Майчинството счетоводно-78

• 46 889
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Незнам дали е тук мястото да попитам,но ако някой може да ми каже  каква е разликата между трудово и служебно правоотношение относно назначаване в държавната администрация,порових се за информация,но не ми се изясни много.

# 556
    Здравей те питам за една приятелка която е бременна заплатата и е 560 лв, колко майчинство ще взима първата година от фирмата са и казали че от януари ще им вдигат заплатите с 20%.Благодаря ви предварително.

# 557
  • София-Младост
Незнам дали е тук мястото да попитам,но ако някой може да ми каже  каква е разликата между трудово и служебно правоотношение относно назначаване в държавната администрация,порових се за информация,но не ми се изясни много.
Трудовите правоотношения са регламентирани в Кодекса на труда, а служебните - в Закона за държавния служител

# 558
  • Пловдив
Трудовите правоотношения са регламентирани в Кодекса на труда, а служебните - в Закона за държавния служител
Но това не е проблем да кандидатстваш ако си работил единствено само по трудово правоотношение,така ли ?Това .което разбирам е че трябва да не си осъждан,под запрещение,да не си ЕТ,да нямаш роднинска връзка и т.н.Нещо друго по специфично има ли?

# 559
  • София
    Здравей те питам за една приятелка която е бременна заплатата и е 560 лв, колко майчинство ще взима първата година от фирмата са и казали че от януари ще им вдигат заплатите с 20%.Благодаря ви предварително.
Нека ползва калкулатора и ще си го изчисли.

# 560
По трудово правоотношение ти удържат осигуровки, по служебно само данък

# 561
Здравейте! Когато подавах декларациите за ползване на майчинство, по инерция съм попълнила сметка, която си ползвам за други цели, а не тази, по която до сега получавах обезщетенията. Документите вече се обработват от НОИ . Исках да попитам има ли вариант, в който мога да ида в нои със бележка за предишната ми банкова сметка и да заявя, че искам отново по нея да се правят преводите?

# 562
Мисля, че трябва да попълниш нова декларация за промяна в обстоятелствата, т.е. промяна в банковата сметка. С хвърчаща бележка и отивнне в НОИ не мисля, че ще стане, най-много и там да те накарат да попълниш същата декларация, която обикновено се подава чрез работодателя.

# 563
ще попълня, каквото е нужно. Идеята ми е може ли да го направя сама, без участие на счетоводството, че и без друго не са особено отзивчиви

# 564
За ползване на 15 дневен болничен от бащата при раждане на дете счетоводителката е казала на мъжа ми, че е нужно копие от акт за раждане на детето, а той още не е готов. Четох, гледах, не видях да има такова нещо, трябва само копие от удостоверението за брак. Пропускам ли нещо?

# 565
Взима се бележка от болницата в деня на изписването, която удостоверява, че се е родило дете и кога е изписано, за да почнат да текат от тази на дата 15 дни. Акт за раждане не е необходим, но ако нямате бележка трябва да се върнете да си я вземете.

# 566
Alмond eyes, благодаря. Бележка си взехме от болницата още като ни изписаха миналата седмица, но явно счетоводителката не е в час и обяснила на мъжа ми, че трябвало и копие от акта за раждане. По мой спомен с първото дете, такъв не трябва. Искаха ми го на мен чак като подавах до НОИ декларация за майчиство до 410 дни от раждане а детето.

# 567
Ами няма как акт за раждане, нали бележката установява точно това. Актът на нас ни беше готов след 14 дни чак, то дотогава ще му изтекат дните на таткото...

# 568
Акта се носи на работодателя когато е готов , а сега таткото излиза в бакинство само срещу бележката от болницата

# 569
ще попълня, каквото е нужно. Идеята ми е може ли да го направя сама, без участие на счетоводството, че и без друго не са особено отзивчиви

Не, работодателят подава декларацията, не можете сама.

Общи условия

Активация на акаунт