Майчинството счетоводно-78

• 47 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Не го губиш. Аз имам дупка две седмици и сега си подадох при новия работодател. Чакам декември да ми преведат отново сума от НОИ.

# 391
Благодаря!

# 392
  • София-Младост
Губи се само за периода на изписване прекъсване...дупката.

# 393
Ако имам болничен за четвъртък и петък и се окаже, че от понеделник трябва нов болничен - това продължение ли ще бъде?Събота и неделя са неработни, но предпочитам да е нов болничен.
А например УНГ може ли да издаде болничен от понеделник?
Благодаря!

# 394
Лиса, ти не беше ли в майчинство, тогава болнични не важат, иначе мисля, че трябва датите да се застъпват, тоест за да пишат продължение, май трябва да е от следващия ден. Но и аз не съм наясно и ми е любопитно какво ще кажат другите.

# 395
Не е за мен, но благодаря!

# 396
Болничните се издават и отчитат в календарни дни, не в работни.

# 397
Аз имам още един въпрос. Октомври и ноември болничните на ден са ми една и съща сума, декември обаче е къс месец с 18 работни дни и се чудя... Ще взема по-малко пари ли? Осигуряват ме на минималната работна заплата, знам че болничния е 80%,но се чудя зависи ли от работните дни или пак ще си взема същите пари, просто на ден ще са повече?

# 398
Сумата варира в зависимост от броя работни дни. Размерът на среднодневното обезщетение може да е еднакъв, ако има продължение на болничен или същият обхваща поредни месеци, тогава се взема предвид размерът, изчислен за първия месец от болничния. Моят опит поне това показва, ако информацията е некоректна, моля дамите със съответната квалификация да ме поправят.

# 399
  • Пловдив
Аз имам още един въпрос. Октомври и ноември болничните на ден са ми една и съща сума, декември обаче е къс месец с 18 работни дни и се чудя... Ще взема по-малко пари ли? Осигуряват ме на минималната работна заплата, знам че болничния е 80%,но се чудя зависи ли от работните дни или пак ще си взема същите пари, просто на ден ще са повече?

В какъв болничен си точно?Ако си в 45 дневен или тези след него,не няма да вземеш по-малко.Полагат ти се 510 лв месечно,щом си на минималната раб заплата.
Ако си в обикновен болничен,да ще вземеш по-малко,защото и работните дни са по-малко

# 400
  • Враца
Здравейте,
В момента съм безработна и разбрах, че съм бременна. Вариант е да ме назначат фиктивно на работа във фирма, където ще трябва сама да платя осигуровките за работодателя и работника. Въпросът ми е ако след първия месец изляза в болничен до раждането, дължът ли се осигуровки и ако да, какви? Благодаря предварително!

# 401
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
В момента съм безработна и разбрах, че съм бременна. Вариант е да ме назначат фиктивно на работа във фирма, където ще трябва сама да платя осигуровките за работодателя и работника. Въпросът ми е ако след първия месец изляза в болничен до раждането, дължът ли се осигуровки и ако да, какви? Благодаря предварително!

По време на отпуск по болест - само здравни, около 25 лева на месец са в момента.

# 402

В какъв болничен си точно?Ако си в 45 дневен или тези след него,не няма да вземеш по-малко.Полагат ти се 510 лв месечно,щом си на минималната раб заплата.
Ако си в обикновен болничен,да ще вземеш по-малко,защото и работните дни са по-малко

В 30 дневен болничен съм и да, обхваща ми два месеца. Много благодаря за разяснението. Значи независимо от работните дни, обезщетението ми на ден е едно и също?

# 403
  • Пловдив
В 30 дневен болничен съм и да, обхваща ми два месеца. Много благодаря за разяснението. Значи независимо от работните дни, обезщетението ми на ден е едно и също?

30 дневен,но какъв?По-скоро е болничен за общо заболяване,а не за обезщетение за бременност и раждане.
Тогава обезщетението ти се намаля заради по-малкото работни дни декември

# 404
Момичета, търсих информация вкл. КТ с последните изменения ат август, но никъде не открих текста, че натрупан отпуск може да се заяви и ползва след периода на майчинство, т.к дали след две год. дали след първа год. за мен все си е връщане на работа. Сигурна съм, че преди имаше някъде текст, че не могат да откажат пускането накуп на натрупания отпуск. Някой има ли информация?

Общи условия

Активация на акаунт