Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 289
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
И при нас моливите се изпаряват светкавично. Обмислям варианта да купя цяла кутия, която да си седи в шкафчето и девойката само да си вади, когато потрябват нови. Иначе рискуваме да пропусна да погледна и да се чуди откъде да търси в училище.

Утре са на дневна екскурзия и отсега приготвям раничка с дреболии. Трябва да са закусили, но дребната повръща сутрин, ако се разкандилка прекалено и май ще мине само с един банан. Даже и за него се чудя.

Препоръчайте, моля някое допълнително помагало за писане. Има нужда да упражнява ченгели, букви и т.н., а при нас няма домашни през седмицата и искам да я занимавам и тогава.

# 76
В края на седмицата, като прибера раницата, на базата на това, което са взели през седмицата я карам да пише в една обикновена тетрадка с тесни и широки редове. Вчера и днес изписа пет листа с упражнения. В началото на всеки ред ѝ пиша образец, който повтаря.
С математиката за момента никакъв проблем няма. Следващата седмица започват с 4 да смятат. Ако не се разсейва, не прави грешки. Обмислям и аз да оставя кутия с моливи в шкафчето. Jillian, благодаря за идеята. Ще видим колко бързо ще се изпаряват.

# 77
Препоръчайте, моля някое допълнително помагало за писане. Има нужда да упражнява ченгели, букви и т.н., а при нас няма домашни през седмицата и искам да я занимавам и тогава
Нашите ползват ей това. Купихме за целия клас по препоръка на учителката. (Езикови задачи за 1 клас – по новата програма; Автор: Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева)

http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/5217

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 22:37 от Vili Dim.

# 78
И нашите ползват Езикови задачи за домашна работа. За вкъщи съм му взела едно на принципа на лотарията - просто го грабнах от една книжарница - https://www.ozone.bg/product/krasnopis-i-pravopis-uchebno-pomaga … yovcheva-skorpio/ Не мога да дам мнение как е,  не мога и да направя съпоставка спрямо други помагала, защото почти не ни остава време да се занимаваме допълнително.
Не знам как с брат му сме успявали да се занимаваме вкъщи. Вероятно си е до дете. Малкият ми син е много социален, постоянно е по рождени дни, навсякъде среща приятели, които го канят да играе. Ако разбере, че баба му и дядо му ще ходят някъде, тръгва с тях. Отделно и допълнителните занимания ... и накрая за учене време не остава....

# 79
При нас езиковите задачи се използват в занималнята. И на мен ми харесва като помагало.

# 80
  • Бургас
ВилиДим  и ние сме със същото помагало в уичлище.
За вкъщи съм взела едни тетрадки с ченгели,кукички и букви да се упражнява. Отделно понякога му пиша на ръка в обикновена тетрадка. Важното е да има желание да пише детето!

# 81
  • София
Нашите имат да пишат в учебната тетрадка, в една малка тетрадка с таралеж отпред, в голямо помагало с таралеж, имат едно Знам и мога, дето също има за писане, имат и тетрадка с тесни и широки редове, където пак им дава да пишат елементи и букви. Хич и не ща повече помагала да купувам Simple Smile По математика са до 5, видя сборника на Евелина Динева и нададе зор да й го купя, та сега като поиска, сяда сама да си решава задачки там. Определено предпочита математиката пред БЕЛ, но те в началото май всичките са така Simple Smile

# 82
Здравейте, а дали се е коментирало в темата за подходящи бюра и столове за първокласници.

# 83
  • бургас
Някой знае ли кога се изплащат помощите за първокласник?

# 84
  • София
Твърдо съм против гадните безплатни закуски. Постояно казвам да не ги яде,но тя гледа от другите и си хапва.
Защо да са гадни? Моето дете не яде нищо, което не му харесва. Ако яде закуската ще смятам, че й харесва.

# 85
  • Sofia
И ние ползваме Езикови задачи по РП БЕЛ, в другите часове малките тетрадки с таралеж - три броя са. Май се казваха "Да се научим да пишем" или нещо подобно.

# 86
  • Бургас
Някой знае ли кога се изплащат помощите за първокласник?
Сега този месец,може би заедно с детските,или след 20ти.
Поне на мен така ми казаха,като подавах документите.

# 87
  • Бургас
Здравейте, а дали се е коментирало в темата за подходящи бюра и столове за първокласници.
Аз нашето го взех,дето се казва ,,втора ръка,, но е ново. Не е използвано. Бяло и светло зелено,много свежи. И големичко. Хареса ми,на детето също. Удобно му е.

# 88
Jillian, в занималнята работят с това, на мен ми харесва.

silvi_7878,  раница взех на Cocomilo от АлиЕкспрес, в Амазон май също ги има. Харесва ми, удобна е и на добра цена. Само не е от най-големите и по-големият формат папки не се събира (с по-малките и учебниците няма проблем).

Момичета, да питам при вашите как отсервират в стола? Моето е много разстроено, защото трябва да изхвърли в кофа това, което не успее да изяде.

# 89
Видях примерните задачи от МБГ. Bowtie Задачите с текст, ако не може да чете детето как ги разбира?

Общи условия

Активация на акаунт