Кой ли догодина ЮНСКО бебенце ще има :)

• 34 235
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Да, тогава се прави. И не се прави от обикновено АГ а от специалист по фетална морфология.

# 586
Явно той иска да ми спести първата и направо на втора да ме праща, но аз си записах час при специалист, за да съм спокойна,  че всичко върви ок. А какво пиете за това главоболие, направо ме побърква 3 ти ден. Работата ми е на комп и очите ми изтичат по 8 часа да се пуля.

# 587
Здравейте, не съм се включвала скоро, но миналата седмица много бях закъсала. Не можех да стана от леглото, повръщах и не можех да ям нищо. Беше ме хванал гаден вирус и заради бременността не можех и лекарства да пия, единствено едни прахчета, хомеопатични, които се давали на бебетата за повръщане до 6 месеца. Е, слава Богу се оправих.
Относно морфологията - и моят лекар ми каза да отида на 5-ти декември, когато ще съм в 12 г.с. В интернет прочетох, че се прави от 11 г.с. до 13 г.с.
В коя седмица ще се записвате или сте се записали на ЖК ? Лекарят, при когото ходя, не води ЖК, но не ми е казал и кога трябва да се запиша. Предполагам, че декември като отида ще ме насочи, но се притеснявам да не стане късно или да изпусна някое изследване.

# 588
Аз се записах вчера в 10 г.с. Излесванията които ми пусна бяха ПКК, урина и кръвна захар- нищо особено.

# 589
  • София
При вирус с гадене и повръщане - вомитусхил.
При разстройство - рекомфорт. Може да се глътнат и няколко сурови зърна ориз.

# 590
О, спокойно, аз съм от майските и следващия вторник в 15та седмица ще се записвам на жк.
Относно главоболието пробвайте да пиете повече вода, мен това ме спаси.

# 591
О, спокойно, аз съм от майските и следващия вторник в 15та седмица ще се записвам на жк.
Относно главоболието пробвайте да пиете повече вода, мен това ме спаси.

Като каза за водата, се сетих да споделя с вас какво се случи миналата седмица като отидох при ЛК за преглед заради вируса. Отидох, обясних му ситуацията, казах му и за бременността, понеже не му бях казала и той ме прегледа, измери ми кръвното и се "хвана за главата" - 80/40. Каза ми, че това не било окей за бебето и ми изписа някакви капки и каза да пия повече вода, поне по 2 л. на ден. Относно капките - купих ги и като прочетох листовката, уж хомеопатични, но се оказа, че не се знаело как влияят на бременни и малки деца, съответно не ги пих. Сега кръвното ми е окей, не знам дали тогава не е било моментно, но се чудя ако пак падне толкова какво да мога да пия. Тук из разни теми четох, че някои пиели кафе, но на мен не ми се иска.

# 592
Всяка сутрин си пия по едно кафе. С миналата ми бременност също пиех- няма проблем, стига да не ти се гади от кафето. Може да пиеш айран със сол- вдига кръвното. На повечето лекарства пише, че няма данни за това как влияят в/у бремеността, но щом ги е изписал лекар и са хомеопатични, аз не мисля че ще имаш проблем.

# 593
  • София
Леле нямам търпение да ми се допие отново кафе. Сега зверски ми се гади само от миризмата му. Кръвното вдигам с айрян със сол и кока кола по чаша на ден. Обаче аз попринцип не обичам кола и жадувам за едно кафенце...

# 594
  • София
Аз също си пия по едно кафе сутрин с голямо удоволствие, и предната бременност си бях така Simple Smile

# 595
И аз преди бременността пиех по едно сутрин. Беше ми любимо докато разхождам кученцето, но откакто заподозрях, че съм бременна спрях. И без друго не е полезно и реших, че няма нужда да тровя и мъничето.

# 596
  • София
 Едно -две кафета на ден не предстсвляват никакъв проблем за бебето, това все пак не е алкохол, че да го тровиш.

# 597
  • София
ако имате ниско кръвно, не се вдига с кофеин, защото той първо го сваля, после рязко го вдига

има ли някой, който се е записал на ЖК още 7-8 седмица

# 598
Снощи получих еднократно бледо розаво зацапване по тоалетната хартия, беше като течение все едно, много странно. Повече не се повтори, но днес отидох на лекар, слава богу всичко е наред, даже видяхме тупкащо сърчице, по видеозон съм в 6+3 г.с, по календар 6+6г.с, каза че не било проблем, явно и видеозона дава отклонение. Каза ми след 3 седмици с направление номер 9 - на ЖК. Но така и не си обясних странното течение снощи...Продължавам Дуфастона, нямам болки, вчера имах леки болки, но горе в стомаха, все едно нещо ме притиска, тогава и получих зацапването. Ама така ще е занапред Simple Smile

# 599
Снощи получих еднократно бледо розаво зацапване по тоалетната хартия, беше като течение все едно, много странно. Повече не се повтори, но днес отидох на лекар, слава богу всичко е наред, даже видяхме тупкащо сърчице, по видеозон съм в 6+3 г.с, по календар 6+6г.с, каза че не било проблем, явно и видеозона дава отклонение. Каза ми след 3 седмици с направление номер 9 - на ЖК. Но така и не си обясних странното течение снощи...Продължавам Дуфастона, нямам болки, вчера имах леки болки, но горе в стомаха, все едно нещо ме притиска, тогава и получих зацапването. Ама така ще е занапред Simple Smile

Важното е ,че сте добре с бебока не го мисли!Лека и спокойна бременност !

Общи условия

Активация на акаунт