За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 395
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Наистина, вечерта , в която ни направи луди, нямах грам идея какво му имаше. Отхвърлих всичко изброено..

# 556
Наистина, вечерта , в която ни направи луди, нямах грам идея какво му имаше. Отхвърлих всичко изброено..

Ами просто така е искал - да се поглези, голяма работа, един ден, един час, нищо не е. Щом не е системно недоспиване, недохранване, нещо опасно - да се кокори там, нищо няма да му стане, освен, че ти си си направила примерно плановете да се занимаваш с твоите неща, но ... без кръчмаря. Simple Smile

# 557
  • София
Аз бебе започнах от 3 месечен да го приучавам да заспива сам (през нощта си спи сам в отделна стая, от както се прибрахме от родилното). Според мен е и до дете, и до майка. Аз много исках да се научи да заспива сам, от една страна защото аз имам ужасен сън и исках да му изградя някакви навици...а и защото ми се щеше да можем понякога да го оставяме на баби и да не се притесняваме как ще заспива. Както казах, той няколко пъти е поплаквал в началото, но в крайна сметка много бързо свикна. Ако не бях видяла признаци, че ще се научи самичък да заспива, сигурно щях да търся друг подход. Но при него стана бързо. Всеки усеща кой е правилният начин при неговото дете.

# 558
На мен така врещя като й свалихме нивото на кошарата, 2 дена в кошарата ревеше😂 Е свикна и спря да реве. Но аз излизам от стаята като зареве безпричинно. И след определено време спира. Но и аз съм на мнение, че детето реве като има проблем. Когато няма - излизам.

# 559
  • София
Щом му се спи, а не може да заспи, значи има някакъв дискомфорт - гладно, жадно, запушено носле, дразнещ етикет, дразнеща светлина, шум, зъбче, памперс ...

До един момент някои бебета нямат умението да се самоуспокояват, както и да се приспиват сами. Моето бебе като много малко, просто не можеше да заспи само. Затова майката ще усети кога детето й е готово да се научи да се успокоява и да заспива самичко. Аз изчаках да видя такива признаци и се опитах постепенно да му помогна да се научи сам да заспива. Засега имам успех.

Децата заспиват буквално навсякъде - на плаж, на заведение, в количка, в детски център, на сладкарница, в кино ... проблема не е в децата.

Вие навсякъде ли заспивате? Щото аз не мога. И съм сигурна, че има много бебета, които не могат. Моето дете, например, трудно заспива на шум. И дори и да заспи, доста лесно се буди. И децата си имат предпочитания. Всяко е различно. Някои могат да проспят ядрена война, други се будят от падащо перце. Всяка майка си познава детето и намира начин да му подсигурява подходящи условия за здравословен сън. Моят син през деня спи много леко, затова най-добре спи на бял шум, който замаскира други звуци като клаксони на автомобили и тн.

# 560
Ами ... вади, ако искаш 1000 оправдания, ако това е целта - да отклоним вниманието от себе си и да обвиним детето. Само дето не е вярно.

Неможело ДО определена възраст да заспива само ... то не може да го събудиш да яде новороденото, не можело да заспива. Все едно с баба ми говоря, за която бебе е някое 3 годишно.

# 561
  • София
Моята още не заспива без помощ, явно съм много нервна, не знаех Grinning. А да сте мислили, че не всяко дете може да се успокои и да заспи само?

# 562
Моята още не заспива без помощ, явно съм много нервна, не знаех Grinning. А да сте мислили, че не всяко дете може да се успокои и да заспи само?

Ако има от какво да се успокоява, няма да може. Като се махне дразнителя, няма да е нервно, та да се налага да се успокоява.

# 563
  • София
Няма да споря с радиото...
Не всички деца са еднакви.

# 564
Родих второто си детенце ама се скъсва да реве, нахранено, сменено. Каката никак не беше плачлива, въпреки че имаше жълтеница и в началото много спеше. Чудя се дали всичко й е наред. 😓

# 565

Нито едно, не е еднакво с друго, като личност. Но на физиологично ниво, общо взето сме еднакви хората. А съня е физиологична нужда.

Изключвам, разбира се, хората и децата с проблеми, те имат същите нужди, но увеличени многократно - повече спокойствие, нула сътресения, много, много грижи и още повече любов.

Dovetd - как разбра, че е "нахранено"?

# 566

Нито едно, не е еднакво с друго, като личност. Но на физиологично ниво, общо взето сме еднакви хората. А съня е физиологична нужда.

Изключвам, разбира се, хората и децата с проблеми, те имат същите нужди, но увеличени многократно - повече спокойствие, нула сътресения, много, много грижи и още повече любов.

Dovetd - как разбра, че е "нахранено"?

Нямам кърма все още и й дават АМ

# 567
Може би не и дават достатъчно, или достатъчно често, знам как "дават" в болниците, точни милилитри на точен час ... Може да и е студено, топло. Може да не я оригваш правилно или изобщо. Няма много възможности при новородено.

Причина номер едно си е глада и очевидно така ще си остане дълго време, като чета темите ...

# 568
  • София
Родих второто си детенце ама се скъсва да реве, нахранено, сменено. Каката никак не беше плачлива, въпреки че имаше жълтеница и в началото много спеше. Чудя се дали всичко й е наред. 😓

Колики? Моето беше с колики от самото начало и плачеше и се гърчеше ужасно. А някои бебчета просто доста си плачат в началото - трудно се адаптират към новата среда.

Ако има от какво да се успокоява, няма да може. Като се махне дразнителя, няма да е нервно, та да се налага да се успокоява.

Прочетете малко за съня при бебетата. Изисква се известна зрялост на нервната система, която различните бебета достигат на различа възраст. Сънят се учи.
И как да няма от какво да се успокоява. Адаптацията на бебето към света след раждането отнема известно време.

# 569
Аз пък се оказа,че съм от невротичните майки,понеже четях приказки на каката.....а пък на нея толкова си и харесваше,с кеф си избираше приказката,която ще прочетем тази вечер и с книжката в ръка и по пижама ме чакаше в леглото😁
То и яденето,и ходенето по малка и голяма нужда са физиологични нужди,ама....нито изяждаме еднакво количество храна,нито ходим по един и същи начин до тоалетната.....че дори и в съня като физиологична нужда не сме еднакви-едни имат нужда от повече сън,други от по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт