Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 129 040
  • 906
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 353

И без мен ?  Simple Smile
Да споделиш като дойде .

# 526
  • Мнения: 3 608
Моите пристигнаха днес ще пробвам ,може ли да се прави плънка за чушки в такава тенджера?

# 527
  • Бургас
  • Мнения: 5 680
Защо не? Всичко съм си правила в нея - и плънка, и супи, и яхнии, и ориз и кебап и какво ли не. Не е незалепваща, но се мие и чисти лесно, ако се разсееш и не си разбъркал навреме готвеното Wink

# 528
  • Мнения: 7 856

Ще споделя. Съвсем се отплеснах и не се сетих за тебе. Но се оказа, че същите, но на Luminarc, се продават и у нас, при това на съвсем смислени цени:

http://www.mghomes.eu/за-кухнята/домакински-съдове/тенджера-lumi … tro-2-л-1-бр.html

Ако ми хареса новата придобивка, може да добавя някой друг размер, без се наложи да я чакам да пропътува цяла Европа.
Между другото, следващата седмица в Лидл ще има емайлирани чугунени съдове, ако някой се интересува.

# 529
  • Мнения: 1 675
Тези в Лидл дали действително са чугунени?! Никъде не прочетох в описанието, въпреки, че ги подозирах.

# 530
  • София
  • Мнения: 5 362
Трябват ми нови тави. Някакви идеи?

# 531
  • Мнения: 11 337
Трябват ми нови тави. Някакви идеи?

Купувам стъклени и порцеланови.
Самотигана ми е проблем

# 532
  • Мнения: 10 210
Тези в Лидл дали действително са чугунени?! Никъде не прочетох в описанието, въпреки, че ги подозирах.
Да, чугунени са.

# 533
  • София
  • Мнения: 5 362
Дорис, можеш ли да ми покажеш примерна за баница. Куцат ми размерите. Уж меря по старите, ама все пак. Едно рамо няма да ми е излишно.

# 534
  • Мнения: 11 337
Ползвам основно една кръгла от бяла материя като порцелан с диаметър 35 см. Купих я от Метро.
Една дълбока от иенско стъкло правоъглна - приблизителни размери 40/25/12 и капака и за по-малки неща. 

Не запелват и се поддържат лесно в перфектен вид с Цив.

# 535
  • Мнения: X
Момичета, защо покафенява емайла на чугунения ми тиганчо. Той е със светъл емайл. Не ще да се измие, накиснах го с гореща вода и сода, търках със сода, с гъбичка чудо, не ще. Не е много и кой знае каква болка, ама ме дразни, че не ще да се измие

# 536
  • Мнения: 3 659
Азалия пробвай да сложиш вода в тигана, като заври слагаш содата, оставяш да поври поне 10-15 минути, но внимавай водата да не се изпари. При по-силно зацапване ми се налага два пъти да го правя и повече сода слагам, но винаги всичко пада. Само с накисване не става.

# 537
  • Мнения: 1 359
Азалия, мисля някъде назад беше писано (дано не греша), че покафеняването се получава от готвене на прекалено висока температура. Уви, ако се е споменало с какво се чисти- не съм запомнила Sad
Тави използвам само стъклени. Естествено, приоритетно е, че са напълно безопасни и здравословни, но в началото се чистеха безпроблемно, с накиване за 15- 20 мин. След няколкомесечна употреба започнаха да се чистят по- трудно, използвах обезмаслител и търках с телче. Дорис, ще ме светнеш ли за Циф-а, че не съм фен на телчетата. Кой точно е и колко чакаш да "поеме"?

# 538
  • Мнения: 3 659
Не всички стъклени съдове са напълно безопасни. Миенето с циф пък съвсем. Не мога да разбера какъв е тоя зор да се мият съдовете за храна с химикали, които след изплакване не се отмиват напълно. Винаги остава.

# 539
  • Мнения: X
Азалия пробвай да сложиш вода в тигана, като заври слагаш содата, оставяш да поври поне 10-15 минути, но внимавай водата да не се изпари. При по-силно зацапване ми се налага два пъти да го правя и повече сода слагам, но винаги всичко пада. Само с накисване не става.
Благодаря PRIMADONNA Girl, сега изглежда наистина по-добре. 🤩 Ще повторя операцията още едни път, дано не забравя да купя сода само

Общи условия

Активация на акаунт