RYANAIR -13

• 59 344
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
няма как и двете едновременно да се ползват.

# 466
  • На брега на реката
Към голям чекин багаж нижеш да добавиш приорити, но към малкия няма как. То и ти се обезмисля от към цена.

# 467
Здравейте,
Досега не сме летяли с Раян, и за сефтето получих промяна на полетите с 1 ден. Имаме билети за Ханя за Септември и първоначало бяха Неделя до Неделя, днес са ми пратили мейл, че ги сменят от Събота до Събота.
Искам да ви питам, мога ли да запазя отиването в Събота и да канселирам само връщането? Мисля че ще си намеря билети за връщане в Неделя през Атина, и така ще имаме още ден и половина там.
В мейла, който са ми пратили има 2 линка.
Първия за да потвърдя, че съм ОК  с промяната, втория за да искам връщане на парите.
Не смея да ги цъкна, преди да съм ви питала Simple Smile
Извинявам се ако сте го дискутирали скоро - проверих на първа страница и на тяхната също - но не открих отговор.
Благодаря предварително

# 468
  • София (Възраждане)
Цената променила ли се е? Ако не е, отказвай и двете, май имаш право на 120% обезщетение, после използваш върнатия кредит веднага за закупуване само на отиване в събота. При УИЗЗ кредитът се зарежда автоматично по акаунта, при РЕ вероятно също.

# 469
Събрах смелост и цъкнах на линковете:)
Първия ми предлага да потвърдя цялата промяна.
Втория ми дава възможност да искам рефънд частично, само че няма детайли каква сума възнамеряват да ми върнат. Не се вижда в разбивката. Пише също, че ще ми върнат парите по сметката.
Имали ли сте случаи, в които възстановяват - но например не цялата сума?

# 470
120% e при Уиз, но при Райън няма сметки с кредити, така че не става така

# 471
Събрах смелост и цъкнах на линковете:)
Първия ми предлага да потвърдя цялата промяна.
Втория ми дава възможност да искам рефънд частично, само че няма детайли каква сума възнамеряват да ми върнат. Не се вижда в разбивката. Пише също, че ще ми върнат парите по сметката.
Имали ли сте случаи, в които възстановяват - но например не цялата сума?

ако не става с линковете, се свържете с тях по чата например
със сигурност може да си запазите едната посока и да откажете другата, при което ви връщат всички пари (за тази посока, която отказвате, разбира се, ако промяната на полета е от тяхна страна)

# 472
  • София (Възраждане)
При РЕ някакъв ваучер за отстъпка ли даваха, помня че и там пускаха по нещо отгоре?
Иначе е много положително, че имат чат на живо, ако и да трябва да почака човек за дореждане там Relieved

# 473
Пуснаха ваучери миналата есен, като отмениха сума ти полети, но не знам дали е редовна практика

# 474
Благодаря много,
А има ли някакъв времеви интервал, в който трябва да реагирам?
Полета ми е за догодина Септември, и една от опциите е с тях да се върнем през Атина, но още не са си обновили датите на сайта, та не мога да проверя има ли удобни часове примерно след обяд в неделя.
А и Wizz очаквам да пуснат Атина отново, та мога да комбинирам Volotea с Wizz.
Общо взето бих предпочела един вид да изчакам с реакцията.

# 475
  • София (Възраждане)
Можеше да се чака доста, по спомени опцията беше за реакция до 48 часа преди полет, пращаха поне по три известия за отмяна на полета преди това

# 476
  • София
Здравейте,
сбълсках се със следният проблем и се интересувам дали има някакво по-евтино решение.
Купихме си преди месеци два билета на възрастни до Германия, като на следващият ден реших да добавя и едно дете. Билета беше закупен от същият профил и смятах, че това е достатъчно.
Сега при чекирането отхвърля детето, тъй като не е вързано за профил на възрастен. Искат по 30 лири за да се върже към билет на възрастен, можело до 24 часа безплатно при резервацията, не знам дали е по 30 лири и за двете посоки.
Има ли как да се избегне това плащане и дори и да ги вържа, това означава ли, че ще трябва да платя и за място задължително, въпреки че детето е на 9 г и в уизеър примерно си ни разпределиха с децата без да плащаме за място?

# 477
Лошото е, че в общите условия пише, че има такса за добавяне на дете към съществуваща резервация https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/faq/travel … with-children#0-0 Специално съм го чела, защото обмислях да добавя другото ми дете към едно пътуване и се отказах...
Аз имам още по-тъп проблем...оказа се, че дъщеря ми няма да идва на едно пътуване с нас и...билета изгаря, 150 за смяна на име, и т.н. Тоест обратното. Не знам кое е по-добре, сега поне имам опцията да ползвам билета й ако дойде случайно...а иначе щеше да е по-скъпо да я добавя....

# 478
Здравейте,
сбълсках се със следният проблем и се интересувам дали има някакво по-евтино решение.
Купихме си преди месеци два билета на възрастни до Германия, като на следващият ден реших да добавя и едно дете. Билета беше закупен от същият профил и смятах, че това е достатъчно.
Сега при чекирането отхвърля детето, тъй като не е вързано за профил на възрастен. Искат по 30 лири за да се върже към билет на възрастен, можело до 24 часа безплатно при резервацията, не знам дали е по 30 лири и за двете посоки.
Има ли как да се избегне това плащане и дори и да ги вържа, това означава ли, че ще трябва да платя и за място задължително, въпреки че детето е на 9 г и в уизеър примерно си ни разпределиха с децата без да плащаме за място?

Ами трябвало е 24 часа след покупката да се обадите, тогава промените са безплатни.
А на детето как сте купили, като само дете не може? Сигурно сте му дали невярна дата за раждане? Тогава защо не сте се обадили да я поправят?
Иначе може да пробвате така на летището, с грешната дата на раждане, но си оставете време да има да платите, ако ви спрат.
При Райън избор на места се плаща, за дете е безплатно и един възрастен плаща задължително, за да се гарантира че са заедно. Като сте на отделни резервации просто ще ви разпредели поотделно.

# 479
  • София
Благодаря за отговорите.
Платих 40 евро и нещата са надявам да са уредени вече Simple Smile
За друг път ще знам. Simple Smile
Не съм правила аз резервацията, не знам дали е посочил грешна дата при закупуването на билет в началото или системата няма проблем с това.

Общи условия

Активация на акаунт