С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 065
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
А мненията, че видиш ли синовете да си решават са направо смешни. Вашити мъже така ли харчат, без да ви питат?

Ба, та кой мъж харчи, без да пита жена си. Най-много да скрие 2 лв за една биричка. 

# 511
  • Варна
Харчат, харчат...

# 512

Много време минава в излишни обяснения, докато някой вземе и помисли като мен.

Е, да то и сега вероятно ще има немислещи като мен, но в крайна сметка мен това какво ме интересува, след като аз и мъжът ми сме взели вече решението да не участваме в общия подарък, ако изобщо има такъв.
Има нужда човекът от часовник, часовник решихме да вземем.
Ние още за Коледа бяхме решили това да му вземем, ама ни бяха изпреварили вече.
Часовникът обаче не му е удобен  и рядко го носи. Сега ще му вземем такъв, какъвто той е казвал, че харесва и това е.
Пак казвам, че не мисля, че свекърва ми е направила това предложение от меркантилни подбуди.
Просто не е съобразила, че ние имаме разходи за съвсем други неща.

# 513
  • MI
А мъжете си на екскурзия където на вас ви се ходи ли пращате за подарък или където те искат? Ако мрази студ в Лапландия ли ще идете?

# 514
А мненията, че видиш ли синовете да си решават са направо смешни. Вашити мъже така ли харчат, без да ви питат?

Ба, та кой мъж харчи, без да пита жена си. Най-много да скрие 2 лв за една биричка. 

Разликата между 2 и 1000 лв ти убягва, но пък нищо нали си имаш синове да ти дават!

# 515
Взимам, докато нямам снаха да го убеди, че не трябва.

# 516
  • при късмета
Изобщо няма значение сумата. Свекървата предлага нещо скъпо -  екскурзия, но не и да се включи в разделянето на парите, че сумата да стане по-приемлива, а я изисква цялата от децата си. Ако съм аз, само заради този факт и след като предложа да се раздели на 3, ще кажа, че ще изберем сами подарък, в чужди планове да се включва който иска. Пък нищо, че ми е свекърва, даже и мъжа си няма да питам дали е съгласен. На майка си бих реагирала по същия начин, при сходни обстоятелства. Единственото с което ме ангажира майка ми като пътува, е да поливам цветята

# 517
Взимам, докато нямам снаха да го убеди, че не трябва.
Щом така се чувствате добре-Ваша работа. Аз не бих.

По темата:
Не бих искала от децата си подарък за 2000лв.
Идеята за часовника е много добра.

# 518
Горкият човек, магазин за часовници ще може да отвори...
И то днес, когато всеки мобилен телефон показва точно време.

Пп. Не ме разбирайте погрешно, не твърдя, че трябва да платите скъпата екскурзията, и то цялата, на която той дори не държи, според теб. Но, ако човекът обича да пътува, можете да предложите някоя друга, на по-прилична цена. Или дайте 1000 лв. двете семейства, пък те с жена му ще си преценяват колко още и дали ще додадат, за да отидат някъде. Но да му се подаряват часовници за всеки празник ми се вижда доста тъпо. И то само, за да се наложиш ти!

Трещи, то едната само е снаха, другата - дъщеря...
Ако имаш и дъщеря, дишай спокойно, ще ходиш на екскурзии, значи Wink Ако ли не - никой не ти е виновен.
Аз щерка имам, на нея ще разчитам и за екскурзии, и за памперси Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 14:18 от птица

# 519
Дъщерята не сме я чули. Само снахата, дето си е навила часовник, та часовник.

# 520
Е, защо сега пък да съм се налагала аз?!  Shocked
Часовник има един, който не му е удобен и го носи рядко.
Трябва му такъв, който да носи ежeдневно.
Дали, ако мъжът ми смяташе, че часовникът не е подходящ подарък за баща му, щеше да реши да му вземем точно часовник, а не да му подарим екскурзия?
Мислете си всъщност, каквото си искате ...
За нас въпросът е приключил.
Ако има някакво продължение, ще споделя  Peace

# 521
Е, хайде сега! Защо, дали...!? И ние имаме мъжеее, и свекървиии, знаем кое как е... Joy

# 522
Спокойно, дишай! Най-големият страх на някой майки е сакън да не се ожени синчето, че после няма да им дава!

# 523
Ами като не ми трябва часовник.

# 524
На който не са му счупени ръцете да си изкарва за каквото му е нужно. Подаръкът е нещо, което купуващия показва уважение, зачита човека, жест...Това ламтене за скъпи подаръци е отврат.

Общи условия

Активация на акаунт