Как се справяте с гладенето?

• 23 381
  • 278
  •   1
Отговори
# 105
  • София
ARIA*, така е, права си. Съдя от собствената си позиция, че когато няма какво да кажа по един въпрос- не го правя. Simple Smile

# 106
На мен темата ми изскочи в списъка с нови мнения, без да съм я търсила или писала или отваряла. Отворих я по грешка...

Честно казано темата е безсмислено поставена според мен. Как се глади се пита...ами хващаш ютията и гладиш.
Пък и претенции да се вадят ...
Дадоха се съвети и мъжът да се включи - не можело. Това не можело, онова не ставало...може да заключиш вече темата, няма какво ново да се предложи...

# 107
Най-лесно е да направиш като мен. Аз лично днес цял ден ще търкам дивана, но довечера ще излизам. ММ като се прибере от вратата го хващам да ми гладне дрехите и бързо бързо се изнизвам след това 😆

# 108
  • София
Сетих се и още нещо: много зависи каква е ютията. Има такива, с които може да си гладиш до припадък и пак нищо. Купуваш най-мощната, която намериш, със силна пара, за да не търкаш до откат.
След като нямаш сушилня, ризите сушиш на закачалка, изтръскваш ги и ги опъваш много добре. А ако се решиш на сушилня, купуваш такава, която да е с по-голям капацитет (кг.) от пералнята, за да не се мачкат дрехите.

# 109
Аз ще последвам светлия пример на Ария, дори ще пощадя и мъжо Joy

В момента има мощна ютия в лидл....хвалят я доста.

# 110
Точно вчера я загледах тая от Лидл и викам на ММ “Дали да не си я купим”, а той ме гледа и се смее и пита “Е на теб за какво точно ще ти послужи, добре си глади нашата”  😆

# 111
Моята е прашясала .... ама инак стои строена връз масата за гладене. Апропо...и масата е в прах...днес ще я отупам и ще избърша и ютията Joy

# 112

По повод всички останали коментари - то е ясно, че който иска и прецени- глади, а който не- не го прави. Не виждам защо са вихрените дискусии. Simple Smile

Защото си пуснала тема.
Не виждам защо се пита аз пък как да се глади, като се решил да гладиш...ами хващаш ютията и почваш.

Да, пуснала съм. И въпросът е "Как?", а не "Гладите ли?". В този ред на мисли, се чудя защо жени, които не гладят, дори са отворили и писали в темата, предвид че няма какво смислено да кажат по нея. Simple Smile
Аз не гладя и писах, защото смятам отказа от гладене също за решение.
Извинявам се, ако мнението ми е било безполезно, но аз съм особено обидчива и не харесвам да определят така мненията ми.

# 113
  • София
Гладя само най-необходимото от дрехите за навън и някои покривки. Кърпи и чорапи не съм гладила никога. Какво има да им се глади на едни чорапи, освен, че им се съсипват за отрицателно време ластиците? Едно време гладех и чаршафите, но откакто имам сушилня и се "родих". Моята не мачка за щастие. Яренце не си взимай слим сушилня, защото само ще си дадете парите и после няма да можеш и да я продадеш /няма да намериш кой да си го причини/. Влез темата за сушилните и в другата за комбинираните уреди. Най-важното за една сушилня е да има голям барабан, затова гледай да е за поне 8кг. Дори и да нямаш 8кг. дрехи за една пералня /а то най-вероятно ще е така/, важно е обемът на сушилнята да е голям, за да има къде да се "разхождат" вътре и да не се мачкат. Недостатък на комбинираните е че много мачкат, точно защото барабанът им е горе-долу като на пералня, т.е. по-малък от на отделна сушилня със същия капацитет и на повечето им миришат гумите. Много са малко комбинираните, които нямат този проблем. Замисли се за сушилня в спалнята, но търси модел, който не прави сауна в стаята, че има и такива. Едва ли ще спите на шумът й, той е като от вентилаторна печка и разни ципове и копчета траколят постоянно, но може да я пускаш през деня. За ютията - трябва ти хубава ютия с мощна пАра. От лидъл не бих си взела ютия. Най малкото няма данни колко г/мин ѝ е променливата пАра или постоянната /зависи с кое от вдете е/ и колко ѝ е пАровият удар. А за 60 лв. едва ли е кой знае какво, т.е. няма да е над средно ниво. Много хора си купуват първата видяна ютия и после "гладенето е мъка". Ами със смотана ютия мъка ще е.

# 114
По принцип въпроса беше във Въпроси всякакви, после се отдели в тема
Никога не бих се хабилс да пиша по темата иначе, защото никак не ме вълнува гладенето.
И сме написах отговорите си, с цел да ти помогнем да се осъзнаеш малко. Ако не ти, някоя друга бъдеща овца, която чете.

# 115
Точно "Въпроси всякакви" отворих и аз...и после не разбрах кой и как ми е прехвърлил отговора в тази тема ?!? Flushed

# 116
  • MI
Забелязвам у негладещите същия просветителски плам като у веганите. Expressionless

# 117
Напротив..гладещите пускате теми за гладенето. Не обратното. Wink

# 118
  • MI
Е то и веганите периодично ходят да правят демонстрации пред месарници и подобни, въпреки че те служат на месоядните. Човек да го е страх вече да пита как се готви агнешко или ... как се глади.

# 119
...В този ред на мисли, се чудя защо жени, които не гладят, дори са отворили и писали в темата, предвид че няма какво смислено да кажат по нея. Simple Smile
Защото попита:
...Как се справяте с гладенето?...
Съответно всеки пише своя вариант за справяне. Игнорирането също е начин за справяне, поне за мен, така че не виждам защо да не се нареди до останалите, от които да избереш.

Скрит текст:
Забелязвам у негладещите същия просветителски плам като у веганите. Expressionless
Негладещите и месоядните си кротуват, само като пита някой си казват мнението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт