За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 658
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Само бих искала да вметна, че има и деца, които нямат нужда от хранене през нощта. Не мога да говоря за кърмени бебета, но дъщеря ми прави пауза от 22ч. до 7ч. сутринта без да има драми и рев. Явно съм извадила късмет, за което съм благодарна. Изцяло на АМ е от втория месец и не съм я принуждавала по никакъв начин да пие вода или нещо подобно. Имало е случаи, в които и аз насила съм я будила през нощта да яде, както е писала една потребителка по-горе. Ами не искаше и не искаше. Изпиваше млякото, защото беше в полусъненено състояние и после не можеше да заспи по 1 час след това. Сега се буди от няколко седмици по 1-2 пъти в различно време, но според мен е заради дразнене от зъбите. Търси си биберона или пийва малко вода и пак заспива нормално. Така че, мисълта ми беше да имаме предвид, че не всичко е черно и бяло, а има и нюанси Simple Smile Не знам дали няма да си смени режима след месеци, но засега мен това ме устройва Smiley

# 451
Дами, кажете нещо за зъби, което сте забелязали, че облекчава! Ползваме анафтин бебе, мисля, че има лек ефект. Не очаквам чудеса, но все пак, ако някоя е открила нещо мегадобро, нека сподели, моля!

# 452
Дами, кажете нещо за зъби, което сте забелязали, че облекчава! Ползваме анафтин бебе, мисля, че има лек ефект. Не очаквам чудеса, но все пак, ако някоя е открила нещо мегадобро, нека сподели, моля!
На моята дъщеря й помага дентинокс.. Като се има в предвид, че я мажа само вечер..

# 453
Камилията много я хвалят за зъби, аз не съм пробвала лично.

# 454
Аз от "осадент пилули" съм много доволна много добре действа.

# 455
  • София
Дентокинд и Калгел съм ползвала. Давах и всякакви гризалки.
Само временно облекчаваха. Когато зъбите му избиваха синът ми отказваше всякаква храна и минаваше само на АМ.
Все пак беше по-добре от сестра си, която вдигаше темп. в момента на избиване.

# 456
Осанит (в Бг май е Осадент) глобули. С 3 едновременно излизащи кътника това ме спаси след 3 нощи постоянно будене и заспиваме на гърда.
Това със създаването на режим ми е крайно нелогично, добре че при нас нито лекари, нито акушерки дават такива съвети. В смисъл, лекарят трябва да ми каже кога и по колко трябва да яде бебето? То дали е гладно примерно 30мин по-рано от графика на лекаря не е важно. Трябва да се чакат още 30мин иначе режимът отидЕ.
При мен в родилното, на 2рата вечер, към полунощ минаваше едната акушерка, детето почва да плаче, и тя “Детето е гладно, трябва да суче”. То гладно, ама аз още не бях минала на икономичен режим за сън, едвам гледам Grinning

# 457
Днес ни проби първото зъбче. След колко време се вижда напълно зъбчето? Малко се разочаровах моята представа за първо зъбче беше да поникне като гъбка за една нощ 😅

# 458
След около 10-14 дин започва да се вижда отчетливо нагоре. След месец вече си е пораснало.

# 459
А кога най-рано почват да избиват зъбите или няма правила?

# 460
Няма правила!

# 461
А кога най-рано почват да избиват зъбите или няма правила?

Няма правила, моите на 3м са израстнали, на дъщерята на 6++

# 462
  • Пловдив
Моето е на 8+ и няма нито един Simple Smile))

# 463
Относно нощното хранене, моето кърмено бебе в началото се будеше на около три часа през нощта, през деня ядеше на около два, че и по-често. След втория месец започна да прави по около шест часа нощна пауза и от третия започна да спи по цяла нощ, не съм давала вода или чай, само биба, която ако е гладен, веднага ще изплюе. Е, този рай продължи до шестия месец. От тогава пак се буди и сега, на година, се буди по-често от новородено, на около два часа, предполагам е заради зъбите. Хубавото е, че вече си кърмя легнала и общо взето насън 😀. Само дето отбиването не знам как ще се получи, правих си планове да приключвам около годината, но... Бих се радвала на съвети в тази насока от по-опитни майки. Как стана при вас?

# 464
Само не мога да разбера защо се създава впечатлението,че кърменето е нещо изключително сложно и трудно?! Напротив,няма нищо по-лесно от това. Вярно,има едни 2-3мес,когато още не се е регулирала кърмата и бебчето е мъничко и суче повече време и когато човек трябва да се въоръжи с малко повече търпение,но след това е песен..кърменето продължава 5-10 мин.
Дали ще кърми или не си е избор на всяка майка,но твърдения,че това пречи да си върши задълженията вкъщи или да си гледа семейството биха отказали и малкото,които са решили да поемат този път. Интересно преди години,когато кърменето е било естествена част от ежедневието на една родилка как бабите ни са се грижели за къщите си,че и са гледали повече деца от нас,имайки предвид,че не са имали голяма част от нашите удобства?!
За зъбчетата-няма правило...на каката и поникна първото на 4 мес,сега на малкия чак на 7 мес....

Общи условия

Активация на акаунт