Отговори
# 120
Моят корем е като в 9 месец, питат ме  близнаци ли са. Ние купихме малко дрешки и количката и свекърва ми ми каза, че нямаме акъл. Много рано било.

# 121
Аз се дразня на такива изказвания,Неви. То като има нещо да се случва ще се случи. Дали с количка или без недай си боже да стане нещо няма да ти е до количката ама хич. Ние и легло вече имаме. Количката взехме, дрешки, нещата за изписване ... Нямам козметика и корито. Друго май всичко имаме. Само здраве да има!

# 122
Сигурно е много неприятни постоянно някой да ни дава насоки какво ни чака, как трябва да пазаруваме и да чакаме да родим, та да тръгнем с бебоците по магазините, да не вземе да стане нещо Simple Smile.
Аз пък страдам от точно обратното-ако не питам не ми дават съвети, не ми коментират корема, не ми обясняват какво ме чака, даже моите български приятелки тук са приели този модел.
Чак забравям, че съм бременна понякога на работа Simple Smile

# 123
Ние имаме кошарка и някои дрешки, не съм суеверна, но не бързам за момента имам други грижи и съм оставила другото след като изляза в 45 дневния болничен. Който ми е от 28.11,за коремчето ами нямам зимно яке което да ми става, и под широки дрехи си личи. Вярно е, че последните 3 месеца, повечко наддава, но не е страшно. Поне се успокоих, че пак ще си раждам в МБАЛ Пловдив живот и здраве, искаше ми се да е при същият лекар като преди 6 години, но не работи вече там.

# 124
Здравейте, много отдавна не съм писала, но чета редовно. Аз не ходя на работа откакто бях бременна първия път, това са вече 3г и 9м. Просто работата ми не отговаряше на състоянието ми и предпочетох да си стоя в къщи. Сега баткото като тръгна на училище имам много свободно време, но обзавеждахме една пристройка и всеки ден си намирам къде да обикалям да пазарувам, та да си правя и  разходки.
Шофирам от 18г и ми е супер удобно да ми е под ръка колата, особено сега когато винаги съм с багаж, иначе с количката съм излизала предимно пеша, стига да не  е било много жега- от нас до центъра и обратно ми е около 6км. Сега гледам и да полежавам че доста ме боли кокъла ниско долу.
За беба още нищо ново не съм купила, не съм и обикаляла особено, но и нищо не ми е грабнало окото. Тези дни бях доста настинала, та още се възстановявам, иначе с ММ редовно сме си вечер навън. За 3 години с баткото не сме се лишили нито от почивки, нито от нощен живот, така че хич не им вярвам на такива приказки.

# 125
  • София
Добро утро, дами! Относно работата- аз работех като микробиолог и вечер водех йога, но поради стрес в работа изследванията ми за хормони и Ана скрининг бяха много лоши и ноември напуснах работа и от тогава само водя йога. Намалям часовете постепенно, че са из цяла София. Този месец ще са само 4 на седмица, отделно събота ходя на един курс йога за бременни. Шофирам от 4години, че до работа стигах с кола за 50мин, а с градски трябваше 1ч и половина с 3 транспорта. Все още си шофирам. Поради тази причина, че не ходя на редовна работа и съм не искам да си вадя болничен , на който да ми пише опасност от аборт. Затова съм на минус от миналия месец за семейния бюджет , защото аз си плащам всички осигуровки. Но 45те дни са ми от 28.11 и ако не размисля, така ще е дотогава. Аз още не смея да пазарувам, поне в 8ми месец да вляза. Само гледам колички и легла.

# 126
Здравейте и от мен.Относно изказванията, вече взе да ми омръзва и на мен.Любимото ми е "Какъв пол ще е бебенцето", аз "Момче".На среща ми се отговаря "Не е възможно, носиш, като за момиченце, я си направи пак консултация"Triumph и тем подобни ...Относно работата това ми е последен работен месец.Чувствам се отлично, но ми писна да ми пилят, че е време.Пък и от Нормври ще започна да подреждам за бебчо.Декемри не ми се обикаля в най-голямата лудница, а Януари искам да си чакам на спокойствие.Heart Eyes

# 127
Мами , помагайте пак проблеми със запека Sad вече не е забавно от около 2 седмици става все по-болезнено и вече се отчайвам какво да пробвам , а съм още в 27 седмица . Как ще изтикам до края ? Ям плодове и зеленчуци, пия мн вода , ходя всеки ден пеша  😣

# 128
Аз абсолютно нищо не съм купувала. Не съм суеверна. Ако ще стане нещо, ще стане. Просто не съм се ориентирала още какво точно ще ми трябва (освен големите неща естествено). Смятам скоро да направя списък като се консултирам с някоя мама със зимно бебе и евентуално ноември да пазаруваме. Надявам се да хвана някакви намаления че всичко ми изглежда неестествено скъпо.
За колите и шофирането- аз съм активен шофьор от няколко години и все още си карам. На мен ми е доста необходима колата, но не виждам нищо лошо като не ти е необходима да нямаш.
Понеже бях качила доста кг сега се взех в ръце и махнах сладките и хляба от менюто и сега ям меса, зеленчуци и плодове и да си призная по-добре се чувствам. Е ходихме на гости 2 пъти и хапнах питка и малко сладко, но не мисля че пък като ми се прияде не трябва да ям.  Сега просто осъзнавам че АГ ми е прав и трябва да ям силна и хубава храна, а не да се тъпча с боклуци и да се чудя после какво да правя. Ще взема повече да го слушам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
Момичета здравейте, да ви питам според вас нормално ли е да се чувствам отпаднала през целия ден, в средата на 7-ми месец съм . В събота съм на ЖК и ще говоря с доктора. Храня се редовно, пия вода, витамини, но като стана сутрин след 2-3 часа и съм като парцал. Последните ми изследвания бяха добри малко занижен хемоглобин, но като цяло каза, че всичко е ок. Усмихнат и спокоен ден!

# 130
Започнах да приемем един пробиотик за подсилване на имунитета, но също така подпомага и перисталтиката, при мен виждам разлика. Ако искате  посъветвайте се с докторите си. Ето този е:
https://apteka.framar.bg/30067134/прокомбо-прегна-капсули-30

# 131
Мами , помагайте пак проблеми със запека Sad вече не е забавно от около 2 седмици става все по-болезнено и вече се отчайвам какво да пробвам , а съм още в 27 седмица . Как ще изтикам до края ? Ям плодове и зеленчуци, пия мн вода , ходя всеки ден пеша  😣
   Чаша топла вода на гладно и след това две кивита. После може да се закуси с друго.

# 132
Здравейте, записвам се и аз с момченце в 24-та седмица. Термина ми е в края на Януари.
И аз пия същия пробиотик - прокомбо прегна, доктора ми го одобри. Той много държеше да взимам пробиотик. Хубав е само трябва да вземете в предвид, че съдържа рибено масло, да не стане много ако приемате отделно. За перисталтиката освен това много добре действат сушените сини сливи. Аз хапвам понякога,  вечер преди лягане,  поне 2 часа след вечеря и с чаша вода, ако са от твърдите ги накисвам предварително.

# 133
Denitsa, според мен не е изключено това да се дължи просто на бременността. Аз също имам такива моменти, не по цял ден и не всеки ден, но се случва. В 7-ми месец съм и аз, уморявам се доста бързо, тежи ми корема, но постоянно си повтарям, че остава още малко. Хемоглобина ми е нисък, но той е така отдавна и не знам до колко има общо, а и от 20-тина дни съм на Малтофер, така че скоро ще разбера дали се е вдигнал.
За купуването - писала съм вече, че от миналия месец сме започнали с покупките. Доставя ми удоволствие да разглеждам, да избирам и изобщо всичко свързано с бебето. Дори не искам да допускам негативизми в съзнанието си.
Пробиотик на мен ми изписа хематоложката, но не заради запек. Лактофлор и после Лактофлор Опти е при мен, но все още не съм започнала прием.

# 134
Аз винаги съм имала проблеми със запека и честно казано само лекарства са ми помагали като стане по-сериозно. Иначе като е по-нормално положението, това да не се храня след 5-6 също ми помага. Откакто съм бременна обаче заради приема на магнезий имам по-скоро обратния проблем Smile

Иначе, с пазаруването и аз малко по малко започвам и макар, че е още много рано, по-скоро се притеснявам дали времето ми ще стигне Rolling Eyes Не знам защо съм си решила, че ще родя по-рано и се тревожа, че бебето ще ни изненада и нищо няма да е подготвено. Явно усещам, че момента наближава и както съм си малко контрол фрийк, натам ме избива.

Общи условия

Активация на акаунт