КГБ = Клуб на Готините Баби - 191.

• 51 248
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • Кубрат/ Пишурка

Браво, бе! От 10 ч преди обед няма никой!

# 241

Браво, бе! От 10 ч преди обед няма никой!

Добра вечер! То от работа и писане по "злободневни" теми, време не остава... Simple Smile )))
Да ви питам, улавяли ли сте се да зяпате снимки на внучетата си в захлас? Щото аз...когато не съм около нея, току си отварям нейни снимчици и си ги гледам. Пращат ми всеки ден и имам цял албум вече. Да са живи и здрави. Simple Smile

# 242
  • София
Разписвам се вечерно.
Янке, докато се прибере човек, докато сложи нещо за вечеря и то станало 21 ч....
Делта, аз също получавам снимки всеки ден.
Гледам ги по няколко пъти,сравнявам с тези от първите дни.
Вече са му омалели първите дрешки и чорапки.

# 243
# 244
Аз за това суших каквото ми попадне ,все нещо ще лекувам.
Прави ми се някакъв десерт ,и  топла питка ми се яде ,с рецепта на око.В умерена фурна.Дано баба Яга хапне.
Днес мързеливо  я карах ,то ясно, че през ден напъвам.

# 245
Аз за това суших каквото ми попадне ,все нещо ще лекувам.
Прави ми се някакъв десерт ,и  топла питка ми се яде ,с рецепта на око.В умерена фурна.Дано баба Яга хапне.
Днес мързеливо  я карах ,то ясно, че през ден напъвам.

Морковен кейк?

# 246
Никога не съм опитвала морковени сладкиши,сигурно  евреме да видя как  е.Ама имах предвид   мъфини някакви като писах.Нещо тиквено прочетох  и това не съм.

# 247

Добро утро прекрасни! Как Ви се радвам на трепетите по внучетата. А ние с ММ бяхме по културни мероприятия.
Варна е столица на фестивала Листопад на спомените-и Аспаруховски бриз бе избран да открие официално концерта-вълнуващо е да си на сцена.
Писали сте за морковен сладкиш-някоя ако има сполучлива рецепта да я сподели.Яла съм в Русия такова нещо-очарована съм-и чийзкейка им е незабравим-и така не се наканвам да се пробвам.
Приятен ден ден за всички от сърце!

# 248
Скрит текст:

Добро утро прекрасни! Как Ви се радвам на трепетите по внучетата. А ние с ММ бяхме по културни мероприятия.
Варна е столица на фестивала Листопад на спомените-и Аспаруховски бриз бе избран да открие официално концерта-вълнуващо е да си на сцена.
Писали сте за морковен сладкиш-някоя ако има сполучлива рецепта да я сподели.Яла съм в Русия такова нещо-очарована съм-и чийзкейка им е незабравим-и така не се наканвам да се пробвам.
Приятен ден ден за всички от сърце!

Добро утро!
Ето моята изпитана рецепта, дано да ви хареса.
Но внимавайте, защото тестото става малко тежко, да не си счупите миксера.

Морковен кейк

За блата:
4 яйца
1 ¼  чаша олио
2 чаши бяла захар
1 ч.л. ванилия
2 чаши брашно
2 ч.л. сода
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
2 ч.л. канела
3 чаши настъргани моркови

За крема:
½ чаша меко масло
2 пак. сирене крема по 150 гр.
4 чаши пудра захар
1 ч.л. ванилия
1 чаша пекани (орехи)

Приготовление:
1.   Затопля се фурната на 175 градуса
2.   Намазнява се и се обрашнява тава (може и от фолио) 22/32 см.
3.   В голяма купа се разбиват яйцата, олиото, захарта и 2 ч.л. ванилия. Добавя се брашното, содата, бакпулвера, солта и канелата. Добавят се морковите и пеканите (орехите). Разтила се в тавичката.
4.   Пече се във фурната за 40-50 мин., докато не се залепва по клечка за зъби, забита в центъра на кейка. Да изтине 10 мин. и после се обръща върху решетка, за да доизстине.
5.   Приготовление на крема – в средна купа се слага маслото, кремата, пудра захарта и 1 ч.л. ванилия. Бие се добре, докато стане гладко и кремообразно. След това се добавят пекани (орехи). Намазва се върху блата. Може да престои няколко часа в хладилника без да е покрито, за по-добър вкус.

# 249
Здравейте или дружки!
Днес в нашата къща е празник !
Имам си юбиляр! Моето момче порасна!
Навъртя 70 години!
Да ми е честит! Жив и здрав да е и все така да ми е опора и подкрепа в живота!
Още дълги години заедно двамата да се радваме на добро здраве ,на щастието и успехите на
деца ,внуци и правнуци!
Почерпете се  за негово здраве,макар и виртуално!

Тортата е направена от мен

Внуците са в къщи и сутринта всички заедно поздравихме юбиляра .Духна свещичките,пихме кафе
хапнахме от тортата.
 Довечера ще празнуваме в  заведение . Там има друга поръчана торта  от сладкарница "Неделя-" Френска целувка!
ММ получи подарък,едноседмична почивка за двама  във Велинград с  по три балнео процедури на ден , има и  СПА център- сауна ,джакузи ,парна  баня, масажи ,минерални басейни  и др.Та  и аз намазах ,покрай юбиляра,но нали сме екип хихихи. много добре ще ни дойде след ремонта из къщи.
Днес трябва да спретна багажа набързо и утре сутринта тръгваме.

Писали сте за морковен сладкиш. не съм правила никога и нещо не ме блазни да правя , но този ,който го предлага Делта ще си го запиша и ще го пробвам. Щом е изпитана рецепта ,вярвам ,че ще стане хубав! Благодаря Делта!
Дидимити, радвам се за културните ви мероприятия! Скоро не беше се появявала !
Айша,казваш  да ми опростят таксата за входа. За мен е достатъчно само да ми благодарят и да  ме споменават с добро!
Бебко много добре върви ! Пу ,пу,пу... да не му е уроки! За снимките ,които пишете за внуците няма да ви говоря.Сега гледаме по телефони , а преди си вървяхме с албумчетата в чантите.Като се отплеснехме бабите по хубавите ни внучета ,та се забравяхме... хихихихи. Така е ,те са нашата радост и смисъл на живота.Ето
внука снощи се прибра за рожденият ден на дядо му,радост е! Довечера чакаме и сина да се прибере от Милано и направо в заведението ще пристигне. Липсва ни зетко,но като си дойде пак ще си направим празника.
Момичета ,станамда отварям куфара и приготвя багажа за утре.

Хубав и спокоен ден на всички ви!

Прегръдки и целувки имате!

# 250
Здравейте или дружки!
Днес в нашата къща е празник !
Имам си юбиляр! Моето момче порасна!
Навъртя 70 години!

Люси, да ти е жив и здрав юбиляра! Приятно изкарване на почивката. Simple Smile

# 251
  • София

Добро утрооооо!

Замириса ми на кафенце и на сладости и веднага се курдисах при вас!

Луси, да ти е живо и здраво момчето! Да ви носи все така в сърцето си, да ви обгрижва, пък и вие него, както досега! НаздАве за негове здраве! А за вашата любов, поздрав!

ДИМИТЪР ХРИСТОВ

РАВНОДЕНСТВИЕ

И заобичвам бръчките
и белите коси,
и сянката в гласа,
и погледа притихнал
след буря от любов.
Любов, която в нас вилнее,
опустошава всички бентове
и ни потапя в зрелостта
на равноденствието дълго.

Морковен сладщиш съм правила, харесва ми, но не си спомням рецептата. Трябва да я потърся.  Heart Eyes Ноу тази на Делта звучи примамливо.

Дидимити, браво на песнопойците!  Heart Eyes

Хора, и аз чакам среща, ама някой да я организира.  Wink Няма да съм аз този път. Я, вижте каква голяма софийска дружина сме.

Да ви е усмихнат почивният ден и със здраве!

# 252
Привет на всички Heart Eyes
Луси, да ти е жив и здрав съпруга и още дълги години да сте заедно,рамо до рамо и опора един на друг
При нас нищо инересно. Чакаме да се захлади. Е малко се захлади де, при три отворени прозоре минах на завивка от двоен чаршав, досега бях на едиичен Joy
На всички от сърце желая хубави и лежерни почивни дни.

# 253
Роска, честит да ви е рожденика!
Здрав и обичан да е!
Приятна почивка във Велинград!

И аз натам гледам ,но ще почакам още малко.Да приключим с поставените си задачи😀

Тази оферта ми напомня на хотели Аура или Елбрус.
Били сме и на двете места.
Ама то сега предлагане голямо ,избор също  .

Днес редя трушии в буркани.
Поизсилила съм се откъм продукти,а уж малко щях да правя😁
ММ иска печена тиква, а аз и баница ще правя.
Допивам кафето и продължавам.
,

# 254
Здравейте пак от мен !
Влизам за бързо да ви погледна ,докато ми изсъхне лака.
Куфара готов ,тоалетите за довечера нагласени.
Чакаме сина всеки момент да си пристигне и към 19,30 часа излизаме.
Гъбче ,да за Аура става въпрос.Ние сме  били в него,но доста отдавна беше.

Благодаря ви за хубавите пожелания към съпруга ми , Делта ,Кари, Маринка, Гъбче!
От телефона не знам зали ще мога да влизам за ви пиша ,но ще  чета.
Хубава вечер !
Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт