Майчинството счетоводно-78

• 46 883
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Сливен
Ей,все да прецакате държавата.Като не сте се осигурявали за майчинство защо да получавате?Масово собствениците на фирми сте така,да плащаме меневално на държавата,но да се възползваме от всичко което тя може да ни даде.
Извинявам се за отклонението,но много се издразних.

# 541
  • Бургас
Ей,все да прецакате държавата.Като не сте се осигурявали за майчинство защо да получавате?Масово собствениците на фирми сте така,да плащаме меневално на държавата,но да се възползваме от всичко което тя може да ни даде.

Според вас трябваше аборт ли да направя , защото не съм се осигурявала за общо заболяване и майчинство и ощетявам държавата?

# 542
Дамата нямаше изобщо предвид да правите аборт или нещо против бременността ви, а против тънките сметки. Не сте се осигурявали, когато е трябвало, а сега искате да завъртите схема по възможност, за да ползвате майчинство. Т.е., да не си изпълнявате задълженията, но да си ползвате правата, които произлизат от тях. Успех и в двете начинания и по-малко нерви, трябва да сте максимално спокойна, докато сте бременна.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 10:21 от Melusine

# 543
  • София
Ох, и аз едва се стърпявам на някои постове. Като знам колко пари съм и продължавам да наливам за осигуровки и отиват при такива дето все гледат да прецакат системата. 😣

# 544
  • София

Според вас трябваше аборт ли да направя , защото не съм се осигурявала за общо заболяване и майчинство и ощетявам държавата?

Въобще не става дума за аборт. Просто, който не е внасял осигуровки после няма да получава майчинство.

# 545
Точно , най-малкото от началото на бременността е можело да започне да се осигурява. А не малко преди термин да се чудим как да изклатим системата..

# 546
Да мисля, че всички имаха това предвид, че като не си се осигурявал, не получаваш майчинство, но може би покрай бременноста жената го изтълкува по друг начин.
А по питането, не става ясно има или няма осигуровки за ОЗМ, в началото пише, че няма, към края на поста пише, че няма служители и си внася осигуровките, но явно е по друг тип договор, който не включва ОЗМ? Не става яясно.
При всички случаи врътки се правят в началото като разбереш, че си бременна, много започват работа именно за да им текат тези ОЗМ осигуровки и стаж. Но сега със задна дата едва ли има вариант да се направи нещо.

# 547
  • Сливен
Благодаря на момичетата,които ме разбраха.

# 548
Здравейте, собственик съм на ЕТ и не съм се осигурявала за общо заболяване и майчинство тази година, но имам 12 месеца назад във времето. От 4 февруари трябва да изляза в 45 дневния болничен.  Във фирмата нямам назначени други лица, плащам си все още осигуровки , но не ходя на работа вече. За да получавам майчинство и болничен тези 45 дни, какви гимнастики трябва да направя?
От 01.01.2019 г. променете процента в НАП и започнете да се осигурявате за всички рискове. Щом назад във времето имате достатъчно стаж би следвало да няма проблем с болничните и майчинството.
Не се притеснявайте от нападките Вашето не е единственото питане в тази тема как да се прецака държавата.

# 549
  • Across the Multiverse
Пфф, че то на всеки втори въпрос отговора е: "Намерете си фирма да ви назначат фиктивно". А аз като попитах за детските кои доходи се декларират и кои не (без да имам задни мисли) само с парцалите дето не ме изядоха.

# 550
Здравейте, дами!
Имаме следния казус, който с Ваша помощ се надяваме да изясним, защото всеки ни казва различно.

Ситуацията е следната:
- термин 29.01.2019
- влизане в 45 дни преди термин на 15.12.2018г.
-последно издаден болничен до 04.12. включително и подаден нов за комисия за 10 дни /05.12-15.12/ , който трябва да вземе на 17.12.

Реално настъпи преждевременно раждане на 09.12.2018. От болницата ще издадат 42 дни болничен след раждане. Как се процедира в този случай? Получава се една дупка от 05.12. до 09.12., а пък ако се внесе другия болничен от комисия от 05.12.-15.12. се застъпват. Полага ли се ползване на 45 дни преди раждане и кой го издава?

Благодаря предварително за съдействието! 🤗

# 551
Здравейте, дами!
Имаме следния казус, който с Ваша помощ се надяваме да изясним, защото всеки ни казва различно.

Ситуацията е следната:
- термин 29.01.2019
-последно издаден болничен до 04.12. включително и подаден нов за комисия за 10 дни /05.12-15.12/ , който трябва да вземе на 17.12.

Реално настъпи преждевременно раждане на 09.12.2018. От болницата ще издадат 42 дни болничен след раждане. Как се процедира в този случай? Получава се една дупка от 05.12. до 09.12., а пък ако се внесе другия болничен от комисия от 05.12.-15.12. се застъпват. Полага ли се ползване на 45 дни преди раждане и кой го издава?

Нищо няма да се загуби. Нямате дупка.
От 05.12 до 15.12.. - имате болничен от комисия (за него дефакто ще ви изплатят само до 09.02., тъй като другите дни ще ви влязат в другия болничен, но по документи сте си в болничен, така че не се притеснявайте)
След това от 09.12. - имате 42 дни от болницата (няма значение, че се застъпват, обезщетението няма да ви бъде изплатено 2 пъти Simple Smile)
Като изтече болничният от болницата, отивате при педиатъра на детето - към болничния, който ви се полага от него, той ще добави още 45 дни (тези, които не сте успяла да ползвате първоначално)
Като изтече и този болничен отивате при работодателя да си подадете декларацията за остатъка до 410 дни.

# 552
Здравейте, дами!

Ситуацията е следната:
- термин 29.01.2019

Нищо няма да се загуби. Нямате дупка.
От 05.12 до 15.12.. - имате болничен от комисия (за него дефакто ще ви изплатят само до 09.02., тъй като другите дни ще ви влязат в другия болничен, но по документи сте си в болничен, така че не се притеснявайте)
След това от 09.12. - имате 42 дни от болницата (няма значение, че се застъпват, обезщетението няма да ви бъде изплатено 2 пъти Simple Smile)
Като изтече болничният от болницата, отивате при педиатъра на детето - към болничния, който ви се полага от него, той ще добави още 45 дни (тези, които не сте успяла да ползвате първоначално)
Като изтече и този болничен отивате при работодателя да си подадете декларацията за остатъка до 410 дни.

Здравейте, благодаря много за бързия отговор и съдействие! 🌷🌷🌷🤗

# 553
Здравейте бременна съм във втория месец. От две години работя само сезонно т.е 4 месеца в годината,но имам общо около 5 години трудов стаж.Посъветваха ме да отида в Нои, за да питам на какво обезщетение имам право. Също мисля, понеже мога да си намеря познат да ме назначи в неговата фирма, ще мога ли примерно след 2 месеца да започна да излизам в болнични до края на бременноста и ще ми се отрази ли после на обезщетението за майчинство? Благодаря

# 554
  • София-Младост
Здравейте бременна съм във втория месец. От две години работя само сезонно т.е 4 месеца в годината,но имам общо около 5 години трудов стаж.Посъветваха ме да отида в Нои, за да питам на какво обезщетение имам право. Също мисля, понеже мога да си намеря познат да ме назначи в неговата фирма, ще мога ли примерно след 2 месеца да започна да излизам в болнични до края на бременноста и ще ми се отрази ли после на обезщетението за майчинство? Благодаря
Т.е. в момента не работите. Може да ви назначат във фирма и почти веднага да започнете да излизате в болничен.
Обезщетението ви ще бъде в размер на МРЗ най-вероятно, така че болничния няма да се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт