С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 105
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Аз така и не разбрах защо мъжът и е виновен? Нали тя е шефът вкъщи, нали знае колко е разсеян мъжът и, какво и пречеше лично да каже на свекърва си за плановете им още при вземането на решението? Попитах вече, но не последва отговор.
Тя си планира нейния рожден ден. И мъжа ѝ и брат му са в плановете и повече от ясно, че те трябва да уведомят майка си. И така е трябвало да стане доколкото разбрах, просто е забравил. Кой му е виновен?

Е ясно де, планира си рождения ден. Но си трае като партизанка пред свекървата и не и казва нищо, чака на мъжа си и брат му да донесат информацията до мама. Нещо им куца комуникацията в това семейство. Снахата има сливи в устата и не иска да говори със сеекървата, мъжът и разсеян, братът също... И накрая свекървата виновна, която всъщност да я ожали човек, че май нито им е важна, нито се сещат за нея.

Отделно ми ср струва егоистично да си прави яренцето плановете за рождения ден без да отчита, че и свекървата има и едва ли и се стои сама. Да я бяха поканили и нея с тях, да празнуват в Гърция в събота двоен рожден ден, може би нямаше да има драма.

Но ми се струва тъпо да пренебрегваш някого, да не говориш с него дори, и накрая него да изкараш виновен, че се чувства пренебрегнат.

# 211
  • при късмета

Отделно ми ср струва егоистично да си прави яренцето плановете за рождения ден без да отчита, че и свекървата има и едва ли и се стои сама. Да я бяха поканили и нея с тях, да празнуват в Гърция в събота двоен рожден ден, може би нямаше да има драма.

Ти сериозно ли? За планиране на твоя рожден ден за кого се сещаш първо, за приятели или за свекървата? Аз лично не празнувам с маминка от тинейджърска възраст. Какво остава да мисля, за чужд родител.
Пак да питам, цял живот ли трябва да се съобразява, че свеки има рожден ден, близо до нейния? Това няма ли да е егоистично от страна на свекървата?

# 212
Ама и вие не четете. До сега са се събирали и са празнували семейно заедно. Просто тъпо се е получило, че не са споделили плановете си.

Аз разбирам, че и е станало криво на свекървата, ама пък с едно изясняване ще се оправят нещата. Надали ще им се сърди цял живот.

# 213
Днес ще му се обадя да дойде и да разходи кучето.

Пак грешка!
Не можеш ли да му се обадиш просто да се чуете, да го питаш как е, какво ново има при него?
Никак не е приятно близките ти да те търсят, само когато искат да им свършиш някаква работа или услуга – без значение дали става въпрос за деца, родители, братя и сестри...
Покажи му просто, че ти липсва... Ама без хленчене и обвинения. Да го усети сам...

# 214
Представям си мм да ми каже - абе я тази година да пропуснем рожденния ден на майка ти, така и така не се е обадила два месеца по-рано да ни покани.

# 215

Ти сериозно ли? За планиране на твоя рожден ден за кого се сещаш първо, за приятели или за свекървата? Аз лично не празнувам с маминка от тинейджърска възраст

Ако свекървата има рожден ден един ден преди моя няма как нито да забравя, нито да не го отчета при плановете ми. А да лишиш свекървата на рождения и ден от двамата и сина и двете и снахи и на практика от празник е егоистично да.

Но дори да го мамира за ок свекървата да остане сама, поне лично да и беше казала какво планира. Толкова ли е трудно да се говори и да сподели? Лесно е да си измиеш ръцете после с мъжа. А тя защо мълча пред свеки, като е планирала от месец пътуването?

# 216
Даун, и  ти се държиш малко като тийн.

А за свекървата, редно е от сега да разбере кой е по-важен. Рожден ден имала, голяма работа. Как ще се съобразяваш с нея.

# 217
Днес ще му се обадя да дойде и да разходи кучето.

Пак грешка!
Не можеш ли да му се обадиш просто да се чуете, да го питаш как е, какво ново има при него?
Никак не е приятно близките ти да те търсят, само когато искат да им свършиш някаква работа или услуга – без значение дали става въпрос за деца, родители, братя и сестри...
Покажи му просто, че ти липсва... Ама без хленчене и обвинения. Да го усети сам...

Ооо, разбира се, че ще го питам. Просто той обича да я разхожда и ще се зарадва на възможността. Не че го спирам, ама се пуйчи и ще му дойде дюшеш.

# 218
А свекървата като кани в последния момент, не трябва да се тръшка, че са планирали нещо от месец. ?
В интерес на истината, синът ѝ би трябвало да знае кога е рожденият ден на майка му и да я уведоми за плановете, които има с жена си. Не да ѝ иска разрешение, не да се съобразява с нея, а да я уведоми, за да може тя да планира празнуването на рождения си ден. Синът се е издънил, колкото и да се опитва жена му да го оправдава и защитава. Лично аз, не бих се тръшкала да празнувам на точната дата, нито ако съм снаха, нито ако съм свекърва. Родена съм в средата на юли, а се е случвало да празнувам и през септември. Как пък няма да се тръшна за подобна тъпотия.
Ако свекървата има рожден ден един ден преди моя няма как нито да забравя, нито да не го отчета при плановете ми. А да лишиш свекървата на рождения и ден от двамата и сина и двете и снахи и на практика от празник е егоистично да.

Но дори да го мамира за ок свекървата да остане сама, поне лично да и беше казала какво планира. Толкова ли е трудно да се говори и да сподели? Лесно е да си измиеш ръцете после с мъжа. А тя защо мълча пред свеки, като е планирала от месец пътуването?
Общо-взето, това е и моето мнение. Нямате сливи в устата, говорете. Особено ако сте поели ролята на ДЪ БИГ БОС.

# 219
  • при късмета
Е имало е уговорка сина да говори със свекървата, ама той забравил. Е кой му е виновен? Тя каза, че 17 човека е била организацията, с тях е контактувала тя, бил е натоварен само за осведомяването на един човек.
Аз пък смятам, че щом обичайно празнуват заедно, снахата има право да си организира веднъж рождения ден с приятели извън града, без да включва роднини. И заради това обстоятелство и тръшкането на свека, все едно и веднъж не може да си го позволи, ще се промени начина на празнуване в бъдеще генерално, ако съм за. Мъжа да си прави сметка как ще се оправи.
Не са на една и съща дата и никой не е казал, че няма да я поздравят. Обаче съгласете че, ако планирате пътуване с приятели за РД, е доста тъпо да поканиш твои или на мъжа ти роднини. Ще стане като на ученическо събиране, на хората ще им е неудобно и ще стане много тъп купон

# 220
Той синът няма проблем - и майка му, и жена му се отнасят към него като към инфантил и са на мнение "той си е такъв, добричък".
Само биг босът има проблем - със свекървата.

# 221
Е имало е уговорка сина да говори със свекървата, ама той забравил. Е кой му е виновен? Тя каза, че 17 човека е била организацията, с тях е контактувала тя, бил е натоварен само за осведомяването на един човек.

Не ги разбирам тези сложни дипломатически подходи в едно семейство. Казала на 17 човека, можеше да каже и на 18-ти,още повече че този 18-ти и се пада роднина. Голяма дипломация, голямо нещо. И после някои се чудят защо им куцат отношенията с роднините. Ами като няма нормална комуникация какви отношения да има? Празнуването на рожден ден не е някаква тайна, че упорито да не се говори за него. Вместо да възлага дипломатически задачи на мъжа си да беше вдигнала телефона още преди месец и да каже така и така, тази година празникът ми ще е еди как си и да и е мирна главата, че положението е изяснено. А не мълчание, недомлъвки, забравили, и за капак пренебрегнатата свеки е лоша Close

# 222
  • при късмета
Щом според теб, тя е по-задължена да контактува със свекървата, отколкото мъжа ѝ с майка си, добре. Ти за комуникацията с твоята майка, на мъжа си ли разчиташ?

# 223
Щом според теб, тя е по-задължена да контактува със свекървата, отколкото мъжа ѝ с майка си, добре. Ти за комуникацията с твоята майка, на мъжа си ли разчиташ?

При нас няма дипломатически делегации и посланици. Който има да казва нещо го казва. Аз си говоря с майката на моя приятел за всичко, което ме вълнува и което я засяга. Ако имам лични планове, които я засягат пряко, е съвсем нормално да и споделя, вместо да карам друг да го прави.

# 224
Е имало е уговорка сина да говори със свекървата, ама той забравил.
Това изобщо не би следвало да е предмет на уговорка. Ако не е малоумен, синът би трябвало да знае кога е рожденият ден на майка му и да я информира за плановете, които са направили с жена му. Близко до ума е, че тази елементарна информация ще позволи на майка му да се съобрази с тях, правейки собствените си планове.

Биг босът също не е имал сливи в устата, за да уведоми и даде възможност на жената да си направи своите планове.

Общи условия

Активация на акаунт