За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 661
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Герда,за съжаление много от педиатрите изобщо не насърчават кърменето-изключително жалко,но факт. Свидетел съм на 2 подобни случая около мен с рамките на месец-дали се дължи на незнание,така им е по-лесно или на нещо друго...не бих могла да кажа,но е факт. Момичето си е да поговори или с някоя майка,минала по пътя на кърменето или с консултант.
А за режима....няма какво да коментираме-по принцип се препоръчва кърмене на поискване....нещо,което педиатрите ще ти отрекат,така че няма как едно 2 мес бебе да има режим.

# 436
И според мен педиатрите са с доста остарели разбирания-моята още на 10-ия ден каза, че трябвало да не яде по 6 часа през нощта и да го оставям гладен , като го залъгвам с вода. Това ми се струва много жестоко и ненужно, а и той не трае 5 мин да му стопля млякото , а какво остава да е така с часове. А с кърменето май загубихме борбата-така и не успя да засуче , а и аз свикнах някак си. жалко е, защото имам много кърма и повечето пъти цедя за по 2 пъти- обшо на денонощия по 4-5 пъти. Засега не е намаляла, но няма да издържа много така. Да са живи и здрави, опитвам да се настроя психически и да гледам по-ведро..все някога ще започне да спи , не може да е вечно така Simple Smile

# 437
Не си загубила борбата. Щом имаш кърма, пробвай. Консултантите по кърмене идват на адрес и могат да ти помогнат със засукването. Аз си издърпвах зърната 1-2 минути с помпата и давах да суче. Помпата ги оформяше и така засука детето. Иначе ми ревеше на зърната, все едно бяха отрова. Силиконовите зърна също много мами са пробвали и помагат. Пиши в кърмаческата, разкажи подробно защо не засуква, какво си опитала, може да получиш добри съвети. Кураж! Ще стане 🙂🤗

# 438
Копирам си питането и тук:
Бебо е на 8+месеца, и  вече 5дена с река течаща от едната ноздра. Вече незнам какво да правя!
И аз бих те посъветвала да махнеш всякакви масла и влага. Другото,което бих те посъветвала е вместо обикновен физ.р-р да си вземеш спрей морска вода,но ХИПЕРТОНИЧЕН,това е концентриран р-р на сол,който хем от една страна изтегля секрета,хем от друга страна има антисептичен ефект. Спрейчето трябва да си е бебешко,за да не е силна струята(тонимер имат такъв,най-вероятно и други марки). Този спрей го ползваш само,когато има сопол,не е подходящ за ежедневна хигиена. Другото,което бих те посъветвала е да спреш да ги теглиш за момента тея сополи...ти сама виждаш,че няма ефект,наплашено е детето и само се травмирате. Щом сополите изтичат като река,значи нямат нужда от теглене,проблем е когато седят навътре или се стичат назад. Та пръскаш няколко пъти на ден със спрея без да аспирираш,като с дните намаляваш и броя на промивките. Ако си склонна да пробваш с хомеопатия-allium cepa е за бистър като вода сопол. Грип стоп капките,които ти препоръчаха също са хубави.

# 439
Polikseni,не си загубила битката. Кактусче,ти е дала хубави съвети. Малкият също имаше проблем със засукването в началото,защото гърдите ми бяха препълнени от кърма,обли и зърно не се оформяше-със силиконовите зърна се родих и малкият си засука без проблем,после когато се регулира кърмата и гърдата поомекна той сам си ги махна. Можеш да пробваш. Другото,което исках да ти кажа е,че кърмата се преработва за 2-2,5 часа,така че няма как едно кърмено бебе да прави сериозни паузи,още повече когато е толкова малко. Наистина пиши в кърмаческата,ако искаш можеш да ми пишеш и на ЛС,но не се предавай толкова лесно...няма по-благодатно,полезно и безплатно нещо от кърмата😊

# 440
Polikseni, и аз като другите ще те посъветвам да се опиташ да кърмиш.
Ако не се решиш на тази стъпка имам и успокоение за теб, период е и ще мине, но не е, каквото си чула до 2-3ти месец, а наистина има бебета, които до годинка се будят през нощта. Опитвай се да си поспиваш през деня, когато и то спи, домакинската работа може да остане на заден план. За да е добре бебето, първото и най-важно нещо е, че трябва да си добре и ти.

Герда, какви режими на малко бебе, какви пет лева?! Буденето през нощта не е болест, че да трябва да се консултираме с педиатри и лекари! Мисля, че всички тук сме майки с личен опит и може да го споделим с други майки с по-малко опит. Да не споменавам, че съм ти виждала постове, в които даваш медицински съвети за по-сериозни неща от това, а сега упрекваш, че било неправилно...

# 441
Моето бебе беше изцяло на АМ първи
я мес (как не ми спря и малкото кърма не зн) и аз понеже знаех, че тр да яде на всеки 3 часа го будих насила, а то милото искаше да спи (да не говорим, че един два пъти спеше толковс дълбоко, че никак не можах да го събудя), след като се наяде 2 часа рев и писъци, тъкмо заспи и трябва да го будя за следващо ядене, сигурно си е мислило,че му се подигравам, а и аз няма да си простя. Педиатърката не спомена, че бебе на АМ може да се храни с по-голям интервал и направо се съсипах от недоспиване, за денонощие съм имала по 2 часа, как оцелях не знам.. безумен кошмар. Сега сме на смесено хранене, защото имам мн малко кърма,а и след нощното кърмене изобщо не заспива, а аз си знам, че като стана в 4 ще подвия крак чак вечерта, защото тава човече през деня не спи, а и да заспи яде на 3 часа - първо на гърда, после добавка, после тряжва и цедене, за да се стимулира лактацията, но то не ме оставя да го свърша това, защото не стои само. За кърмените изключително бебета не знан... консултантката каза, че трябвало да кърмя на 1,5 ч, но при нас кърменето е един час и изобщо не трябваше да спя, така, че не го направих, колкото и мнофо да искам да е само на кърма. Аз и така съм съсипана, а нямаме и 3 мес, как ще доживея до година не искам да знам... И въпреки това тези, които кърмите изключително, така ви завиждам, много исках и при мен да се получи, ама не

# 442
Синът ми се хранеше на всеки 2 часа и сучеше по час-час и половина. Ето ме, жива съм, оцелях! На 9 м.е вече и продължава да суче. 4 месеца изкарах със сумарен сън от 3-4 часа, после поне станаха последователни. Цедила съм, кърмила съм и не ми оставаше време за нищО.
Така че, кураж. Нито сте първите, нито последните, нито единствените. Всеки издържа, няма начин.
Това пък с режима въобще няма дя го коментирам. Опита се педито да ми пробута "нощната пауза" още при посещението вкъщи и директно я отрязах.
Много ми е интересно вие като сте гладни и изпиете литър вода, наяждате ли се?!

# 443
  • София
Не мога да приема абсурдни съвети за кърмене от майка, която никога не е кърмила! Аз кърмих година и месец, можех и още, но отбих по мое желание. Имам някаква идея от кърменето. Режим на кърмено бебе е немислимо, освен ако то само не си го създаде, но това става към 4-ти месец. А за тези, който създават режим и държат гладни децата си, за да поспят... нямам думи.

# 444
С риск да попадна под линча на ССФ ще кажа, че моето дете беше на режим. И будех ,и гладен държах ( давах вода и чай). И много бързо свикна, че нощта е за сън, а се яде сутрин. Няма да се обяснявам. Така съм решила, така съм направила.
За мен режим се създава  (ако детето е на АМ).

# 445
С риск да попадна под линча на ССФ ще кажа, че моето дете беше на режим. И будех ,и гладен държах ( давах вода и чай). И много бързо свикна, че нощта е за сън, а се яде сутрин. Няма да се обяснявам. Така съм решила, така съм направила.
За мен режим се създава  (ако детето е на АМ).

Ама в случая не става въпрос за дете на ам, затова такива съвети са неприемливи. Ако потребителката с въпроса ги послуша такива съвети, най-много и нейното бебе да мине на АМ

# 446
Кой е казал че съм държала детето си гладно? Моля чете какво точно съм написала!!!. Неискам да заблубдавам никого. Не се цедя за да изяжда повече, казах че съм имала ред други причини. Също така казах че няма по хубаво нещо от това детето ви да суче. Съгласна съм с факта че бебето прави по голям вакум от помпата. И да вмъкна преди още някой да ме е нападнал не съм предлага вода на детето ми през ноща за да не се буди нощем. Цедях и колкото иска си изяждаше. И мога да кажа че от втория месец детето ми си правеше 6 часова пауза през ноща, но всяко дете си е индивидуално

# 447
Още не ми се е наложило да кърмя и от всякъде във форума с е усеща натиск да се случи на всяка цена. Почвам да си мисля, че за това и много майки не успяват. Аз съм решила да опитам и ако стане, ако не здраве! Аз нямам постоянно кой да е до мен, имам друго дете и домашни задължения няма кой да ги върши пък камо ли да психясам на темата.

# 448
  • София
И аджеба педиатърът как пък на око ще прецени колко е степента на зрялост на храносмилателната система на новородено или като в случая 2месечно?
Бебетата реват, защото са гладни, спи им се, пълен памперс, гушкане, колики... Ако всичко му е наред, но пак реве, гладен ли ще седи? Има бебета, които изяждат повече от ориентировачното количество на кутията за АМ. Има бебета на кърма, които сами си правят режим на 2-3-4 часа. Аджеба как педиатърът може да прецени бебето кога е гладно и кога друго нещо? Бебето знае най-добре... Имайте в предвид, че 9 месеца е имало достъп до хранителни вещества нонстоп...

# 449
Какви съвети.. Повечето педиатрия съветват да го тъпчеш нощем с вода, за да се откаже от нощното хранене.. За мен това е повече от смешно.. И ако има деца, които са склонни на тази схема, не всички са така.. Първо никога не бих процедирала така, второ дъщеря ми пие вода единствено и само, когато е жадна.. Не може да бъде излъгана по никакъв начин.. Иска си млякото и това е.. Не ми коства кой знае колко много за я на кърмя за 10-15 мин към 1-2 часа и после в 5-6 часа...

Общи условия

Активация на акаунт