Положителен тест след аборт

• 14 835
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
всичко мисля че е ок тече си нормално излиза съсирена кръв на моменти но от неделя изпих топогина и днес туко що си направих тести все още е положителен след кои ден да си направя смисъл след 3 4 ли ще се изчисти напълно?

# 31
  • Sofia
Мисля, че трябва да си пуснеш ЧХГ (няколко пъти през дни, за да видиш дали намаляват стойностите).
Уринарните тестове могат да отчетат положителен резултат до около месец след аборта.

Последна редакция: вт, 19 ное 2019, 09:28 от brin de muguet

# 32
здравейте аз прекратих бремоност чрез хапчета но искам да попитам след колко време мога да правя любов

# 33
  • София
Бих питала гинеколог след преглед, дали се е изчистила матката. Че тези хапчета лично на мен не ми вдъхват доверие.

# 34
Ходих на преглед каза че съм се изчистила но неми каза кога мога да правя любов

# 35
Искам да попитам 18 дни след мисед аборт стойностите на ЧХГ са ми 60,това нормално ли е?

# 36
  • София
Имала съм и аз мисед, изчистиха ме, но не съм пускала ЧХГ, а след месец и нещо отидох на ехограф, за да се види добре ли се е изчистила матката. Защо пускате ЧХГ?

# 37
На ехограф ме гледаха още преди изписването и ми каза,че матката е чиста.И кървене имах съвсем малко..Чакам цикъла сега.Еми да видя кога ще се нормализира и изчисти организма.

# 38
Здравейте,
Ще разкажа и моята история, ако някой има подобен опит и може да ми помогне с мнение.
на 22.01.2023г. имах положителен тест за бременност. Запазих час при гинеколог за следващата седмица, но се оказа твърде рано, за да се види нещо и на последващата пак отидох за преглед (две седмици след положителен тест) Тогава се видя сак отговарящ на 5седмици и 5 дни. Каза да си запазя час отново след месец, за да чуем сърцето и видим ембриона. Пиех дуфастон и фолиева киселина. Няколко дни преди прегледа късно вечерта прокървих леко и отидох в моя роден град в спешния кабинет. Гинеколога при който ходя е от друг град. Та докторката, която беше на смяна на ехографския преглед видя сака като ми каза, че отговаря на 10 седмица +5 дни, реално в която трябваше да бъда. Но ембрион и сърце няма. Искаше да остана и да прекратим бременността. Аз отказах и на следващата сутрин отидох при моя гинеколог. Но веднага след прегледа започна много по-силно кървене и на сутринта по време на пътя много остри болки. Вече знаех, че няма надежда да е наред тази бременност Sad Гинеколога ми потвърди, че не вижда ембрион, но ми стана странно, че измери сака с размер отговарящ на 5 седмица +1 ден, а преди няма 10 часа в спешния кабинет ми казаха, че е с размер отговарящ на бременността, но без ембрион. Той ми предписа ЦИТОТЕК и да чакаме дали ще се изчисти тялото без кюртаж. След този преглед започна много обилно кървене с остри болки два дни. След това нямах болки и кървенето намаля. Днес е 10 ден след прокървяването, имам много слабо зацапване. Имах един останал тест за бременност, който го направих преди малко и показа две ярки черти, отделно корема ми е много подут и след това прочистване на голямо количество кръв на кг не съм мръднала, даже съм качила още 1кг. ТОй ми предписа по телефона протичозачатъчни, коиъо пия вече 5 ден. Другата седмица ще ходя на преглед да видим какво е станало с изчистването, но ми е странно това с положителния тест + надутия ми корем и качването на кг.
Ако някой може да изкаже мнение или подобен опит, ще съм благодарна Simple Smile

# 39
Хайде да разсъждаваме с вас - какво показва положителния тест? Показва наличието на БЧХГ в кръвта ви. Може ли хормона да се изчисти бързо от организма? Няма как да стане това. До изчистването на БЧХГ ще имате положителни тестове. Те не показват жив плод или продължаваща бременост - показват само и единствено дали в урината ви има от този хпрмон и то най определена граница.

Ами подут е корема - нормално е. В момента във вас е хормонална буря,.

Във вас общо има 5 литра кръв /това до последната капка/ - реално с аборта сте загубили не повече от 200 мл. та нямам представа какво отслабване очаквате. И да се върнем на хормоналната буря - тя задържа вода и много други неща се случват.

Съжалвам, че сте минали през това. Нищо от случващото ви се не е странно или да говори за нещо друго.
Успех следващия път!

# 40
Хайде да разсъждаваме с вас - какво показва положителния тест? Показва наличието на БЧХГ в кръвта ви. Може ли хормона да се изчисти бързо от организма? Няма как да стане това. До изчистването на БЧХГ ще имате положителни тестове. Те не показват жив плод или продължаваща бременост - показват само и единствено дали в урината ви има от този хпрмон и то най определена граница.

Ами подут е корема - нормално е. В момента във вас е хормонална буря,.

Във вас общо има 5 литра кръв /това до последната капка/ - реално с аборта сте загубили не повече от 200 мл. та нямам представа какво отслабване очаквате. И да се върнем на хормоналната буря - тя задържа вода и много други неща се случват.

Съжалвам, че сте минали през това. Нищо от случващото ви се не е странно или да говори за нещо друго.
Успех следващия път!
Здравейте, дали е нормално 6 дни след медикаментозен аборт още да имам съсиреци и течение като при цикъл. Колко време се чисти матката горе долу.Благодаря

# 41
здравейте аз искам да попитам оказа се че съм направила спонтанен аборт на 8 юни,чувствам се замаяно и си сменям настроенията,нямам никакви болки та въпроса ми е:нормално ли е и колко време може да съм така благодаря предварително.

# 42
здравейте аз искам да попитам оказа се че съм направила спонтанен аборт на 8 юни,чувствам се замаяно и си сменям настроенията,нямам никакви болки та въпроса ми е:нормално ли е и колко време може да съм така благодаря предварително.
Ако имате силно кръвотечение от него вероятно е замайването а настроенията дали не са резултат от преживяното. Другия вариант е още да не са отминали симптомите на бременността това отнема малко време докато организма се върне към нормалното си състояние. Сама ли се изчистихте или с хапчета. Съжалявам за преживяното дано скоро всичко се нареди по най добрия начин за вас 😘

# 43
Begova001, ще трябва да направите консултация с гинеколога си. Принципно всяко менструално течение се води за притеснително ако е над 12 дни. Но вие трябва да направите консултация и да ви направят преглед. Все пак, за да не се шашкате излишно - това което ви се случва и други са писали, че така минава при тях медикаментозния аборт.

Asq Ivanova 761596, какво имате предвид под "оказа се, че съм направила аборт". Ако сте била бременна в коя седмица пометнахте. В момента кървите ли? Въобще колко време кървяхте? Лекар видя ли ви? Кръвни изследвания назначихте ли?

# 44
Begova001, Да бях на лекар вчера кървях 5 дена и бях във 6г.с като ме прегледа докторката ми каза че няма нищо даже ми направи и кръвен тест но аборта беше на 8 юни от тогава още имам такива симптоми не ми казаха колко време ще съм така и дали е нормално затова писах за вашето мнение

Общи условия

Активация на акаунт