С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 32 363
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Значи, бих се намесила, само ако става въпрос за нещо животозастрашаващо. Например, да стане веган и да откачи централно. Макар че и в такъв случай нямам някакъв полезен ход. Като се намеся и какво? Най-много да се притеснявам и тръшкам, но реално на възрастен човек трудно се влияе. Та общо взето, остава стискането на палци за наистина важните неща и подминаване на останалите.

# 91
  • MI
Нищо му няма, ще му е обеца на ухото като се съвземе и следващия път ще внимава повече за червени знаменца като да ти налагат какво да ядеш и какво не.

Вече и да си носиш храна от вкъщи в офиса ли е срамно.

# 92
  • при късмета
И аз не бих се намесвала, обаче ако моята снаха/кандидат-снаха с такава лекота хвърля пари на боклука, ще си имам едно наум за наличието на мозъчни гънки и умствен багаж.
Предполагам, той работи за "мръвката" си, едва ли ходи и събира пари по улицата, та едно такова "Ай, ама хич не ми дреме, че си се трудил за тая пържола, мястото на парите ти е в кофата за боклук!" е меко казано, слабоумно.
Сори, Уиш, ама до тук, "снаха" ти никак не се представя като особено умна и интелигентна.   Smile

Дано единствената причина е младостта й и наличния инфантилизъм, неизживян още.
Щото иначе.....лоша работа.
Обаче не търсиш същото това у сина си, нали? Не можеш да изискваш от снахата каквото и да е. Сина ти да си намери начин да се оправя с нея. Защото тя няма да може да направи нищо от изброеното, ако той не позволи, нали?

# 93
Значи, бих се намесила, само ако става въпрос за нещо животозастрашаващо. Например, да стане веган и да откачи централно...
Ама Уиш, то така се започва Joy
В интерес на истината, при много от вегетарианските двойки се започва от единия, не се намират и двамата такива. Имах такива познати - първо месо отказвала майката (след първото раждане), после и бащата, а децата по принуда, дет се вика. Ами не им се отрази вегетарианската храна ни на израстването, ни на поумняването. Момчета канари бяха!
Да не говорим, че половин Индия са вегетарианци и нищо им няма, здрави са си Wink
Неприятното в случая е, че девойката не се опитва да го убеди в ползите на нейното хранене, а направо се налага и то по такъв груб начин. Ако продължава с тези силови методи, вероятно бързо ще му писне на сина ти.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 14:28 от птица

# 94
  • MI
Аз пък познавам семейство (от над 10 години), в което жената е вегетарианец и никога не е налагала стила си на хранене на мъжа си, дори понякога готви месо, макар и рядко. В случая проблемът е в налагането, а не в храненето. Но сам ще стигне до тези изводи рано или късно, трябва сам да си очука главата. Днес се мятат кюфтетата в кофата, онзи ден се променя прическата без да питаш харесва ли му, утре кой знае какво ще е.

# 95
"Да не говорим, че половин Индия са вегетарианци и нищо им няма, здрави са си..."

Не, не са: Индия е на челни места по затлъстяване, сърдечни заболявания, инсулинова резистентност.

# 96
Може, може. Аз га бях там не видях затлъстели хора, ама по нечия статистика, може и така да е.

# 97
Скрит текст:
И аз не бих се намесвала, обаче ако моята снаха/кандидат-снаха с такава лекота хвърля пари на боклука, ще си имам едно наум за наличието на мозъчни гънки и умствен багаж.
Предполагам, той работи за "мръвката" си, едва ли ходи и събира пари по улицата, та едно такова "Ай, ама хич не ми дреме, че си се трудил за тая пържола, мястото на парите ти е в кофата за боклук!" е меко казано, слабоумно.
Сори, Уиш, ама до тук, "снаха" ти никак не се представя като особено умна и интелигентна.   Smile

Дано единствената причина е младостта й и наличния инфантилизъм, неизживян още.
Щото иначе.....лоша работа.
Обаче не търсиш същото това у сина си, нали? Не можеш да изискваш от снахата каквото и да е. Сина ти да си намери начин да се оправя с нея. Защото тя няма да може да направи нищо от изброеното, ако той не позволи, нали?
А, що....аз нищо не изисквам, нито от него, нито от нея.    Smiley
В случая просто приемам, че е влюбен-загубен и не мисли с правилната глава.Като му поотминат пеперудите, ще се светне "откъде изгрява Слънцето".   
Както писах, не се меся.Трая си.Това не значи обаче, че нямам мнение за индивида.

# 98
  • София
Вече и да си носиш храна от вкъщи в офиса ли е срамно.
След дълго ровене намерих историята, но не била от нашия форум. Не че там няма подобни.
https://www.webcafe.bg/id_580097039/fpage_4/

# 99
"For a given BMI, Indians have a higher percentage of body fat and more visceral fat than members of other populations."

С други думи, вегетарианството води до фигура тип "тлъста кльоща", с висок % телесни мазнини, макар като цяло килограмите да не са много.

https://academic.oup.com/jn/article/134/1/205/4688312

Вегератианството не е добра диета за мъже, превръща ги в едни такива меки, неприятни и вечно недоволни създания. В Индия вече е генетично да се раждат със склонност да трупат висцерални мазнини, щото от поколения са вегетарианци, което пък е свързано с вековни традиции, кастова система, религия.

# 100
  • София
Значи, бих се намесила, само ако става въпрос за нещо животозастрашаващо. Например, да стане веган и да откачи централно...
Ама Уиш, то така се започва Joy
В интерес на истината, при много от вегетарианските двойки се започва от единия, не се намират такива. Имах такива познати - първо месо отказвала майката (след първото раждане), после и бащата, а децата по принуда, дет се вика. Ами не им се отрази вегетарианската храна ни на израстването, ни на поумняването. Момчета канари бяха!
Да не говорим, че половин Индия са вегетарианци и нищо им няма, здрави са си Wink
Неприятното в случая е, че девойката не се опитва да го убеди в ползите на нейното хранене, а направо се налага и то по такъв груб начин. Ако продължава с тези силови методи, вероятно бързо ще му писне на сина ти.

Точно.
Аз също съм вегетарианка, но няма да налагам на човека до мен какво да яде (отделен е въпроса, че аз не мога да готвя месо и го заявявам първоначално). Както и обратното - ша ми каже някой какво да ям и кога.
Как пък не. Веднага шут отзад

# 101
  • MI
След дълго ровене намерих историята, но не била от нашия форум. Не че там няма подобни.
https://www.webcafe.bg/id_580097039/fpage_4/
Куко, оправи ми деня, почти се разревах от смях! Joy То на този мусаката му е най-малкия проблем... Аз реших да питам щото ММ и колегите му са решили да си носят от вкъщи храна, мислех че ще е мода за малко, но взе че им хареса. Ама си имат кухня, а и клиенти там не припарват в никакъв случай ( със сериозна охрана е), та не се притеснявам за имиджа му. Joy

# 102
Уиш, правилно си ги зарязала да се оправят, само ме покани на дреболийки моля.

# 103
"For a given BMI, Indians have a higher percentage of body fat and more visceral fat than members of other populations."

С други думи, вегетарианството води до фигура тип "тлъста кльоща", с висок % телесни мазнини, макар като цяло килограмите да не са много.

https://academic.oup.com/jn/article/134/1/205/4688312

Вегератианството не е добра диета за мъже, превръща ги в едни такива меки, неприятни и вечно недоволни създания. В Индия вече е генетично да се раждат със склонност да трупат висцерални мазнини, щото от поколения са вегетарианци, което пък е свързано с вековни традиции, кастова система, религия.
Не е до вегетарианството, Сирен, а до повишаването на жизнения им стандарта като цяло и навлизането на западните храни. Ядат вече по много повече (някои), отколкото преди, и имат заведения за бързо хранене с пици, бургери, чипсове и пр. А и затлъстелите като абсолютна цифра може да са много, но като процент от населението са пренебрежително малко.
По лични наблюдения, всичките ми познати, станали вегетарианки, за година-две отслабнаха много, изсушиха се и сякаш се смалиха, като от ячки момичета, станаха наистина фини и крехки. Както и да е, не е това темата. За вегетарианството - в диетите Simple Smile

# 104
Готово, Даун. И за да се проявя като достойна гадина, ще поканя и Майката на Хамстера. За нея ще има баница със зелении, да си я хапва, докато ние с теб нагъваме агнешки главички, осмуквайки им очичките.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт