Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 368
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Видях примерните задачи от МБГ. Bowtie Задачите с текст, ако не може да чете детето как ги разбира?
Няма как Simple Smile

# 91
Би трябвало помощта за първокласници да се изплати в месеца, следващ този на подаване. Тези, които подадоха през август, миналия месец още им ги изпратиха.

# 92
  • София
Точно така е, месец следващ месеца на подаване на заявлението. Тоест, ако е подадено заявлението септември, между 15 - 25 октомври следва да се изплати заедно с детските за месеца!

# 93
  • Бургас
Да, така е. Забравих да го спомена. Аз септември ги подадох.

# 94
  • бургас
Септември подадох документите и сега се връщам от банкомата, имам превод.

# 95
  • На село
За у дома съм му взела “Браво!” на изд. “Даниела Убенова”. Давам му и упражнения от “Тренировъчни упражнения и задачи за проверка по български език” (изд. Слово), които са ми останали от батковците. Краснописа упражнява в обикновена тетрадка.

# 96
  • София
Нищо не давам на сина ми вкъщи за учене.

# 97
  • София
За у дома съм му взела “Браво!” на изд. “Даниела Убенова”. Давам му и упражнения от “Тренировъчни упражнения и задачи за проверка по български език” (изд. Слово), които са ми останали от батковците. Краснописа упражнява в обикновена тетрадка.
Краснописа, краснописа.... в занималнята надраскала абсолютно безобразно... веднага заформих 2 страници за писане. Казах й, че всяко подобно дращене с цел да си направи бързо домашните ще бъде упраженено два пъти повече у дома по нощите...

# 98
Много благодаря на всички за идеите. Утре ще разгледам по-подробно и ще ходя да пазарувам. И без това ми трябва кутия с моливи. Joy
Не, че горя от желание да седим всяка вечер над тетрадките, но дребната определено има нужда. Виждам я как на първия ред от домашното се мъчи, а следващите стават все по-лесно и бързо. Всичко е тренировка на ръката. А ако я науча и да държи молива правилно, ехе...

# 99
Виждам я как на първия ред от домашното се мъчи, а следващите стават все по-лесно и бързо. Всичко е тренировка на ръката. А ако я науча и да държи молива правилно, ехе...
Същата история и при нас... с това държане на химикалката и молива му е голяяяяяяма мъка! Както ги държи в момента, не вижда какво точно пише, и буквите стават грозни и големи. Sad

# 100
Къде отиват моливите? Ами в коша. Тази вечер пред очите ми прекърши един, докато пишеше големи и малки А. Защо ли ми трябваше да я карам да дописва....

# 101
  • София
При нас вече са само с химикалки.

# 102
Дано скоро и при нас.

# 103
  • София
Момичета, да питам при вашите как отсервират в стола? Моето е много разстроено, защото трябва да изхвърли в кофа това, което не успее да изяде.

Не правите ли така и у дома?

# 104
Твърдо съм против гадните безплатни закуски. Постояно казвам да не ги яде,но тя гледа от другите и си хапва.
Защо да са гадни? Моето дете не яде нищо, което не му харесва. Ако яде закуската ще смятам, че й харесва.

И на моето му харесват закуските и ги яде за мой ужас, но за мен са гадни и не съм ок с това. Те много неща са вкусни, но дали са полезни и дали има смисъл да ги яде... Тази седмица според менюто имат два дни кроасан. За мен по-добре гладен да стои пред това да яде толкова често този боклук. Гледам, че повечето пишете, че им дават тестени закуски - аз предпочитам и на моето да даваха такива, далеч по-безобидна ми се вижда една обикновена кифла от баничарницата пред буклучав кроасан от най-евтините, които са по20-30ст! Имам чувството, че някой си чисти склада от залежали боклуци с тези кроасани всяка седмица.
Правя кутии с по-адекватни закуски всеки ден, но когато целия клас яде кроасан и той яде, и му е вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт