Отговори
# 270
  • В градината...
Няма нужда да се хвърля.

# 271
Отивам да я взема от Спиди и ще я пробвам тази вечер. Мисля да направя ориз със гъби и лопуш ./имам замразен във фризира/

# 272
Няма нужда да се хвърля.

Благодаря, перуника!
То и няма как вече да я хвърля. Докато се разсейвам из б-гмама и лещата завряла (само на 3 беше) и направо се сварила, зрънцата са станали на каша, даже няма нужда от пасиране.
Мога да кажа, че този вид тенджери са най-добрата алтернатива на тенджера под налягане. С предимството, че са безопасни, няма какво да се разваля(вентилът) и че вкусът е уникален.

Стеле,
пожелавам ти удоволствие при готвенето и много хубави моменти при яденето с близките ти хора.
Никога не съм обичала да готвя, преди правех все аламинути и печено на тиган, но откакто взех 24 см. Крюзе, и готвенето на манджички стана удоволствие за мен.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 18:12 от Анонимен

# 273
Аз хвърлям първата вода, когато готвя леща.
И аз като Мирела, започнах да готвя с чугуна. Преди това много рядко.

# 274
Аз хвърлям първата вода, когато готвя леща.
И аз като Мирела, започнах да готвя с чугуна. Преди това много рядко.

Другия път ще внимавам повече, този път само много хубаво я измих - докато не пусна чиста вода.
Голяма тръпка е чугунът!
Скрит текст:
Аз да се оплача, че ми падна пломбата на един зъб и другата седмица вместо да извикам майстор да оправят фурната, както бях запланувала, ще ходя на зъболекар. Друго време нямам. Като нищо ще откарам и Коледа без фурна. Обаче с тиганите и тенджерата мога да готвя повечето неща и мисля, че  фурната няма толкова да ми липсва. Освен това ще ходя и на гости, няма да готвя толкова много.

# 275
  • Балчик
Стела Петрова_452145, месото предварително сварих, за да го отпеня. Запържих в тиган зелвнчуците и ориза и тогава сложих всичко в тенджерата, след което във фурната се досготви.

# 276
Честита Крюзетка,Джемма.Много да и се радваш,вкусни манджи да приготвяш!Очакваме снимки!

# 277
Мирела
Скрит текст:
Много кофти това със пломбата. Дано имаш свестен зъболекар. Аз се отчаях от българските и вече не помня колко години не съм ходила. Много са некадърни. Тук всеки гледа да ти вземе парите, защото след това никаква отговорност не можеш да му търсиш.

# 278
това е за отчет, много, много вкусно 😘

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 19:10 от Стела Петрова_452145

# 279
Джемма,
така както ти си го сготвила е по-здравословно. Трябва и аз да започна да варя и отпенвам месото!

Скрит текст:
След сваряването на лещата я отсипах голям буркан, запържих  на тигана почти без мазнина лук, морков и половин пиле,( с махната кожа и нарязано на парчета) , и прехвърлих всичко в тенджерата. Залях с 6 кафени чаши гореща вода(тенджерата беше още гореща от лещата, даже не я мих, така добре обрах всичката леща със силиконовата лъжица,  и сега всичко къкри на 2.
Междувременно ми се появи силен апетит, поради което нападнах лещата и изядох половината. Нещо като крем-супа от леща беше. От запържения лук сложих 1 лъжица в лещата и придаде много добър аромат.
Пилето с ориз ще остане за утре. Тъкмо няма да готвя пак.

Стела,

браво на теб, действуваш бързо и със замах! Направо гала-вечеря си направила.
Изглежда много вкусно.

# 280
Малко ли чаках, нямах търпение аз обичам да готвя, но и ние обичаме да ядем 😂 Всичко това се случи със любезното съдействие на Недоволна Благодаря и още веднъж

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 20:21 от Стела Петрова_452145

# 281
  • София
Поздравления! Как сте се развихрили с тия тежести 😁
Аз изоставам нещо. Но изядохме в къщи едни "чугунени" палачинки и едни тиквички. Бяха добре. Направих и една пилешка супа в чуг. тенджера, но не намирам разлика във вкуса спрямо обикновената тенджера.
Тия дни планирам свинска каварма. Ще пусна някоя снимка.

# 282
Гри,

групата расте и става все по-интересна. Липсваше ни, питах даже за теб.
Аз съм на мнение, че има разлика и при супата. Първо - месото увира по-добре, по-бързо и става буквално меко като мозък. Благодарение на това, че ароматите не излизат с парата, ухае много по-апетитно. А картофите как вкусно стават...мммм!

# 283
Уффф... като ви чета така и си мисля дали да не си поръчам на Дядо Коледа/Мраз една тенджера Le Creuset/Staub/каквито-други-марки-има? Flutter Започвам да дебна за намалени. Хиляди пъти съм ги гледала, слагала в кошницата... и накрая цената все ме спира. Tired

Как сте се развихрили с тия тежести 😁
Ами то си е жива тренировка! Целта ми е да мога да обръщам палачинки в чугунения тиган с една ръка. Работя по въпроса. Joy Outta Joint

Аз последно правих картофи с лук на котлона и дежурната съботна голяма палачинка във фурната.

# 284
  • София
Как сте се развихрили с тия тежести 😁
Ами то си е жива тренировка! Целта ми е да мога да обръщам палачинки в чугунения тиган с една ръка. Работя по въпроса. Joy Outta Joint
Пък аз съм по-скромна - искам само да успея да изсипя това, което е сготвено в тигана, държейки го само с една ръка, защото другата ми трябва за шпатулата... И аз работя по въпроса EggHands Muscle

Общи условия

Активация на акаунт