Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2018, 10:00 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 85 395
  • 876
  •   2
Отговори
# 870
  • Мнения: 824
Здравейте,
пица пека на специален камък, слагам го в студена фурна и след като загрее на 230градуса слагам пицата.
По втория въпрос не мога да помогна.
Подобно нещо ли използвате:
https://www.home-max.bg/kamuk-za-pechene-na-pica-s-drujki/
https://www.home-max.bg/plocha-za-pechene-na-pica/

Подобен на този комплект ползвам, камъка го слагам върху скарата, ползвали сме го и на газов грил и там стана много добре.
Много благодаря!

# 871
  • Мнения: 334
Здравейте! Аз съм нова в тази група. Ще може ли да ми препоръчате комплект качествени тенджери на нормална цена? Също така и тиган. Прибори търся да са изцяло метални, тъй като ще се мият в съдомиялната. Ходих в Метрото, но не ми харесаха тенджерите.

# 872
  • Мнения: 2
Здравейте!
Имаме една тенджера, която е купувана от Метро и пише, че е stainless steel 18/10, но като я измия и остава някакъв метален мирис. Имате ли идея на какво се дължи това и нормално ли е?
Освен това и грил тигана ни е за смяна и съм се спряла на следния
https://alleop.bg/gril-tigan-s-kapak-zephyr-zp-4316-nm24c-p6121

Мислите ли, че е достатъчно безвреден и качествен, разбира се?
Благодаря предварително! Simple Smile

# 873
  • София
  • Мнения: 668
Здравейте! Имам чугунен грил тиган купен не отдавна от Лидл, но днес забелязах, че или е избила ръжда или са останали някакви нагаряния, които не съм изчистила.
Да го хвърлям?

# 874
  • Мнения: 159
И аз съм вече чугунка, но икейска, затова не казвам още горда Simple Smile Четох различни методи на различните производители за първоначална обработка, преди ползването, и се обърках. Може ли да препоръчате да ги изпичам ли, да не ги ли, на каква температура, за колко време... Става въпрос за емайлирания кръгъл тиган, както и за чугунения грил тиган на ИКЕА. Благодаря!

# 875
  • Мнения: 338
Емайлираните не се изпичат, направо си ги ползвай Simple Smile
Ъпдейт: моят тиган има една неемайлирана част - ръбът. Само него намазвам с олио след като го измия, за да не вземе да ръждяса  там.

# 876
  • Мнения: 4 857
Чугунените ако не са "пресизонед", значи се изпичат.
Лидълския ако е тежък 2,5 +кг. значи е чугун !
Взимаш телена гъба чегърташ всичко да падне до ръжда след това намазваш обилно с олио и 3 часа печеш във фурна има в ютуб клипове. поне 2 пъти да повториш процеса... ако не е чугун хвърляй

Общи условия

Активация на акаунт