Студенти в Холандия/Нидерландия - 4

• 75 019
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Синът ми има застраховка през същия сайт с план european и октомври месец се наложи да я ползва. Покриха пълната сума за прегледа от 50 евро.
Здравейте!
Застрахователят ли е препоръчал лекаря, при който е ходил? Моят син се е записал при лекар препоръчан от университета и си мисля, че може от там да идва проблема!

# 451
Здравейте,
Синът ми има застраховка през същия сайт с план european и октомври месец се наложи да я ползва. Покриха пълната сума за прегледа от 50 евро.
Здравейте!
Застрахователят ли е препоръчал лекаря, при който е ходил? Моят син се е записал при лекар препоръчан от университета и си мисля, че може от там да идва проблема!
Здравейте,
Не е беше препоръчън лекаря от застрахователя. Търсеше практиката да му е на удобно място и попадна на тази https://www.sgeinternational.nl/.

# 452
Благодаря ви за отговорите!
Исках да попитам как точно се търси на място? Гледат се залепени обяви, ходи в някаква агенция или как?
Нямам абсолютно никакъв опит в търсенето на жилища, а моята агенция не оказва съдействие и затова се притеснявам да не стане така, че да отида и да се върна без да съм намерил нищо.

Агенцията, която успя да намери квартира на дъщеря ми, е Wohnen 013. Тя се регистрира в сайта, посочи кои обяви я интересуват и я поканиха да сключи договор с тях и я разведоха.
Пак казвам, че юли вече е късно. Започни от май.
До Тилбург се пътува със самолет до Айндховен, после автобус до гарата и след това - влак. Макс един час е.

# 453
  • No Line On The Horizon
Здравейте,
Изчетох темата и се записвам при вас, за да я следя. Дъщеря ми завършва 2020 година и желанието й е да изучава корейски език. Подходящата специалност, която открихме е в Leiden University - International Studies (BA), като обучението ще в кампуса в Хага.
Предполагам, че няма да е трудно да кандидатства сама, без посредник? Предстои да се яви лятото на CAE, който се признава от университета. Доколкото разбрах от прочетеното ще трябва да подготви CV, мотивационно писмо, превод на академичната справка и да си извади двуезичен акт за раждане?
Какви са евтините варианти за транспорт до Хага? През кое летище е по-изгодно да се пътува?

# 454

Предполагам, че няма да е трудно да кандидатства сама, без посредник? Предстои да се яви лятото на CAE, който се признава от университета.

Няма нужда от посредник. Регистрира се в сайта, избира си университет, специалност и следи какво изискват от нея.
За САЕ сигурни ли сте? Ако е само заради университета, вижте дали не признават IELTS или TOEFL. САЕ е коварен изпит, изискванията са по-високи от другите два.

# 455
  • No Line On The Horizon
Признават и другите два сертификата, но тя се готви за САЕ и не иска да се явява на друг, освен ако не се налага.

# 456
  • София
Поздравления, fros, за детето, което толкова отрано знае какво и къде иска дс учи. Такова дете е обречено на успех. Хора, не я плашете със САЕ Simple Smile
Пътуването до Хага е един от многото въпроси, за които ви предстои да се интересувате. Може да изглежда маловажен, но пътуванията наистина са си едно скъпо перо в цялото изваждане, което предстои. Та на въпроса - двете удобни летища са Схипхол и Айндховен. Първото е до Амстердам и е по-близо до Хага, т. е. трансферът ще бъде по-евтин. Там кацат повече редовни авиокомпании, по-малко нискотарифни. Има избор. В Айнховен кацат най-често използваните нискотарифни. За сравнение на цените за придвижване от и до летищата може да ползвате сайта 9292.nl, където има достъпна информация за разписания и цени на ж.п. и автобусен транспорт. Колкото до удобни самолети предстои ви да прекарвате доста време, ровейки се в сайтовете на Wizz, Ryanair, Transavia и редовните авиокомпании, в търсене на удобни полети.
Не на последно място ви съветвам да разгледате първия пост от тази тема, там има доста полезна информация

# 457
  • No Line On The Horizon
Благодаря! Въпроси неминуемо ще излизат, но добрата новина е, че го има този форум, където могат да се обсъдят и да се намерят адекватни отговори.
Изненадах се, че няма директна връзка с Хага, затова повдигнах въпроса.

# 458
Здравейте, моят син май се е ориентирал да кандидатства в NHTV Breda, специалност Game..., или с логистика. Има ли някой, който учи в момента, да каже две думи за тези специалности, към днешна дата. И има ли някой с интерес за кандидатстване там тази година, че да си обменим мнения и притеснения?

# 459
Признават и другите два сертификата, но тя се готви за САЕ и не иска да се явява на друг, освен ако не се налага.
Предимството на САЕ, е че е безсрочен! За мен и за сина ми това беше единствения разумен вариант. Моя съвет е да си оставите вратичка за второ явяване на изпит преди приемната кампания, в случай че нещо се обърка. Съученик на сина ми не успя от първо явяване, но още в 11 клас и има време да опита отново.

# 460
Университети имат изисквания сертификатът за език да е взет 2 години преди кандидатстването. Важи и за Кеймбридж. Нормално е. Какъвто и изпит да е държан, ако езикът не се практикува дълго време, той се забравя.
Първо си проверете университетът, от който се интересевате, какви конкретни изисквания има към сертификата да език.

# 461
Здравейте, моят син май се е ориентирал да кандидатства в NHTV Breda, специалност Game..., или с логистика. Има ли някой, който учи в момента, да каже две думи за тези специалности, към днешна дата. И има ли някой с интерес за кандидатстване там тази година, че да си обменим мнения и притеснения?

Здравейте, синът ми учи Game...Simple Smile  в Бреда.  Пиша ви на лични ,за да не разводняваме темата.

# 462
  • София
И моят син кандидатства за Game... Споделете малко инфо, което може да ни е от полза.

# 463
Кампанията им така или иначе е приключила вече, сега чакат интервюта. Нека минат и те, и щом получат положителен отговор, т.е. приети са, пишете ми за всичко което ви интересува, ще ви кажа. Но на този етап децата си чакат интервютата, и са достатъчно изтормозени от изпитния процес, не е добре  им пълним главите какво ги чака първи курс.  По време на интервютата изпитващите имат правото да дадат тест по математика и С++.  Не винаги го правят, но нека децата се готвят. Нивото на тестовете знам, че е елементарно, но все пак..
 Ако все пак имате конкретни въпроси, пишете ми на лични.

# 464
Здравейте, ще бъда благодарна, ако някой може да помогне. Имам въпрос относно доходите на родителите - възможно ли е това да са служебни бележки от работодател и трябва ли да са преведени. И втори въпрос - ако родителите са разведени и единият никакъв го няма, как следва да се процедира - има ли вариант само единият родител да представи документ за доходи? Благодаря и хубава вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт