Кой ли догодина ЮНСКО бебенце ще има :)

• 34 222
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета! Аз си пия едно кафенце сутрин, преди да забременея пиех по 3.Но сега не искам да прекалявам. Относно женските консултаций на мен навсякъде във Варна където питах на 3 места(в Сити клиник, в Аг-то и в майчин дом) ми казаха в 12 седмица преди това не правели ЖК. Аз вече съм в 9та,избрала съм си лекар, за другия петък имам час за преглед. С първата бременност по-рано се записах на ЖК, но явно навсякъде е различно.

# 601
Здравейте, моето „кухо яйце” за сега не е кухо, или поне така казва новият лекар при когото ходя. Само, че по последна м. съм в 8ма седмица, а на ехографа вчера се показа 6сед. и 5 дни. Сакчето е 14,9мм , което не знам дали е нормално и има една мъничка точица..
Но ме притесняват две неща все още не сме видяли сърдечна дейност, не можела да се улови толкова рано, чак след 2 седмици. И също така от два дни имам кафеникаво течение, като снощи се появи и кръв с малки съсиреци и днес отново е кафеникаво .. Лекаря каза, че всичко е наред и да си пия дуфастона и ношпато, но според но не е наред ..

# 602
Снощи получих еднократно бледо розаво зацапване по тоалетната хартия, беше като течение все едно, много странно. Повече не се повтори, но днес отидох на лекар, слава богу всичко е наред, даже видяхме тупкащо сърчице, по видеозон съм в 6+3 г.с, по календар 6+6г.с, каза че не било проблем, явно и видеозона дава отклонение. Каза ми след 3 седмици с направление номер 9 - на ЖК. Но така и не си обясних странното течение снощи...Продължавам Дуфастона, нямам болки, вчера имах леки болки, но горе в стомаха, все едно нещо ме притиска, тогава и получих зацапването. Ама така ще е занапред Simple Smile

Важното е ,че сте добре с бебока не го мисли!Лека и спокойна бременност !
Много ти благодаря Hug Ти как си? Мина ли зацапването?
За кафето, аз също пиех по 2-3 на ден, като разбрах, че съм бременна почнах по едно и от няколко дни не мога и толкова да изпия. Направо ми се гади от него, налитам на тестени неща, а преди не хапвах и филия хляб...

# 603
И на мен  във Варна ми казаха след 12 седмица за ЖК,с предишната бременност към 8—9 вече ме водеха,но в Шумен.Важното е да нямаме болки и оплаквания,времето ще мине.Имате ли болки в кръста и денем и нощем ги имам..

# 604
И на мен  във Варна ми казаха след 12 седмица за ЖК,с предишната бременност към 8—9 вече ме водеха,но в Шумен.Важното е да нямаме болки и оплаквания,времето ще мине.Имате ли болки в кръста и денем и нощем ги имам..
Миналата бременност имах болки в кръстта още от 5-6 г.с. Сега нямам никакви болки, пия Дуфастон, ако има значение.

# 605
  • София
Снощи получих еднократно бледо розаво зацапване по тоалетната хартия, беше като течение все едно, много странно. Повече не се повтори, но днес отидох на лекар, слава богу всичко е наред, даже видяхме тупкащо сърчице, по видеозон съм в 6+3 г.с, по календар 6+6г.с, каза че не било проблем, явно и видеозона дава отклонение. Каза ми след 3 седмици с направление номер 9 - на ЖК. Но така и не си обясних странното течение снощи...Продължавам Дуфастона, нямам болки, вчера имах леки болки, но горе в стомаха, все едно нещо ме притиска, тогава и получих зацапването. Ама така ще е занапред Simple Smile

нормално е дните да се разминават, все пак всяко расте със свои темпове, овулацията може да е била ден-два по-късно, а и самите видеозони не могат да бъдат 100% точни, така че не го мисли Wink

# 606
Момичета един въпрос може да звучи тъпичак, но не го разбрах! Какво е ЖК за което говорите?! 😊😊😊
Междудругото аз си записах час за Фетална морфология за 4ти Декември тогава живот и здраве ще съм в 12 седмица +
Леко бременеене на всички бъдещи мами 😘😊😘😊🙏🙏🙏

# 607
Elsi86 не смея да се хваля ,но тихичко ще го кажа зацапване спря миналата седмица и тази седмица съм на работа.Седя на стола раздвижване се на всеки 30/40мин и мисля утре да посетя генеколожката да видя как е беб и дали не може малко да намаля лекарствата защото съм като парцал само ми се спи.Едвам пишем домашни вечер с първолака и край до там задрямвам😅. Дано най-страшното да е минало.

# 608
Добро утро и от мен.Аз вчера се записах на ЖК в 8 седмица + 3 дена съм.АГ -то ми каза да се запиша тогава, може би защото имам ИР И СПКЯ.Дадаха ми да правя изследвания ХИВ, СПИН и още две който не знам какви са.На 3.12 ме вика пак тогава ще направим и скриниг тогава трябва да съм 12 + .От Бургас съм ако има значение.

# 609
Това зацапване може да се получава до трети месец около дата на менструацията. Нормално е. Не се тревожи Simple Smile и най- важното, че щом бебко е добре, нямаш място за притеснение.
ЖК- женска консултация. Не би трябвало да има проблем да се запишете по- рано от 12 седмица. Странно е. Навън( в чужбина) до 12 г.с. не те водят бременна. На мен ми бяха казали така " Ще изчакаме до тогава да видим какво ще се случи- природа" и ме извикаха след 12 седмица. И тук са започнали да действат на този принцип явно.
Искам да попитам моят час за 4д - феталната е на 26.11. когато трябва да съм в 12+4 дни, тогава дали може да се разбере пола на детето?

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 09:24 от Арвен

# 610
Благодаря Арвен, беше еднократно така че засега няма проблеми.
Чувала съм че казват пола още на първата ФМ, но не винаги може да се види. Има реален шанс, само че моя гинеколог миналия път ми каза чак в 16та, защото не беше сигурно на 100% преди това. Аз и така предпочитам, да ми кажат 100%, а не първо едно после друго.

# 611
Здравейте, моето „кухо яйце” за сега не е кухо, или поне така казва новият лекар при когото ходя. Само, че по последна м. съм в 8ма седмица, а на ехографа вчера се показа 6сед. и 5 дни. Сакчето е 14,9мм , което не знам дали е нормално и има една мъничка точица..
Но ме притесняват две неща все още не сме видяли сърдечна дейност, не можела да се улови толкова рано, чак след 2 седмици. И също така от два дни имам кафеникаво течение, като снощи се появи и кръв с малки съсиреци и днес отново е кафеникаво .. Лекаря каза, че всичко е наред и да си пия дуфастона и ношпато, но според но не е наред ..

Не звучи добре, това , което разказваш.Зависи с какъв апарат те гледа, но аз току що погледнах в 6+5 ембриона е бил 8мм с пулс.
ЖК е женска консултация - това е момента, в който бременната започва да се следи като таква официално по документи и си избира доктор, който да я следи и да и назначава всички необходими изследвания. Моята докторка също отказва до 12г.с да ме запише, защото както тя се изрази - природата си знае работата до тогава.

# 612
  • София
Полът се вижда в 12-та на ФМ, но го казват с вероятност 80% и познавам доста случаи, в които после се оказва грешен.

И на мен това със зацапването и яйцето ми звучи притеснително, но в крайна сметка няма какво друго да се направи освен да се чака. Иначе кафявите зацапвания, ако правилно си сп омням, не са така страшни, а светлите

# 613

Има ме си сърце и е пораснал. Вече се успокоих след всичките проблеми.

# 614

Има ме си сърце и е пораснал. Вече се успокоих след всичките проблеми.
Дишай спокойно и не се тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт