За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Ако правилно помня поне няколко часа, а може и да спи с него. Потърсете в интернет, много е разпространено като народен лек.

Можеш да питаш лекар за содата. Аз си слагах чай от мащерка/липа/лайка с щипка-две сода след като заври, мнаго добре ми се отразяваше. Но за дете .... трябва консултация.

# 136
  • София
Най-вероятно няма да мине само с инхалации с физиологичен разтвор.

И аз съм чувала добри отзиви за компреса с извара.
На щерката съм правила компреси с мед на гърдите.

# 137
Благодаря, още утре ще го направя този компрес. Пие и АБ Панцеф, но честно казано изпие ли го съм решила да търся хомеопат , за да не ги пие тези боклуци. За няколко месеца детето е изпило повече лекарства от мен за 5 години..
Отново Благодаря !

# 138
Компрес с извара съм чувала за гнойна ангина и от личен опит с голямата щерка само не спа заради компреса, гнойта си беше все там.

Аз да питам за тежка артилерия при подсичане?

# 139
Измиване с отвара от лайка с тампонче и галафарм помогнаха при мене.

# 140
С отвара от смрадлика съм оправяла лошо подсичане и след това пудра , защото от кремовете ставаше по-зле.

# 141
Аз правя бани със смрадлика и държа без памперс. В аптеката са препоръчали на ММ термална вода и Цикапласт, та с това си легна. Днес бях пооправила положението и за 5 мин. сме изпуснали поредното изхождане и цъфна зле. Имам и Галафарм, и Судокрем, но никога не съм ги ползвала за чак такова подсичане.

# 142
  • София
Бани с отвара от смрадлика + някакво мазило. Судокрема в този случай едва ли ще помогне.
С щерката минах през какво ли не, вкл. и пиоктанин.
Синът ми се подсече само веднъж по-сериозно и мина само със смрадлика и някакъв крем на Нахткерцен.

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 23:26 от AnMary

# 143
  • Варна
Аз спрях да ползвам всичко с цинк при подсичане, чистих с тампони с вода, мажех балсама на А-дерма Екзомега, който си ползваме за тяло и кремчето без цинк, с което си мажем при смяна на памперс, правено в аптека, мина за ден-два. А се подсече, защото лятото намалих мазанията. На А-дерма спрея с цинк го влоши.

# 144
И аз съм на тази вълна, чета ви,че смеската- авокадо и жълтък не се понрави на моето бебе.

# 145
  • София
Една риятелка каза, че откакто е минала на многократни пелени бебето не се подсича, а преди това - редовно.

# 146
Бепантен помага при нас, въпреки че не се е подсичала много сериозно досега.

# 147
poppy, при много подсечено в никакъв случай нищо с цинк. Ако има наченки на бактерия цинкът ще я подхрани. Пробвай с Бепантен, при нас не е имал грешка. С голямата съм стигала и до антибиотична паста.

# 148
Това за цинка не го знаех. Значи Судокрем отпада. Днес е значително по-добре.

# 149
И аз по лошия начин го научих. С какво ли не я мазах тогава голямата и ЛЛ ме открехна за това с цинка. И смрадликата е ОК. Дано се оправи бързо.

Общи условия

Активация на акаунт