С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 083
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • MI
Е, докато ги третират като деца на 30, ще има и късен (семеен) пубертет. Дори да не са женени се предполага, че на тази възраст имат доста задължения и отговорности и не им е точно детски акъла.

И пак казвам, не е проблемът че са решили да пътуват тогава, а че дори не са звъннали да кажат. Него го било страх и от майка му, и от жена му, тя си го знае и вижда че не прави нищо по въпроса, но упорито само му напомня и чака да стане скандала.  Съжалявам, но това е точно детска/пубертетска история, а годините им вече отдавна не са 15-16. А и доброто възпитание принципно не е само в кралското семейство желателно.

# 436
Скрит текст:
А свекървата като кани в последния момент, не трябва да се тръшка, че са планирали нещо от месец. ?
В интерес на истината,
синът ѝ би трябвало да знае кога е рожденият ден на майка му и да я уведоми за плановете, които има с жена си. Не да ѝ иска разрешение, не да се съобразява с нея, а да я уведоми, за да може тя да планира празнуването на рождения си ден. Синът се е издънил, колкото и да се опитва жена му да го оправдава и защитава. Лично аз, не бих се тръшкала да празнувам на точната дата, нито ако съм снаха, нито ако съм свекърва. Родена съм в средата на юли, а се е случвало да празнувам и през септември. Как пък няма да се тръшна за подобна тъпотия.
Скрит текст:
Ако свекървата има рожден ден един ден преди моя няма как нито да забравя, нито да не го отчета при плановете ми. А да лишиш свекървата на рождения и ден от двамата и сина и двете и снахи и на практика от празник е егоистично да.

Но дори да го мамира за ок свекървата да остане сама, поне лично да и беше казала какво планира. Толкова ли е трудно да се говори и да сподели? Лесно е да си измиеш ръцете после с мъжа. А тя защо мълча пред свеки, като е планирала от месец пътуването?
Общо-взето, това е и моето мнение. Нямате сливи в устата, говорете. Особено ако сте поели ролята на ДЪ БИГ БОС.
А баш!
Как пък няма зорлем да си създавам главоболия за едното нищо....
Нито като снаха, нито като свекърва.
И пресен-пресен пример, за потвърждение:вчера и аз бях РД. (Мерси   Smile  )Не смятах да празнувам, само у дома с малкия син и мъжа ми.Ама, към 13 часа ми се обажда големия да ми честити, хък-мък, усетих, че очаква покана .Ами, какво да правя, не мога да си замълча или да кажа "Няма да идвате, щото не ми се посрещат гости!".
Поканих ги, дойдоха с приятелката си, аз приготвих едно-друго в повече, не само за трима, изкарахме си страхотно.Че и подарък получих.....Момичето изобщо не даде "сигнал"  да е засегнато от факта, че получават "покана" няколко часа по-рано.
Дори да е имало някакви разменени мнения между тях в стил "Ама защо майка ти се сеща в последния момент?" , аз си останах в неведение.
Дано е все така разбрана и широкоскроена и занапред.

Като снаха, в примера на Яренце:не бих променила плановете на цяла компания, защото мъжа ми не смята за нужно да порасне и да си гледа задълженията.Защото негова работа е да "светне" майка си, че на рождения й ден смятат да пътуват, та ако иска да празнуват заедно, да вземе това предвид.
А ако е чак такъв безхаберник и няма "памет" за дати и т.н., то би трябвало жена му да е наясно с тази му особеност и да поеме тя ангажимента с уговорките с родата му.

# 437
И друго има - малко е странно родители да настояват децата да минат през тях вечерта и после да пътуват нощем след като вече има създала се ситуация. Шофирането е по-различно нощем да не говорим от изморени след работа и рожден ден хора.

Честит Рожден Ден, Краси!

# 438
Краси, ти нещо без торта се опитваш да се измъкнеш. Хммммм! Може и торта от кюфтенца по нашия режим. Не се стискай сега!  Laughing

# 439
  • MI
Честит рожден ден, Катерин. Те младите най-вероятно от няколко дена са били подготвили подаръка и са знаели че ще ги (се) поканят. Grinning Честно казано, ако майка ми не ме покани официално, а съм наблизо, ще се поканя сама без особени скрупули. Stuck Out Tongue Е, няма да очаквам гала вечеря, не е и нужно.

# 440
За най-близките поканата е излишна. Ясно е, че са добре дошли. Само стиковаме кога е удобно за всички.

# 441
Честит рожден ден, Катерин. Те младите най-вероятно от няколко дена са били подготвили подаръка и са знаели че ще ги (се) поканят. Grinning Честно казано, ако майка ми не ме покани официално, а съм наблизо, ще се поканя сама без особени скрупули. Stuck Out Tongue Е, няма да очаквам гала вечеря, не е и нужно.
Абе, и аз подозирам нещо такова.....   Laughing  защото всяка година се събираме.
Тази реших да си дам почивка, ама ...не би.
Нямаше торта, Уиш, правих чийзкейк.
Скрит текст:
Е, пак страхотен, де....   Smiley   с маскарпоне и сметана 50%.
Апропо, за пръв път виждам подобна, хареса ми, ужасно мазна.На мандра Лесидрен, "Прясна сметана" в кутийка.
Угодих си подобаващо.   Smile
И благодаря за поздравите!   Gift Heart

# 442
Аз пък да се оплача, че не свекървата, а свекър ми е супер досаден. 😀 Винаги като говори така го прави, че в изречението му присъства забележка, сякаш постоянно цели да се изтъкне колко разбира от всичко. На всичкото отгоре освен да лигави децата друго не може. 🙄

# 443
Аз пък да се оплача, че не свекървата, а свекър ми е супер досаден. 😀 Винаги като говори така го прави, че в изречението му присъства забележка, сякаш постоянно цели да се изтъкне колко разбира от всичко. На всичкото отгоре освен да лигави децата друго не може. 🙄

Какво друго се изисква да може?Лигави буквално ли, или просто гушка и се радва?
За  скрити забележки при разговор-явно има голямо его и съмочувствие,това трудно се заличава.

# 444
  • Варна
40+ години "живея" с такъв, но ми е баща. Оправия няма, аз съм некадърен и неспособен на нищо идиот. Вече ми е от едното през другото ухо. Свиркай си да не ти пука.

# 445
  • София

И пак казвам, не е проблемът че са решили да пътуват тогава, а че дори не са звъннали да кажат. Него го било страх и от майка му, и от жена му, тя си го знае и вижда че не прави нищо по въпроса, но упорито само му напомня и чака да стане скандала.  Съжалявам, но това е точно детска/пубертетска история, а годините им вече отдавна не са 15-16. А и доброто възпитание принципно не е само в кралското семейство желателно.

Може да си права, но я погледи от другата страна.
Тя му напомня до последния момент и ако той пак пропусне, го свършва вместо него.
Така си върви година след година, скандалЪТ, огромният, основният, все се разминават.
Той си живее безхаберен, тя се яде, че всичко сама прави и че не смее да докара нещата до криза, оставяйки го поне веднъж да си понесе последствията от безотговорността си.

И докъде се стига в отношенията?
До отчуждаване, неприязън и какво ли още негативно усещане.......

# 446

Какво друго се изисква да може?Лигави буквално ли, или просто гушка и се радва?
За  скрити забележки при разговор-явно има голямо его и съмочувствие,това трудно се заличава.

Лигави - всичко се разрешава, без значение последствията. От носене на постоянни боклуци да яде детето(за да се подмаже), та до оставяне тотално детето да се разбеснее и съответно обикновено се стига до това то да се удари или аз трябва да се намеся, та да се успокоят нещата.

Crazy Dolphin
Опитвам се и аз така да търпя, понякога обаче успявам да се изнервя.

# 447
Против такова отношение  съм.Позволяваш и после съжаляваш.Но не всеки приема забраните естествено,имах такъв разговор, че не всичко може и ме упрекнаха.Не родителите ,други баби,при баба всичко може им е  мотото.То на родителя очите не виждам отдавна ,в телефона са забити.Смятам ,че от най-ранна възраст ,когато  е възможно да разбират децата, трябва да знаят и НЕ.
Няма да се разбереш лесно.То повсеместно  е прието този тип лигавене.

# 448
  • София
Интересно, какво ли може да очаква снахата от свекъра, освен да обърне някакво внимание на внуците?
Това, мъж да лигави, ми е интересна гледка- нали трябва да им изтърпиш лигавните и да им реагираш/ не реагираш, което си е трудна задача.

# 449
Интересно, какво ли може да очаква снахата от свекъра, освен да обърне някакво внимание на внуците?
Това, мъж да лигави, ми е интересна гледка- нали трябва да им изтърпиш лигавните и да им реагираш/ не реагираш, което си е трудна задача.

Внимание от свекъра е нормално, но когато свекъра се държи като свекърва, че и по зле става страшно.

Общи условия

Активация на акаунт