С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 079
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • sf
Мадам свеки кацна вчера за неопределено време 😫 Днес цял ден се опитвам да я убедя,че правилата за багажа в самолета важи за всички и няма да й опростят няколко килца отгоре, само защото нещата са книги. Няма и 36 часа да е на българска земя и вече ми лази по нервите с глупости.

# 481
Защо си хабиш нервите да я убеждаваш? На летището тя сама ще се убеди от личен опит.

# 482
  • София
Свекърва ми е предложила на децата си да подарят за юбилея на свекър ми почивка в далечна държава, чиято култура той не харесва. Дестинацията е особено популярна и вероятно на нея ѝ се иска да я посети, че да е и тя модерна   Sunglasses
....
1. Масрафът ще струва минимум 2 бона /за юбилея на баща ми му подарихме часовник за около 300лв.  Wink/
Ако съвсем не можете да се измъкнете - поемете само неговия разход, тя да си плати останалото. Но го питайте тайно от нея наистина ли иска и ако не - се опънете дружно. Само зълва ти да не поддаде.
Какви са тези подаръци за по 1000 лв. на семейство, било то и за юбилей? А свекърите правят ли на вас подаръци на подобна стойност?

Уиш, пиши нещо за МХ и Г, че ми домъчня, сигурно не само на мен  Grinning

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 10:32 от Cuckoo

# 483
Нищо ново, Куку, на Хамстерско-вегетарианския фронт нищо ново. Simple Smile

# 484
А, не. Не си отваряш устата ти. Това е работа на мъжа ти. Бащата си е негов, той да си отваря устата и да се разбира със сестра си.
Ама да, моля ви се, докога ще говорите вместо мъжете си. Те да не са малки нещо, със слухово-говорни затруднения, ала, бала?
Или мъжът иска да даде тези пари на родителите си, а ти не искаш той да ги дава на тях, а на теб? Я хубаво си помисли.
Да, прочетох и нататък. Майката и гаджето /май даже не е съпруга/ се състезават коя да вземе хилядарката на благоверния. Един дол дренки сте с маминка. Издерете си очите сега за хиляда лева.

# 485
  • при късмета
А, не. Не си отваряш устата ти. Това е работа на мъжа ти. Бащата си е негов, той да си отваря устата и да се разбира със сестра си.
Ама да, моля ви се, докога ще говорите вместо мъжете си. Те да не са малки нещо, със слухово-говорни затруднения, ала, бала?
Или мъжът иска да даде тези пари на родителите си, а ти не искаш той да ги дава на тях, а на теб? Я хубаво си помисли.
Да, прочетох и нататък. Майката и гаджето /май даже не е съпруга/ се състезават коя да вземе хилядарката на благоверния. Един дол дренки сте с маминка. Издерете си очите сега за хиляда лева.
Сигурно и тези от сестрата ще поиска? Що за безпочвени разсъждения?

# 486
  • София
Всяка сума е относително голяма/малка, обаче много хора работят цял месец за тях, а двете семейства имат репродуктивни проблеми, които са финансова черна дупка.

# 487
  • Бургас

Ти сериозно ли?

Първо, не е много справедливо за нейния родител 300 лв, за неговия - 1000. Второ, дори в днешно време, когато ССФ взима поне 5 к заплата, 1000 лв са си сума, която не всеки може да отдели ей така, па дори и за юбилея на тати/мама. Трето, когато имаш репродуктивни /или каквито и да е други здравословни проблеми/, логично и нормално е те да са ти приоритет, а не нечия прищявка за екзотична екскурзийка. Значи, двойката ще се стиска и ще пести всеки лев /дано не разбираш никога какви суми летят при такива проблеми/, за да иде мама на скъпа почивка. На авторката и мъжа й, дали не им се ходи и на тях някъде? Ама ако поискат свекърите да им кихнат 2 бона за почивка за някой празник, ще е рев как родителите не са длъжни да дондуркат големи хора...

Изключвам случаите, в които семейството има по-големи финансови възможности и една такава сума не биха я усетили. Но това, че дадени пари ги имаш налични, не значи, че трябва да ги профукаш за нечия прищявка, не говорим за нещо важно все пак. И какво значи хилядарката на мъжа? Тая жена гола и боса ли е взета на отглеждане? Тя в бюджета не вкарва ли?

# 488
Аууу, как наскачахте веднага, стана ли дума за парички ...

# 489
Цитат
Първо, не е много справедливо за нейния родител 300 лв, за неговия - 1000.
Ми да е дала и за нейния 1000 лв., бе  Joy

1000 лв наистина са голяма сума за подарък, но всичко зависи от възможностите на децата, както и от заслугите на родителите.

# 490
И от гаджето, и от гаджето!

# 491
Какъв дол, какви дренки? Жената писа за репродуктивни проблеми и процедури. Как пък няма да си дам хилядарката, нагласен за здраве, че да иде някой на почивка.

# 492
  • при късмета
Аууу, как наскачахте веднага, стана ли дума за парички ...
То се вижда за кой парите са от първостепенна важност. И все пак не се аргументира за изводите които си направи и от кое точно реши, че на авторката единствената цел е да вземе парите на мъжа си? Гаждета, както ги наричаш ти, рядко ги финансират при репродуктивни проблеми, както и рядко влизат в списъци, ако нямат брак. Така, че твоите умотворения са подскачане. Да не би и ти така да изнудваш децата си покрай празниците си?
И е доста инфантилно да използваш умалителни, за думи като "пари"

# 493
Моите деца ми дават, ама още не се появила снаха да им обясни, че не трябва.

# 494
  • при късмета
Има голяма разлика м/у това дали ти дават каквото имат възможност или са преценили и да им казваш какво точно да ти дадат. Направо да ги задължаваш, без оглед на споменатите възможности

Общи условия

Активация на акаунт