За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 384
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Имам една колежка с две деца и все се дразнеше как останалите родители не си гледат/възпитават децата и те пищят, реват, правят тъпотии...и тогава се роди третото и дете.
Бебетата имат различен темперамент. Пише го и в дебелите съвременни книги от английски и американски автори.

# 571
Аз пък се оказа,че съм от невротичните майки,понеже четях приказки на каката.....а пък на нея толкова си и харесваше,с кеф си избираше приказката,която ще прочетем тази вечер и с книжката в ръка и по пижама ме чакаше в леглото😁
То и яденето,и ходенето по малка и голяма нужда са физиологични нужди,ама....нито изяждаме еднакво количество храна,нито ходим по един и същи начин до тоалетната.....че дори и в съня като физиологична нужда не сме еднакви-едни имат нужда от повече сън,други от по-малко.

Това със сигурност, не е било бебе. Simple Smile

И да - различни са нужните от всичко, днес ще ти се спи повече, утре по-малко, сутринта ще ти се яде повече, следобед по-малко, но все ще ти се спи и все ще ти се яде, в един момент.

# 572
  • София

И да - различни са нужните от всичко, днес ще ти се спи повече, утре по-малко, сутринта ще ти се яде повече, следобед по-малко, но все ще ти се спи и все ще ти се яде, в един момент.

Да, и дори и да ми се спи, много често няма да мога да заспя. Въпреки че имам 30 години стаж в спането. Аз, да речем, денем не мога да заспя, дори и да съм смъртно уморена. А не съм нервна. Не е от притеснение. Не е, защото нещо ме мъчи, гложди или човърка. Просто съм си такава от дете. И в яслата не спях.
Хората са различни, бебетата още повече.

# 573

Да, и дори и да ми се спи, много често няма да мога да заспя. Въпреки че имам 30 години стаж в спането. Аз, да речем, денем не мога да заспя, дори и да съм смъртно уморена. А не съм нервна. Не е от притеснение. Не е, защото нещо ме мъчи, гложди или човърка. Просто съм си такава от дете. И в яслата не спях.
Хората са различни, бебетата още повече.

Да ти се спи и да не може да заспиш е проблем. Да не ти се спи през деня е нормално за много хора и деца. Но в случая точно това коментирахме, до колкото помня, а аз помня ... че когато им се спи на малките и не могат, има нещо, а понякога просто не им се спи - нека си правят, каквото си искат, какво толкова.

От яслата едва ли имаш спомен, на две години, но щом казваш ... Simple Smile

# 574
Да,това действие се развива,когато тя беше на 1,3г,но аз не съм започнала тогава да й чета,правя го откакто тя е на 10 мес и може да легнем гушнати в леглото...
По отношение на съня,а и не само,двете ми деца са толкова различни,а ги гледа една и съща майка,по един и същи начин...дъщеря ми като бебе имаше толкова здрав сън,че Духовия оркестър да й свири няма да се събуди. Обирала съм с прахосмукачка покрай леглото и няма събуждане,докато малкият сега има толкова лек сън....освен,че трябва да е абсолютна тишина в стаята,ако има по-силен шум в съседната стая ще се събуди.

# 575
  • София
Salisha, разбирам, че се опитваш да помогнеш, но мисля, че нямаш особен успех. Wink Думите ти остават криво разбрани. Нещата, които казваш, изискват малко по-задълбочен самоанализ и допускане на по-различно мнение от традиционните. А това не е лесно.
Аз също съм много крайна в очите на околните по отношение на възпитанието на сина си. Понякога давам акъл, но просто хората не искат да ме чуят. И тогава млъквам и ги оставям да се тормозят.
Извинете за спама, дами, просто се опитвам да върна темата в малко по-полезна посока.

# 576
Аз друго да питам. Гледате ли телевизия в присъствието на бебето? Защото аз гледам по някой филм и той също се заглежда, особено на рекламите, знам, че не е хубаво, но да чуя как е и при другите.Simple Smile

# 577
Гледаме. Избягвам бебешки канали.

# 578
Само, ако тя се занимава с нещо и играе. Ако се загледа в екрана, се спира. Доказано вредят всякакви екрани на децата, забавят и проговарянето.

# 579
  • София
Salsis ha, какво прави малко бебе навън? Ако ти кажа, че спеше само като се движи количката, ще кажеш, че е оправдание. И може и така да е, но вкъщи ревеше непрекъснато.
А иначе, по въпроса че ако едно дете не заспива, значи има някаква причина, аз мисля, че при моето дете причината е именно това- не е там, където се спи!
Но приемам аргументи всякакви и най-вече съвети как да променя това със спането в количката. Казваш излишни действия, но все пак това рано или късно трябва да спре! Нито е удобно там, нито ми е приятно аз да си почивам, примерно, на дивана, докато детето ми спи вързано в количката в коридора!
Мога да пробвам да го оставя да прави каквото си иска, но няма да отиде да си легне, просто ще се изтощи до краен предел, няма да яде, ще мрънка за щяло и нещяло и ще се изнервим и двамата. 
Уф, не знам какво са пробвам вече...
Аз пък отскоро започнах за пускам точно бебешки канали и се заглежда и дори се вълнува.

# 580
Само, ако тя се занимава с нещо и играе. Ако се загледа в екрана, се спира. Доказано вредят всякакви екрани на децата, забавят и проговарянето.
Ами да, и аз така знам, но понякога пускам като ми доскучае, той си се занимава, но се и заглежда понякога. Успокоявам се с това, че е най-много час и малко на ден, не всеки ден.

# 581
Мамите на бебета на 2 месеца по колко часа прекарват в будуване вашите бебета?

# 582
Пускам тв, но детето е с гръб. Това само в кухнята докато хапна. ако се обърне и се загледа - веднага спирам.

# 583
Когато сме си вкъщи тв е включен  той се заглежда по рекламите но не винаги . И си е доста бъбрив не съм на мнение че тв пречи. Вие като не е вкл тв на тихо ли седите?

# 584
  • In Neverland
Пуснат е при нас телевизора по цял ден, но бебо е още малък и хич не му обръща внимание, когато започне да се заглежда ще го спирам най-вероятно. Но сега ми е лесно, защото свикна на дърдорене и не е нужно да стъпвам по терлици докато спи. А иначе навън спи най-добре, до 10 минута след като сме излезли е глътнал плувката яко Satisfied

Мамите на бебета на 2 месеца по колко часа прекарват в будуване вашите бебета?

Общо за денонощие от дванадесет до дванадесет будува около 4-5 часа +-. Не знам до колко е нормално, но се водя изцяло по него. Както си ритка на активната гимнастика и си заспива, хич и не го барам само му мятам нещо отгоре. Струва ми се че е доста време буден за възрастта си (почти 2 месеца), но след като се чувства добре и аз съм ок.

Общи условия

Активация на акаунт