Отговори
# 450
  • Пловдив
Аз снощи правих картофи , но не знам защо ми загоря малко. Бах сложила и капак отгоре и станаха между варени и пържено-печени Simple Smile) . Иначе се изядоха, но защо така се получи?
Днес спретнах едни палачинки на тигана. Станаха страхотно, нито една не залепна Simple Smile

# 451
Ивка,
страхотно изглеждат и сигурно са били много вкусни.
Изпекли са се супер равномерно, а не само в средата.
Загарянето на картофите се е получило от високата температура. Някои продукти загарят повече. Мисля, че такива с много скорбяла.
Или трябва да се сложи повече мазнина, или да се намали температурата. За мен загарянето при много ястия е ‘‘желан‘‘ ефект. Придава по-интензивн вкус, все едно че е запечено във фурна. Стига да не е прегоряло, разбира се.

# 452
  • София
Ивка, като се разбъркват картофите се натрошават и някои залепват, но това му е вкусното. Точно си се изразила варено, пържено, печени картофи. Такива са чугунените пържени картофи 😊
Една снимка от обяда днес.

# 453
  • Балчик
Днес едно свинско месце с праз лук и салатка кисело зеле, много вкусно.

# 454
  • София
Ето едно разкрачено пиле от тази вечер Simple Smile
Скрит текст:

# 455
Честито рождество Христово!

Весела Коледа на всички чугунки и чугуни! Christmas Tree

Пожелавам успешен старт през Новата 2019 и много, много здраве, щастие и любов!

Green Heart  Yellow Heart  Gift Heart

# 456
Честита Коледа и успешна нова година на всички.

# 457
  • Балчик
Честита Коледа!

# 458
Честита Коледа и от мен, слънчеви чугунки и чугуни! Весели празници, здрави, радостни, щастливи в уют и топлина с прекрасните съдинки!
И нека все така с вдъхновение и търпение да се пълни темичката ни!

# 459
Момичета и момчета, светли празници на всички. Минавам да се похваля, най- после вече не съм просто наблюдател. Сдобих се с една емайлирана красавица на Лава и се вълнувам страшно много. Чаках този момент толкова дълго, а от вълнение забравих всичко, което четох досега. Нали няма нужда да я подготвям преди употреба?
Намислила съм пилешка яхния за първото и представяне. Много, ама много се вълнувам. Дано шашна мъжо 😁

# 460
  • Буркина Фасо
не съм специалист , но на Лава емайлираните може да се ползват веднага.
би трябвало да са ти казали това при покупката.
не е излишно (според мен) да си го обработиш (продукта) както е по "рецепта".

пп. и аз съм в отбора. цял ден го обработвах този чугун (на Биол).
теста беше с мазно свинско. после преминах на наденички и накрая за да не отиде зян мазнинката
препекох няколко филийки с хляб.  нека ми е зле  hahaha

# 461
Я, какви весели новини!

Честито на Кристлайн и бонго 2007 Simple Smile за новите придобивки!
Със здраве да си ги ползувате и с удоволствие да готвите в тях дълги, дълги години.

Емайлираният чугун няма нужда от изпичане, Кристлайн, надявам се, че първата гостба е станала много вкусна.
Бонго, добре дошъл и на теб в нашата чугунена групичка!
Разбирам твоето усърдие и при мен беше така в самото начало - готвене нон стоп. Всъщност и до днес чугуна го ползувам всеки ден, ако ще и за едни панини само да е.
Друга посуда ползувам много рядко, само за притопляне или за дребни неща.

Малко снимки от последните дни.
Прясно зеле с домати, боб с домати и (обезкостено) свинско от ребрата, антипасти - патладжан и тиквички, стекове от пиле и от говеждо месо, картофи с праз лук в дълбокия Лодж.
Боба го сложих накрая за един час във фурната, този нагар по капака всъщност придава страхотен аромат, махна се много лесно с гъбичка после. Ястията и на котлона стават много вкусни, но във фурната придобиват по-интензивен аромат.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 23:13 от Анонимен

# 462
Честито за новите придобивки, със здраве да се ползват.
Мирела, добре експлоатираш чугуна!

# 463
  • На черешатааа
Здравейте. Подариха ми чугунен тиган- не е марков или брандиран. Та   четох насам натам и се овъртолих тотално как да го експлоатирам правилно ... Та може ли насоки, малко Simple Smile
P.S мисля да го омажа с ленено масло и да го припека евентуално във фурната... , но и не държа да опуша света в къщи Sad .

# 464
gold laydi,
честито, със здраве да си го ползуваш!
Този тиган изобщо ли не е печен(сезониран)?

Общи условия

Активация на акаунт