С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 066
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • MI
Абсурт, разбирам какво ми казваш, но ми е трудно да кажа кое е по-зле, признавам си. Аз за себе си съм установила, че така не мога да живея, имам огромна нужда да мога да разчитам напълно на семейството ми, т.е. и на мъжа до мен. От друга страна много мразя да давам съвети тип 'разделете се'. А в подобни случаи не виждам много полезни ходове и се затваря кръгът. Ами ако те са съвсем различни от мен и са си добре така, знам ли? Може пък да не й пречи да напомня, има йора обичат да командват... Важното според мен е да осъзнае къде е проблема, пък после нали е пълнолетна. Simple Smile

Има такива хора, все те са прави и всички други са малпумни. Само мъже съм срещала такива всъщност, ама знам ли. Но оправия няма.

# 451
  • София
Аз пък да се оплача, че не свекървата, а свекър ми е супер досаден. 😀 Винаги като говори така го прави, че в изречението му присъства забележка, сякаш постоянно цели да се изтъкне колко разбира от всичко. На всичкото отгоре освен да лигави децата друго не може. 🙄
Моят е същото мрънкало с тази разлика, че за него внуците почти не съществуват. Стига дотам, че не им подарява подаръци по поводи (разбирай РД и Коледа), ако преди това не е почерпен.

# 452
40+ години "живея" с такъв, но ми е баща. Оправия няма, аз съм некадърен и неспособен на нищо идиот. Вече ми е от едното през другото ухо. Свиркай си да не ти пука.
Ахам, и аз така си помислих. Горката ми снаха.

# 453
Свекърва ми е предложила на децата си да подарят за юбилея на свекър ми почивка в далечна държава, чиято култура той не харесва.
Дестинацията е особено популярна и вероятно на нея ѝ се иска да я посети, че да е и тя модерна   Sunglasses

Но!

1. Масрафът ще струва минимум 2 бона /за юбилея на баща ми му подарихме часовник за около 300лв.  Wink/
2. Свекър ми никога не би избрал да отиде точно там, ако има 2 бона за почивка. Дестинацията е избрана, защото на нея ѝ се ходи там.
3. И ние, и семейството на зълва ми, имаме разходи за репродуктивни процедури, които са с  приоритет и малко или много сумата за този подарък би объркала някои планове.

Дразня се,
1. че "филмът Усещане" явно не го е гледала.
2. Пак поставя собствените си желания над всичко.

Казах на мъжа ми, че можем да отделим сумата, която сме отделили за юбилея на баща ми. Така ми се струва справедливо.
Ако тя желае, нека доплати със собствени средства за почивката.
От друга страна зълва ми пък може да реши, че ние "се стискаме" и да се нагърбят сами с останалата част от сумата, което няма да позволим, защото знаем, че и на тях парите са им ценни за различни репродуктивни процедури и в крайна сметка ще трябва да делим сметката.
Не искам да изглеждам сякаш се стискам, но не желая и да пренебрегвам приоритетите си за сметка на нечие желание да ходи по почивки.
То дори и свекър ми няма да е очарован от подаръка. Дразни ме, че на нея ѝ се ходи и използва повода като предтекст.

# 454
  • София
Много тъпо е това, чак на мен ми стана криво. То да ги дадеш тия пари за дестинация, за която човекът си е мечтал цял живот и ще се зарадва, поне няма да те е яд. Ама за нещо, което няма да му допадне, е страшно тъпо.
Нямам съвет, за жалост, само съчувствие Hug Дано намерите начин да се разберете с другото семейство.

# 455
Като и се ходи да бръкне в джоба си и да тръгва.Ако имате пари няма проблем да глезите родител,и аз искам  глезене ама няма кой.Май става удобно без подаръци, в никоя посока  и всеки да се оправя.Но забелязах ,че колкото повече изкарват младите ,толкова повече харчат и  пак няма.Та дърва и такива са ми много добър подарък.То принципно подарък са дава,не се иска.Но могат синовете да определят възможна сума и свекърите да си добавят.

# 456
  • София
Щом се разбирате със зълвата, събирайте семейния съвет и решете как да се опълчите. Peace

# 457
Дано семейството на зълва ти се окажат разумни хора.

# 458
Ми тъпо е.
Ама като отворя голята уста, обикновено все аз излизам виновна. С две думи - дипломацията не ми е силна страна 😏. Нямам проблем да й кажа, че не е права да поставя две семейства в такова неудобно положение, ама после пак аз ще съм лошата, че се разправям, а пък тя милата просто е искала да изненада баща им.😫

# 459
  • Варна
Е, щом положението е на степен "ПАК аз ще съм лошата" значи не ти е сефте. Не спря ли да ти пука?

# 460
След като и при тях парите не са излишни мисля, че ще те разбере. Защо не се съберете семейно- ти с мъжа си и тя с нейния и не обсъдите. Изберете ако трябва друга дестинация която да пасва в бюджетите. Пък свекърва ти като толкова и се ходи там да събере пари и да отиде. И аз съм на мнение че подаръците се дават, не се искат. Едно е да поискате идея, съвсем друго да ви казват 'трябва да подарите това'.

# 461
А, не. Не си отваряш устата ти. Това е работа на мъжа ти. Бащата си е негов, той да си отваря устата и да се разбира със сестра си.

# 462
Свекърва ми е предложила на децата си да подарят за юбилея на свекър ми почивка в далечна държава, чиято култура той не харесва.
Дестинацията е особено популярна и вероятно на нея ѝ се иска да я посети, че да е и тя модерна   Sunglasses

Но!

1. Масрафът ще струва минимум 2 бона /за юбилея на баща ми му подарихме часовник за около 300лв.  Wink/
2. Свекър ми никога не би избрал да отиде точно там, ако има 2 бона за почивка. Дестинацията е избрана, защото на нея ѝ се ходи там.
3. И ние, и семейството на зълва ми, имаме разходи за репродуктивни процедури, които са с  приоритет и малко или много сумата за този подарък би объркала някои планове.

Дразня се,
1. че "филмът Усещане" явно не го е гледала.
2. Пак поставя собствените си желания над всичко.

Казах на мъжа ми, че можем да отделим сумата, която сме отделили за юбилея на баща ми. Така ми се струва справедливо.
Ако тя желае, нека доплати със собствени средства за почивката.
От друга страна зълва ми пък може да реши, че ние "се стискаме" и да се нагърбят сами с останалата част от сумата, което няма да позволим, защото знаем, че и на тях парите са им ценни за различни репродуктивни процедури и в крайна сметка ще трябва да делим сметката.
Не искам да изглеждам сякаш се стискам, но не желая и да пренебрегвам приоритетите си за сметка на нечие желание да ходи по почивки.
То дори и свекър ми няма да е очарован от подаръка. Дразни ме, че на нея ѝ се ходи и използва повода като предтекст.

Тази жена явно има неизживяни мечти! Но няма нужда да го прави на ваш гръб! Аз, ако съм или ще откажа, или точно като вас ще дам по - ниска сума и хич не ме интересува какво ще си помислят другите. В крайна сметка парите ви трябват, а какъв по - хубав подарък би получил човек от внуче. Най - скорошен успех в това начинание и хич не изпитвайте вина, вашата мечта е над всичко друго, а пък и щом и при зълва ви е така, направо недоумявам как може да поискат такова нещо от вас.

# 463
  • Варна
А, те мъжете, ако чакаш на тях, ще си кихнат хилядарката от раз. Щото им е по-лесно отколкото да кажат в прав текст, че е неприемливо. А и ги е страх да не изглеждат по-малко мъже, ако кажат, че нямат в джоба си 1-2 бона кеш.

Нали видя колко успяват мъжете да оправят нещата с говорене при случая на съфорумката с близките рд на снаха и свекърва 😁

# 464
Мъжът ти да говори със сестра си и да разбере тя накъде клони, но да не й дава веднага отговор, особено, ако тя смята, че има 1000 лв. за половината екскурзия.

Общи условия

Активация на акаунт