Отговори
# 420
  • София
Аз мисля тази и още две седмици да поработя и да спирам. Сега съм в 28 г.с.

# 421
Аз си останах у нас от тази седмица.Тоест началото на седми месец. Не ми се работеше баш до края. Ще видим дали няма да ми доскучае, но за сега ми е супер добре. Дори съм доста заета.

# 422
Добро утро, момичета и добре дошли при нас на новите мами! Радвам се, че всички караме лека бременност, още малко остана.
Ако желаете да бъдете добавени на първа страница с термините, моля изпратете ми на лични-дата на термина, пол, коя по ред бременност е и възраст(пожелание).
Относно работата, в момента съм в 31 седмица и се чувствам добре, ако всичко е наред, смятам да работя до 37 седмица т.е около средата на декември.
Усмихнат ден на всички!

# 423
Аз миналата бременност си карах докрай (2-3 дни преди да вляза да раждам) и нямах проблем. Ще се радвам ако и сега е така, иска ми се т.е., но дали ще се получи, ще видим. Тази и миналата седмица много слаба концентрация, другата се надявам да наваксам.

Нещо започнах да имам резки пристъпи на умора - отведнъж се чувствам зверски изморена, не мога да си вдигна ръката и това продължава от 15-минути до може и час. Колата ме вдига, но никак не искам да пия кола, аз по принцип не пия, сега като лекарство един вид:)

Има ли някоя от вас подобни симптоми. Мерих кръвно, в 2 такива случая единия път ми беше 100 на 58, а другият 117 на 80 т.е. нямам как да е кръвното, защото и в двата случая се чувствах еднакво отмаляла, бях хапвала т.е. не е и от глад....  

# 424
ММ ме склони от другата седмица да излизам в болничен. Не ми се искаше първоначално, но и аз взех да усещам внезапна умора и ми се иска да си полягам, а на работа няма къде, а и с това топло време много вируси, много нещо. Имам си занимавки вкъщи + ремонт,  така че едва ли ще ми доскучава, но ми е странно. Не съм прекъсвала работа от 13-14 години, с изключение на периоди, в които съм учила или специализирала и тогава пак съм работила  почасово или от вкъщи.

# 425
Пуснах си болничен преди 10-на дена, след като приключихме с ремонта...последва голямото чистене и подреждане, но не си представям и с работата си да се занимавам. И аз се уморявам бързо, кръстът ме боли, гърбът също, но така бавно и полека си вкарахме жилището в ред...Почти, де. Скоро почваме да търсим легло, да пера дрешки и така. Не съм скучала до тук Simple Smile

# 426
Бяхте коментирали, но не помня. Кога се изплащат болничните? В същия месец или на другия?

# 427
  • София
На другия. Мисля, че до 10-то число трябва работодателят да ги подаде и до към 20-то да ги изплатят от НОИ, но говоря малко наизуст. Изплащат частта, която попада в предходния месец. Т.е. ако болничният ти прехвърля месеца, ще си го получиш на два пъти.

# 428
Да работодателя подава болничния ти до 10 число на следващия месец и ти го изплащат до 10 дни. Има календар в сайта на НОИ на кои дати се превеждат суми по болничен.

# 429
Аз получавам преводи в началото и в края на месеца. В болнични съм от доста време и не са пропуснали плащане.

# 430
Аз все още работя, но след седмица- две мисля да излизам в болничен. Вече ми натежава, изнервя ме и блъсканицата в градския транспор, и вече нямам сили да се боря за място Simple Smile Така или иначе вече си имам двама заместници в офиса, да завърша обучението на втория колега и ще се оттегля Simple Smile Тъкмо ще се запиша на училище за бъдещи родители като изляза в болничен, защото работя на график и все не мога да нацеля удобни дати Simple Smile

# 431
Здравейте мами, вчера бях на преглед при др.Мерджанов и съм доволна от прегледа следващият е на 28.11 на рожденият ми ден. 😊Видяхме бебчо  до най малка подробност и най вече, че полът е на 100% ясен няма  съмнение, че ще си имаме госпожица. Според мерките върви с две седмици по голяма, около1650гр+/-200гр заела е стартова позиция главично, но има доста време до термин и да си стои на топло до термин. Изписа ми желязо и витамин Ц и витамини за бременни +Омега 3 другият и микробиология ще ми пусне, че съм се обзавела с гъбички голяма гад са. И не мога да си хапна сладко на спокойствие.😁😁Това е от нас. 😘

# 432
  • София
Добро утро, момичета! Вчера и ние с баткото бяхме на консултация да видим колко е пораснало бебето Simple Smile Всичко е наред, расте си човека около 1030 кг. е станал. Аз съм доволна, че не съм качила. Иначе всичко е наред на малкия човек, бате е много доволен, че му видя и пръстчетата Purple Heart
Иначе аз след като бях 5 дни в болница в началото на октомври от тогава съм в болничен. Въпреки това все още не съм оправила всичко, име си нямаме още за бебо и почвам полекичка да се шашкам, че няма да се спретнем навреме, още повече, че и от декември баткото няма вече да е на занималня и съвсем малко време ще ми остава.
AniGaSt, а ти сладкото заради гъбичките ли не трябва да го хапваш? Питам, защото аз се боря с тях от началото на бременността и не мога да преборя нещо Disappointed
П.С. пропуснах да се похваля, че вече се е обърнал главично човека, дано така да си остане до края!

# 433
Момичета, някой да е поръчвал от тук  https://m.facebook.com/LLfairy/?locale2=en_GB  или от тук  https://m.facebook.com/littlesunshinebg/?locale2=bg_BG Има много интересни неща, но не знам как са като качество.

# 434
Момичета, някой да е поръчвал от тук  https://m.facebook.com/LLfairy/?locale2=en_GB  или от тук  https://m.facebook.com/littlesunshinebg/?locale2=bg_BG Има много интересни неща, но не знам как са като качество.

barborancheee преди два дни в декемврийската тема една жена се беше оплакала от  некоректно отношение от втората фирма. Виж стр. 31.

Общи условия

Активация на акаунт