За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 675
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Как да го дам точно? Мога ли в лъжичка чаена с кърма или трябва да изцедя 30 милилитра точно кърма и да ги дам?
НИКОГА не се дава колийф неразтворен. Това е ензим.

# 421
Може в лъжичка с кърма. Просто изцеди 10 мл или ако можеш на ръка да си изцедиш, добавяш капки в кърмата и даваш на бебчето преди кърмене 😉

# 422
Чети листовката към колийф, там пише как точно да се вземе.

# 423
Като те мъчи нощем изцедих си предварително едни 10-20-30мл и като се събуди само добави капките колийф.. Вече са ти казали, че е ензим и не може направо в устата, а и има гаден вкус...

# 424
Някой давал ли е на бебе или дете против грип българската добавка Авирон, с хумусна киселина?
Може ли да споделите впечатленията?
Изписаха ни го, беше я хванал вирус, на 6м е. Давах го, проблеми не е имало дали е помогнал и той не мога да кажа. Трудни по се дава,киличеството е доста,черно е на цвят, много боядисва.

# 425
Водите ли децата в солна стая? Малко противоречиви мнения срещам,едни  че може след 1г други че след 6м и се чудя ... звънях в една солна стая казаха след 6-7м че е ок. Пидиатърката каза по към 1г. 🤔

# 426
Привеъ на всички, отварям темата за нощното хранене, че ми е болна . На 53 дни сме , кърмене от шише изцяло и няма никакви изгледи за пауза повече от 3 часа . Като го мъчи коремчето, стават и 2. Вода не иска и да помирише, така че е абсурд да го залъгвам с вода, а и не искам да го мъча детето и държа гладно. Да, обаче така ми се събират в повечето случаи не повече от 3-4 часа сън общо през нощта и съм адски изтощена. Не мога да заспя веднага, един път нощем цедя, той яде бавно и така. Четох какво ли не и май не ми остава друго освен да се надявам на някакво чудо и скоро да започне да  удължава малко паузите между храненията..но засега дори и с минути не забавя. Все пак ще се радвам на някакъв съвет или успокоение поне Simple Smile

# 427
Е какво успокоение, на 53 дни как искате да прави паузи повече от 3 часа, не знам, наистина ли го мислите?! То и 3 са много. За нощта някои деца се будят по-често, явно вашето е от тях. Почивайте си когато/ако можете, но изтощението тепърва ще се натрупва през идната година.

# 428
А защо давате кърма от шише? Ако опитате да кърмите от гърда, ще можете да кърмите легнала и така да почивате и спите. Говорихте ли с консултант по кърменето? Има тема за кърменето, пишете там с подробности, има много опитни мами, може и да се намери начин да кърмите от гърда и поне малко да почивате вместо да помпате и давате шишета.

# 429
Ами чувам, че към края на втория месец вече повечето деца правят нощна пауза от по 4-5 часа поне. Та си мислех, че моето е изключение. Но кога е нормално да започне да спи повече непрекъснато или няма правила? Може ли и към годинка да е все така с по 2-3 нощни хранения?

# 430
  • София
Съгласна съм да опитате с кърмене. За успокоение - аз мога да кажа, че явно съм свикнала на накъсан и непълноценен сън, защото вече почти не се чувствам недоспала. Вярно, мога да заспя седнала за 5 мин, но в някакъв момент тялото просто свиква и това е. Моето дете е на 5 месеца и все още се буди поне 2 пъти да яде.

# 431
Polikseni,мила,недоспиването тепърва започва....не искам да те отчайвам,а просто да се въоръжиш с търпение. Моят син е на 11 мес и все още си се буди по 2 пъти през нощта за кърмене. Наистина тая хамалогия да се цедиш и даваш от шише изтощава много,затова наистина помисли да кърмиш директно от гърдата,така нощно време ще може да кърмиш легнала,а ако смяташ,че може да рискуваш,може да оставяш бебето при теб и така ще се и понаспиваш. Аз нощно време само подавам гърда и не е ясно кой първи заспива-той или аз,важното е,че и той и аз се наспиваме и нощното кърмене не е проблем. Обикновено големите паузи ги правят деца на АМ или такива,които вечер пият АМ,кърмено бебе е изключително рядко да прави голяма пауза,а вода е нормално да не иска...то си я получава от кърмата.

# 432
Бебета са различни. Едни си правят режим, други не, едни ядат повече през нощта,други през деня, те са човечета, имат различен темперамент, няма норма. Моята щерка сама си спря нощните хранения постепенно и спи от полунощ до 9-10сутринта, но през деня не спи и яде през 2 часа, понякога час и половина. Бебето ви е много малко още, не се е регулира кърмата ви, а нощните хранения са най-важни за това. Кърменето от гърда наистина ще ви помогне, мен кърменето легнала ме спаси. За това по-добре се съсредоточете върху това, можете да получите много добри съвети в кърмаческата тема, а и от консултант по кърмене.

# 433
Polikseni, Задайте си въпросите към педиатъра.
На нас педиатъра ни помогна да създадем правилен режим на бебето.

# 434
Герда, режим на 53 дневно бебе, що за глупости? Бебето е на кърма, не на АМ. И без извинение, масово педиатрите хал хабер си нямат от кърмене,специалисти са консултантите по кърмене. Айде малко по-адекватни включвания, да не объркваме една стресирана майка.

Общи условия

Активация на акаунт