Как се справяте с гладенето?

• 23 367
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
  • Varna
Преди гладех всичко включително и чаршафите. Откакто имаме сушилня гладя само 2-3 неща. Другото няма нужда ако се извади веднага след края на програмата.

# 121
  • София
Като сме на тема гладене, забелязала съм, че на твърда дъска се глади по-лесно и бързо отколкото на мрежста. Та /сори за спама/  но да попитам: Може ли някой да ми препоръча онлайн магазин за дъска за гладене, която да е около 40 см широка и да е от пдч, а не от такава  мрежеста повърхност ?

# 122
Моята е лидълска :

# 123
  • София
Моята е лидълска :
Скрит текст:
Toчно с такова пдч търся. Колко е широка имаш ли идея?

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 23:17 от Не се сърди, човече

# 124
Ми стабилна и широка е. Сега се сетих, че излъгах...само калъфа ми е от лидл. Сори.
Дъската май от магазин дом.потреби я купих...вече не помня. В К също има дъски...днес видях. Но от кой вид са..нямам идея.
Аз пък такива мрежести не съм виждала...къде ги намирате тези лимбизета..?

# 125
  • София
Ми стабилна и широка е. Сега се сетих, че излъгах...само калъфа ми е от лидл. Сори.
Дъската май от магазин дом.потреби я купих...вече не помня. В К също има дъски...днес видях. Но от кой вид са..нямам идея.
Аз пък такива мрежести не съм виждала...къде ги намирате тези лимбизета..?
Навсякъде масово на такива попадам. И вкъщи го имам този боклук и не мога да гладя на него. Добре че имам и от пдч, ама ми е тясна /около 30 см/. Искам по-широка. Ама и искам да я поръчам от нет-а, а не да обикалям за нея, т.к. почти не гладя, съответно не искам да губя време за покупката й Mr. Green. В нета обаче масово няма инфо дали е мрежа или дъска.

# 126
Аз когато се наложи даже директно на кревата гладя, и няма проблем.
Да не си внушаваш за дъската?

# 127
  • София
Дъската наистина е много важна. Нашата също е талашитена, но не ми е достатъчно широка и съм в търсене. Иначе се чудя дали малката приставка за ръкави няма да пести време? Някой има ли отзиви?

Иначе по темата - слагай омекотител, който улеснява гладенето. Май има и такива разтвори, които се слагат в ютията за по-лесно гладене.

# 128
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Аз имам определени 2 дни в седмицата за гладене . Колкото и да пера ( четиричленно семейство сме) се справям в тези 2 дена . Само да кажа , че аз обожавам да гладя .Гладя всичко и то с удоволствие . Децата ми си имат отделни стаи и съответно спалното бельо е повече-гладя и него. Ненавиждам да отворя гардероба и всичко да е смачкано и  с ръбове. Когато са изгладени чаршафите заемат много по-малко място .
Имах жена , която ми помагаше с чистенето -еми не и давах да ми глади .

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 14:56 от Не се сърди, човече

# 129
...Децата ми си имат отделни стаи и съответно спалното бельо е повече...
А защо е повече? В смисъл дори да са в 1 стая, пак са на отделни легла, съответно отделно спално бельо Rolling Eyes

# 130
В гардероба сигурно чаршафите стоят простряни на закачалки, и гардероба е пет на пет метра. Защото дори и изгладени, като се сгънат, пак има ръбове....а дамата ненавижда да има.

# 131
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
А защо е повече? В смисъл дори да са в 1 стая, пак са на отделни легла, съответно отделно спално бельо Rolling Eyes
Спят на голями легла  и с по 2 възглавници .А ако с а в една стая ще са на еденични легла и няма да има място за 2 възглавници на легло . Това имах предвид .

В гардероба сигурно чаршафите стоят простряни на закачалки, и гардероба е пет на пет метра. Защото дори и изгладени, като се сгънат, пак има ръбове....а дамата ненавижда да има.
Дрехите са на закачалки ,а спалното бельо е изгладено и сгънато.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 14:58 от Не се сърди, човече

# 132
Хич нямам и намерение да гладя чаршафи. Гледам да ги поопъна на простора, че да не са на хармоника и това е.  Peace

# 133
За чаршафите много зависи от материята. Напипах едни от H&M, които не стига, че са изгодни като цена и приятни на пипане, ами и като се сгънат след съхнене са компактни като изгладени.

# 134
  • София
А линк, нещо? Simple Smile И има ли ластик долния чаршаф?

Общи условия

Активация на акаунт