Как се справяте с гладенето?

• 23 366
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Имат ластик Simple Smile
https://www2.hm.com/bg_bg/search-results.html?q=%D0%A7%D0%B0%D1% … D1%82%D0%B8%D0%BA

Ето комплектите:
https://www2.hm.com/bg_bg/search-results.html?q=%D0%BA%D0%BE%D0% … D0%BB%D1%8C%D0%BE

В момента обаче няма в промоция, аз ги чакам тогава, защото са по 16-25 лв. (калъфка + горен).

# 136
В момента са с 15% намаление и БД с код 0485 в ХМ...

# 137
  • София
Имам икейски чаршафи, които също не се мачкат, а са памук.

# 138
Аз пък ползвам спално бельо от jusk,пак памук и не се мачка.

# 139
  • София /Абсурдистан
Ако са крепон,също няма да се мачкат.

# 140
  • София
От Lidl имам няколко комплекта, те също излезнаха доста сполучливи откъм издръжливост и немачкаемост.

# 141
  • София
Дъската наистина е много важна. Нашата също е талашитена, но не ми е достатъчно широка и съм в търсене. Иначе се чудя дали малката приставка за ръкави няма да пести време? Някой има ли отзиви?

Иначе по темата - слагай омекотител, който улеснява гладенето. Май има и такива разтвори, които се слагат в ютията за по-лесно гладене.
Да, дъската е много важна, не мисля, че си внушавам. То зависи и каква материя се глади. Има някои докато ги погледние ютията и са изгладени, ама памъкут иска твърда основа и силна пАра. Ръкавникът се оказа за мен много полезен, т.к. мразя да гладя и ми пести време, нови гънки сътворени от мен и въртене на дрехата, иначе докато наглася някоя блуза/риза с частта около рамото понякога даже си изглаждам нови гънки. Няма да съжаляваш, а и не е скъп /мисля под 10лв. беше/.

# 142
Не проумявам как може такава тема да предизвика толкова коментари и интерес. Момичета 21 ви век сме. Дайте нещо по-облагородяващо!

# 143
  • София
Какво като сме в 21 век? Това са си битовизми, които винаги ги е имало и ще ги има. Аз лично си ценя времето и ако мога да науча нещо полезно, с което да си спестя времето търся в такива теми. А ако мога и аз да съм полезна на някого - още по-добре!

Афродита, благодаря!

Някой търсеше по-широка дъска за гладене с твърда основа - в Джъмбо имаше такава с ширина 38 см, 50 лева струваше, но пък ми се стори късичка защото в единия край имаше голяма метална част, на която да се поставя ютията и това изяждаше от дължината.

# 144
Никоя не е писала моята хватка... Гладя сутрин, докато още съм сънена и не осъзнавам напълно какво си причинявам. Гладя моите дрехи за деня и тези на сина ми, дъщерята по това време вече е изхвърчала за училище, а приятелят ми не глади тениски и дънки и някак успява да изглежда изгладен след 5 минути.
Ризи, рокли и всякакви деликатни джвъчки глади той.

# 145
  • София
Има немачкаеми ризи (имат си и неочаквана екстра, не се виждат петна от изпотяване), само че не ги продават в България:
https://www.thomaspink.com/content/thenonironshirt

# 146
Всъщност на доста ризи вече има специален етикет easy iron, и факт, по-лесно се гладят.

# 147
  • София /Абсурдистан
Ютия с парогенератор и гладенето е много лесно и бързо. Моята е такава https://www.tehnomix.bg/parna-stantsiya-philips-gc-8735-80
Няма да залепва нещо, няма да изгаря, няма нещо, което да остане неизгладено, ако се гладят тениски, може да се глади само от едната страна, парният удар прониква и от тази страна отдолу и го изглажда. Много съм довона. Вече от доста години имам такава, това ми е втора машинка, гладачен център го наричат или парна станция, повече не бих се върнала към обикновена ютия.

# 148
Също съм ги гледала тези парни станции. Къде я държиш? На мен ми се струва прекалено голяма. Как се глади на сама дъска? Аз нямам специално място за гладене, отварям дъската и после я прибирам в шкаф, като приключа.

# 149
  • София
А дрехите не остават ли много влажни?

Общи условия

Активация на акаунт