За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 394
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Кактусче,ако случайно някога стигнеш до тоя фермерски пазар, сподели как е било Simple Smile
При нас заспиването е на гърда и не искам да си мисля как ще стане тръгването на ясла,ако не съм отбила до тогава....
Tzvetkova85,защо ЛЛ е сигурен,че не са зъби....няма подуване на венеца и т.н. или...?

# 526
  • София
Проблема е следният:От 15 дни дъщеря ми поддържа 37,5 или 38 градуса.Преглеждана е многократно и нищо не и намират.Пускаха и изследвания кръвни и урина и всичко е перфектно.На близо годинка е и се очакват да никнат и зъбки,но лекарката ни казва че не е и от тях.
Организмът се бори с нещо. Освен да повторите изследванията и да пуснете разширена ПКК.
Такава продължителна темп. не е от зъби.
Моята щерка вдигаше висока темп., но в момента на пробив на зъба.

# 527
  • Карнобат
Проблема е следният:От 15 дни дъщеря ми поддържа 37,5 или 38 градуса.Преглеждана е многократно и нищо не и намират.Пускаха и изследвания кръвни и урина и всичко е перфектно.На близо годинка е и се очакват да никнат и зъбки,но лекарката ни казва че не е и от тях.
Организмът се бори с нещо. Освен да повторите изследванията и да пуснете разширена ПКК.
Такава продължителна темп. не е от зъби.
Моята щерка вдигаше висока темп., но в момента на пробив на зъба.

Благодаря,че го направя със сигурност

# 528
Гледам, че сте на темата, която силно ме вълнува точно в момента. Има ли майки, чиито бебета заспиват лесно? Без кърмене, возене в количка, носене на ръце и биберон! Обръщам се към Вас, моля, споделете как го правите? Е, днес ми разказа играта. Не излязохме навън, заради лошото време и трийсетминутен рев и дондуркане на ръце! И ако си мислите, "оооо, поне е заспала"! Държа я, докато спи! Където и да я оставя, буди се и РЕВ! Извинете ме за дългия пост!

# 529
Гледам, че сте на темата, която силно ме вълнува точно в момента. Има ли майки, чиито бебета заспиват лесно? Без кърмене, возене в количка, носене на ръце и биберон! Обръщам се към Вас, моля, споделете как го правите? Е, днес ми разказа играта. Не излязохме навън, заради лошото време и трийсетминутен рев и дондуркане на ръце! И ако си мислите, "оооо, поне е заспала"! Държа я, докато спи! Където и да я оставя, буди се и РЕВ! Извинете ме за дългия пост!

Колко е голямо бебето?

# 530
Трябва да умориш детето с игра. Мен това ми е начина. Обаче забелязвам, че синът ми напоследък трудно заспива ако не си е в леглото Sad Но пък без бибероон не става работата.
Но всички деца са различни, всяко си е с характер  по своему

# 531
Съжалявам, а си мислех да уточня. Дъщеря ми е на 5 месеца и половина.

# 532
Заспива сама като я носим в май тай слинга всеки път. Вечер заспива сама след сукане, ако се разбуди, гася лампи и излизам и до 15-20мин е заспала. През деня не съм я карала насила да спи и никога не е имала желание за дълъг сън. Играе по цял ден, спи сумарно час и половина през деня, когато се измори от игра. Покрай зъбите я взимам в нашето легло, че много плаче на сън, а при нас спи по-добре като има неразположение.

# 533
Хи, хи... май люшкащите сме повече.
Моята е на 1 година и още я приспивам на ръце. До 10 месец там и спеше. Отказах се да търся други варианти засега.
Когато й се спи не мога да я оставя на земята, хич не й е до игра...
Виждала съм бебета, които заспиват на столчето за хранене или в кошарката сред играчките, но само на снимка:joy:

# 534
Има едно прасе от Икеа плюшено, гризе го напоследък нон стоп по ушите. Дере го, бие го с други играчки, а като се измори, се мята върху него и заспива. Но аз й давах от съвсем мъничка, на 40 дена май беше, плюшена играчка да гушва като спи. И тя си обича играчките и си спи с тях.

# 535
Съжалявам, а си мислех да уточня. Дъщеря ми е на 5 месеца и половина.

Да не я мъчат зъбки? Моята преди да изтастнат така беше горе-долу. Само че при нас заспиването винаги е било само с кърмене, но тогава не ми даваше да стана от леглото, само малко да се помръдна и се е събудила. Аз се примирих, че само така може да заспи и засега няма да търся други начини. Като стане време да ходи на ясла ще му мисля...

# 536
Може и зъбки да са, да, но като цяло,откакто се е родила, има лек сън. И аз се бях примирила, и си казвах: "период е", но от време на време издивявам. Благодаря, видях, че не сме само ние и пак се въоръжих с търпение! Купих й шарена книжка с хубави български приказки, та мисля да пробвам с четене, въпреки че май е мъничка още...

# 537
Никога не съм "приспивала" бебе/дете. Когато малкото е нахранено, не му е студено или топло и няма хрема, е достатъчно просто да няма дразнители и си заспива НАВСЯКЪДЕ, където е оставено. Понякога не става веднага, може да се повърти 5 минути, да си поиграе с нещо, ако е по-голямо и си се приспива само.

С риск да възнегодувате, за мен проблема е в родителите, които са пренавити и дразнят детето. Люшкания, песни, да му сумти някой възрастен до него - ами дразнещо и разсънващото е за по-голямо дете това. А за малко бебе - ако е добре и здраво - и да гърми нещо навън, паки си заспива. По време на колики - разбужда се, предлагам храна или погалвам малко коремчето и пак се унася.

Другия проблем, който създават родителите на децата е, че буквално им тровят нервната система целодневно, като му намират някакви неуместни активности, а то има нужда да спи. Така се разваля съня генерално.

Глада е най-честата причина за рев и неспане при малко бебе - ама то току що яде, то си изяде количеството, ще му стане лошо ... сериозно? Бебе няма как да се прехрани, ако случайно му стане лошо, ще си повърне. Малкото е човек и като такъв понякога има повече апетит, нужда от течности, ОСОБЕНО по време на колики, когато хаби много енергия. Коликите са стомашни болки и спазми и малко течност винаги облекчава положението, това важи и за възрастните с гастрити и подобни проблеми.

Бебето и детето имат нужда от тишина и спокойствие. Четящи, пеещи, невротични родители са само пречка за добрия сън.

# 538
  • Плевен
Заспива само в раницата. Дори в количката заспива много рядко. Единственото вечер заспива направо с млякото повечето пъти. Досега три пъти е заспивал без да го нося или люшкам като изключим кърменето в началото, когато заспиваше със сукане. И аз ще му мисля като дойде време за ясла какво ще правим.

# 539
  • София
Salsisha, съгласна съм с теб. Напрежението на родителите се пренася и на децата и те го усещат.

Общи условия

Активация на акаунт