Отговори
# 330
Limonche, a Б12 изследвала ли си или заради хемоглобина е изписан?
Да , изследвам го още от преди да забременея. Не усвоявам фолиева киселина и съответно всички витамини от групата б. Преди да забременея беше ок ,но започна да спада.Пия метилираните форми.

# 331
Аз съм на Малтофер фол и сиропа на Флорадикс. За месец хемоглобина ми не беше мръднал, но реално и дозата ми Малтофер беше много ниска, та се очакваше. Сега ми го увеличиха на две таблетки дневно и другата седмица ще проверя какъв е резултата. На мен ми харесва на вкус, освен това не ми причинява запек или някакви други стомашни проблеми. Относно наличието на фолиева киселина - Малтофера го има също във вид на сироп и на капки, мисля че в тях няма фолиева киселина, отделно нямат вкус на какао като таблетките за дъвчене.

# 332
Днес ходихме на закъсняла втора ФМ 26,6г.с., защото бях болна две седмици..чак до антибиотик се стигна. Sad но сега съм добре Simple Smile Бебчо е добре около 900г., това нормално ли е? и към момента аз съм 6-7кг.+. Доктора каза, че няма смисъл да ходим на 3-та ФМ, защото едва ли не сме я препокрили Simple Smile да попитам ива ли някъде табличка с орентировъчни гр.на бебетата по седмици? Simple Smile

# 333
Апликациите за бременни дават такава информация.  Аз съм в 26 г.с. и според апликацията трябва да е около 760 гр. Утре съм на преглед и ще видим колко е момата.

# 334
Не знам колко точно измерват видеозоните. За дъщеря ми казваха много голямо бебе около 3800, а се роди точно 3кг. В 27 седмица ми каза, че бъдещата бебка тежи 940 грама. Ще я видим след 10 дни колко ще е пораснала. Вече и аз имам ужасни киселини.

# 335
jenni.ch_1989   тук има таблица с теглото на бебето по седмици https://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart  , за края на 27-ма седмица е съвсем нормално тегло.
Аз също от днес съм в 27-ма седмица и вече +6 кг. Събота съм на преглед и ще видим колко е наддал бебчо. Преди две седмици беше 701 гр.

_limonche_ пиеш ли някакви пренатални витамини? Аз мога да усвоявам фолиевата киселина само на 50% и много трудно намерих витамини за бременни, в които и Б9 и Б12 да са метилирани. Поръчвам ги от чужбина и чакам по 3-4 седмици да пристигнат.

# 336

Jillian на теб Б12 ти е изписан защото ти е нисък ли или профилактично? Аз не съм изследвала, Б12 още макар че се канех. Сега хемоглобинът ми е нисък, може да взема да го изследвам най накрая.

Заради падащия хемоглобин, в комбинация с желязо и вит.Д. Не съм го изследвала специално, но и други от кръвните показатели са се размърдали и явно си има нужда. Вит.Д го изследвах, не беше идеално. Ходя постоянно изморена.

Вчера си взех Сорбифер за желязото, че няма сто кила захар като в Тотемата. Иначе, хемоглобина не ми е мръднал от миналия месец, въпреки всички хапове. Но не е много зле 115, та няма да се вълнувам. Трябва да си призная, обаче, че се храня супер нездравословно. Пропускам хранения много често, едвам се насилвам да ям месо. Не ми става лошо, но не ми се яде и мързела побеждава. Добре, че се старая да готвя за децата,че тук там хапвам и нещо по-читаво.

В момента съм +7 кг, но последните три подскочиха много бързо последните седмици и започвам да внимавам повечко.

Бебчо беше много активен тази нощ, а и през деня. Голямо мърдане, ръчкане и подскачане. Дано ме остави да поспя тази нощ.

# 337
Sunrise, не взимам комбинирани. Изследвам се и каквото е нужно го пия отделно в подходящата форма. Лекарят който посещавам ми препоръча този вариант. Взимам си Б 12 , мета фолиева, сорбифер,омега ,от скоро минималната доза магнезий. Витамин Д го спрях ,че отидох на горната граница.  Отделно си пия и протеин на Прегнако.

# 338
  • София
А колко ви е хемоглобинът? Моят последно беше 108. Уж не е чак толкова под долната граница, а се измарям буквално от нищо. Току ми превалява и гледам къде да седна Sad .
Пия ферофолгама, но от предния път от 111 е паднал сега до 108, не че е нещо кой знае какво,но не се и качва.
Моят беше 113, после 117. Сега ще пускам пак. Лекарката, която ще ме изражда каза, че хемоглобинът ми не е толкова нисък, по-важно ѝ е да си пусна желязо да видим как е, че юли е било на долна граница.

# 339
На мен тук никой не ми е пускал хемоглобин и желязо изобщо. В съвсем началото ми взеха кръв и това беше. Аз от преди с знам, че имам пре много желязо. Беше 80 от таван 50,а не ям месо обикновено.... Но интересно, че сега нищо не ми е пускано...

# 340
  • с. Дълго поле
Дами, аз днес бяхна ЖК и според доктора ми бебчо е с 200 гр по-лек от преди 2 седмици, а аз съм 2 кила отгоре. Знам, че няма как да е точно измерването, защото те мерят тегло по размер на главичката, коремче и бедро. Съответно всеки път раличен размер н бебето означава разлипна дата на термина и различно втеме за излизане в 45 дневния болничен преди раждането и вече се обърках тотално. А мислих, че съм в 31 г.с. днес ми казва 29 г.с. При вас как е с теглото на бебчетата.
Още едно нещо да споделя с вас за клиниката, в която ходя на ЖК. Все повече мнения чувам, че там са привърженици на секциото и много започвам да се ориентирам към държавна болница, например хирургийте. Мисля да ходя на някой от откритите им дни да видя за какво става въпрос. Споделете мнение за целия "цикъл и организация" на раждането в държавна болница моля, защото аз се чувстам като някакъв неандерталец.
Извинявам се за дългия пост, ама нещо съм изнервена от днешния ден каточели

# 341
Терминът се определя спрямо датата на последната менструация ,а не се променя спрямо теглото на бебето.

# 342
  • София
Споделете мнение за целия "цикъл и организация" на раждането в държавна болница моля, защото аз се чувстам като някакъв неандерталец.
От София ли си? Ако да, за Окръжна болница (Света Анна) като цяло съм чела най-добри отзиви от държавните напоследък. Всяка стая е за 2-3 жени и си има собствена тоалетна/баня. Като цяло, ако може да родиш естествено, ти дават възможност (но това е по коментари от нета) - нямам личен опит.

# 343
Дами, аз днес бяхна ЖК и според доктора ми бебчо е с 200 гр по-лек от преди 2 седмици, а аз съм 2 кила отгоре. Знам, че няма как да е точно измерването, защото те мерят тегло по размер на главичката, коремче и бедро. Съответно всеки път раличен размер н бебето означава разлипна дата на термина и различно втеме за излизане в 45 дневния болничен преди раждането и вече се обърках тотално. А мислих, че съм в 31 г.с. днес ми казва 29 г.с. При вас как е с теглото на бебчетата.
Още едно нещо да споделя с вас за клиниката, в която ходя на ЖК. Все повече мнения чувам, че там са привърженици на секциото и много започвам да се ориентирам към държавна болница, например хирургийте. Мисля да ходя на някой от откритите им дни да видя за какво става въпрос. Споделете мнение за целия "цикъл и организация" на раждането в държавна болница моля, защото аз се чувстам като някакъв неандерталец.
Важно е да имаш екип. Но моята лекарка е напуснала частната болница, защото са ги склонявали да правят само секцио. Идеята е да не ангажират персонал през нощта. Болницата е Вита. Ако си от София пиши на лични. Не съветвам никой да ражда без избор на екип в София.

# 344
На мен тук никой не ми е пускал хемоглобин и желязо изобщо. В съвсем началото ми взеха кръв и това беше. Аз от преди с знам, че имам пре много желязо. Беше 80 от таван 50,а не ям месо обикновено.... Но интересно, че сега нищо не ми е пускано...

Нямаш ли пълна кръвна картина? Обикновено тези показатели влизат в нея.

Ваня Иванова, не може да ти сменят термина от преглед на преглед, особено в по-късните седмици. Бебетата не са машини, че да растат с еднаква скорост. Евентуално могат да определят различен термин съвсем в началото, защото тогава има по-голяма степен на точност. Обикновено взимат датата на последната менструация, слагат 40 седмици и по получената дата ти дават 45 дневния болничен. Всички останали мерки и тегления са си за теб и лекарите, за да можете да се ориентирате кога евентуално ще излиза бебока.

Моите раждания в държавна болница бяха и двете с избор на екип и даже в смяната на моята лекарка. Та тя си ме издондурка. С първото даже бях вече в болницата заради преносване. С второто - пак преносвах и го чакахме всеки момент. Отидох да погледнем накъде отиват нещата и се оказах с 4 см. разкритие. В различните болници, обаче има различни практики и най-добре да провериш как е в тези, които са ти най-удобни.

Общи условия

Активация на акаунт