Лотария "Зелена карта" 2020

• 105 173
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 990
Да, аз ви разбрах какво имате предвид, но пак си мисля, че кандидат нелегалните или поне не повечето, не си играят с Лотарията, ами направо си действат. Аз примерно имам три познати нелегални там, и никоя от трите никога не е участвала в Лотарията. Две останаха след студентска бригада, третата отиде с туристическа виза. На Лотарията основно чакат такива като нас, на които не им "стиска" (което естествено не е лошо). Та затова си мисля, че няма да се увеличат значително от това, което е в момента.
Добре де а как работят и се случват нещата без документи?

# 991
Днес установих, че метадатата на снимките ни за лотарията излизат, че са правени през 2006-та, много внимавайте като се снимате във фото. Днес ми скимна да ги проверя и трите снимки на мен на жена ми и намлкия пише Date of created 17/07/2006, а се снимахме във фото края на септември миналата година. Не че нещо амо ако гледат метаданните на файловете горим още там и то заради фотажиите. Малко яд ме хвана !
Стига моля те. Умно момче си.
Кремито как я изтеглиха със стара снимка, м?

# 992
Dizzy Face
Днес установих, че метадатата на снимките ни за лотарията излизат, че са правени през 2006-та, много внимавайте като се снимате във фото. Днес ми скимна да ги проверя и трите снимки на мен на жена ми и намлкия пише Date of created 17/07/2006, а се снимахме във фото края на септември миналата година. Не че нещо амо ако гледат метаданните на файловете горим още там и то заради фотажиите. Малко яд ме хвана !
Абе и аз си мисля че се филмирам ама пък няма как да знаят какъв ти образа преди да речем 5 години.
Днес почивен ден и се бях заровил пак по разни теми и ми изкочи мнение относно метадатата и викам чакай да си я проверя и останах втрещен. Dizzy Face

# 993
  • Fort Worth, TX
Аз с тези снимки дето ни изтеглиха две години подред участвах.Аз мисля, че и преди съм казвала, че само аз пусках.Тогава нямахме брак и нали все беше по Франция моя нещо не успявах да го хвана да се снима.

# 994
Аз с тези снимки дето ни изтеглиха две години подред участвах.Аз мисля, че и преди съм казвала, че само аз пусках.Тогава нямахме брак и нали все беше по Франция моя нещо не успявах да го хвана да се снима.
Знам, и други има така със стара снимка са вече там. Не е това критерия. Peace

# 995
  • САЩ
Честно казано, не ми допада предложението.

Първи проблем е, че точки за работната oферта се дават само, ако е 150% над средната за щата заплата. Аз и в момента взимам нелоша заплата и съм малко под 150% от средната за щата, просто защото средната за щата е бая висока. Т.е. реално ти казват, че ще приемат само и единствено висококвалифицирани кандидати, за които фирмите са готови да плащат много. При положение, че много от квалифицираните професии изискват сертификация / лиценз на място, това оставя много малък шанс на хората да вземат точки от оферта. А без оферта или магистратура тук няма как и минимума брой точки да събереш...

Още повече, че малко или много съм против имиграционни системи, които търсят само и единствено висококвалифицирани кандидати. Винаги съм вярвала, а и едни от най-успешните имиграционни системи (Австралия, Канада) са така - че държавата трябва да изследва и да прецени какви кадри са необходими на дадено място, в даден щат, и да дава повече точки на подобни специалисти, за да не се нарушава пазара на труда за местните.

Примерно, в Мисури има недостиг на водопроводчици - ако си водопроводчик, който има стаж, опит, и си готов да изкараш лиценз и да живееш в Мисури 2 години - да получиш повече точки.

Така хем повече хора от различни професии и с шарен опит ще имат шанс, хем ще си внесат необходимите кадри и няма да се "крадат" от американските позиции. 

# 996
Добре де а как работят и се случват нещата без документи?
Ами двете момичета със студентската бригада си имат social security numbers още от самата бригада. Разказвали са ми, че като отидат някъде на работа дават тези номера, а за останалите документи казвали, че ще ги дадат по-късно, защото още не им били готови или нещо от сорта, но след това дори не им ги искали. Те работят сезонни работи, а и на работодателите им най-вероятно им е ясно как стоят нещата. Впрочем те и двете вече са омъжени и като си получат документите, ще им е по-лесно.
За тази с туристическата виза не искам да навлизам в подробности и само ще кажа, че тя просто отиде при много уредени условия и за това всъщност се и нави да го направи.

# 997
  • Fort Worth, TX
Какво значи сезонна работа?Не знам, но при нас искат поне два документа че си легален.ССНплюс карта.

# 998
  • Sunshine state
Това с работодателите, които не били искали документи, са измишльотини. Както и Креми е писала, тук искат ССН, ЗК обезателно дори и за сезонна работа, която при нас е предимно в ресторантьорския или хотелския бизнес. Имам трима нелегални приятели, но те работят при балканци, които им взимат тока, не им плащат като хората и отношението е просто.. Единият е в Чикаго, другите двама са тук. И тримата работят едно и също при еднакви условия.

# 999
Ами ок, нека са измишльотини, казвам ви това, което те са ми разказвали, но е факт, че без документи си работят.
Иначе да, Кремито, сезонна работа означава предимно в ресторантьорския бизнес, работят като сервитьорки и хостеси. Зимата са във Флорида, лятото в щата Ню Йорк.

# 1 000
  • Sunshine state
Не са измишльотини, ама ако знаеш реално как стоят нещата, не би им повярвал, аз да ти кажа. Лъжат за непоисканите документи, няма такъв филм 100%. Не им искат само в ресторантите, в които работят, защото съм сигурна, че са на някой македонец, сърбин или бг.Не, че са забравили. Те умишлено наемат персонал без документи, за да плащат по-малко и да ги гърбят от работа, но за нормална работа, абсурд да не им поискат документ. Прави се и бек граунд чек и т.н.

# 1 001
Ами не, не са. Във Флорада, ако не са лъжа май са някакви "спанчуги", както ги наричат те, в Ню Йорк италианци. Иначе и в Нантъкет са били и там работеха в хотел на американци. Никога не са работели за хора от Балканите. Дори имаше един период, в който работеха на три места, като две от тях бяха кетаринг фирми, които правеха ивенти от време на време, тоест не са били нон стоп ангажирани с тях. Но специално с работата никога не са имали проблеми.
Не ме разбирайте погрешно, не агитирам никой да заминава нелегално, аз самата не бих. Те специално двете са ме карали, но категорично им отказах. Дори с някаква програма Азил ме навиваха, било ставало много лесно, но не е за мен подобно нещо.

# 1 002
  • Fort Worth, TX
Това да си нелегален не е работа.Само това ще ти кажа.

# 1 003
Офертата "нелегален"изтече преди 10тина години. ИнАче аз първа щЯх да съм таМ на Б2.

# 1 004
Дори с някаква програма Азил ме навиваха, било ставало много лесно, но не е за мен подобно нещо.
Каква е тая програма Азил?🤔

Общи условия

Активация на акаунт