английския да е 10ка, магистратура задължително.... и айде половината отпаднахме хахаха (не заради образование).. Nerd
а за да имаме предимство и пред останалите от цял свят..поне нобелова награда Laughing Laughing Laughing
Успех!
Абе дано не съм се загубил в превода Simple Smile
‘‘(b) IN GENERAL.—An alien is eligible to submit an application for placement in the eligible applicant pool under section 203(b)(1) if the applicant has accrued a total of 30 points under this section.

Аз съм си много реална, и оферта от работодател мога да си намеря веднага, ама това пак много би ме замислило дали да дам една средна заплата по лотарии и подобни
Сега всичко си има цена,но сметката горе-долу е такава :
ILETS - 420 лева
Приравняване на дипломи - около 400 $
За пускане на апликация 160 $
+ медицински и визи
Ама наистина точките са избомбени много Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 04:15 от AnMary

# 977
  • Sunshine state
Тъкмо влязох да напиша, че стъпките не са малко, докато се случат тия неща и Дейлили ме изпреварила. Че то по тая логика с точките събирам около 28т. С магистър и отличен език и 8т от възраст. Не знам, не знам..Не виждам как ще си издействаш предложение за работа на тия пари без връзки, ако си извън САЩ. Аз не мисля, че това безумие ще мине.Явно нобелови лауреати и докторанти ше се набират само. 😂

# 978
В началото си помислих, че ще е аналогично с Express Entry при канадците, там от раз си събирам точките за пула, но едва сега ги пресметнах и ги изкарвам 21 с абсолютно същите критерии, както за Канада като шанса за там е огромен, но за САЩ клони на 0 (по тази точкова система).
ПС: Баси лузъра съм Satisfied Stuck Out Tongue

# 979
  • София
Те и сега им дават визи работни на нобелистите,дали има сред нас 😂
10 Ielts.....

# 980
  • Sunshine state
А, направо се бутат.. 😂

# 981
Ами излиза точно така както си мислех, май го бях написал в един пост преди няколко дена, а именно целят да свият фунията на легалната имиграция.... е ако го приемат този закон драстично ще намалее.
Но, това е.... каквото такова.

# 982
Брей, не го вярвах, че за възраст между 25 и 31 (макс брой точки), магистратура в България и средно ниво на владеене на английски език 6,5-7 точки на IELTS, което се равнява на B2-C1, не успявам да събера дори да кандидатствам. Grinning

# 983
  • Fort Worth, TX
Легалната ще свият, ама каналите от Мехико ще заработят двойно тогава вероятно.

# 984
  • Sunshine state
Това в този си вид няма да мине и на първа инстанция, мен ако питате. Звучи като виц направо. 😆 А и Кремито е права - ще дадат кард бланш и нелегалките ще се засилят.

# 985
Който има смелост да влиза нелегално, да не мислиш, че сегашния вариант на Лотарията го спира. Не мисля, че бройката нелегални ще се промени или поне не чувствително.

# 986
Който има смелост да влиза нелегално, да не мислиш, че сегашния вариант на Лотарията го спира. Не мисля, че бройката нелегални ще се промени или поне не чувствително.
Идеята е друга. Сега кандидат нелегалните имат шанс с лотарията. Влезе ли точкова система, знаят че шанс няма, освен нелегално да се намърдат.

# 987
Да, аз ви разбрах какво имате предвид, но пак си мисля, че кандидат нелегалните или поне не повечето, не си играят с Лотарията, ами направо си действат. Аз примерно имам три познати нелегални там, и никоя от трите никога не е участвала в Лотарията. Две останаха след студентска бригада, третата отиде с туристическа виза. На Лотарията основно чакат такива като нас, на които не им "стиска" (което естествено не е лошо). Та затова си мисля, че няма да се увеличат значително от това, което е в момента.

# 988
  • Sunshine state
С така предложената схема нямат шанс повечето обикновени хора като гледам.
И не, че не ми стиска, но никога не съм и имала желание да емигрирам някъде нелегално.

# 989
Днес установих, че метадатата на снимките ни за лотарията излизат, че са правени през 2006-та, много внимавайте като се снимате във фото. Днес ми скимна да ги проверя и трите снимки на мен на жена ми и намлкия пише Date of created 17/07/2006, а се снимахме във фото края на септември миналата година. Не че нещо амо ако гледат метаданните на файловете горим още там и то заради фотажиите. Малко яд ме хвана !

Общи условия

Активация на акаунт