АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 937
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Някоя от вас да има режеща болка като схващане ниско в корема (от едната страна) обхваща и кръста след ставане от леглото? От няколко дни почти всеки ден имах но за много кратко и минаваше като се раздвижа. Днес обаче направо си се уплаших, не можех да мръдна от болка, та, сега лежа. Обадих се на лекарката ми и тя ми каза ако не мине до час два от но шпа да ходя в спешния...в 18 седмица съм. Гледам по английските сайтове, че е нормална болка в четвъртия и петия месец от теглото на бебето. Имали ли сте такъв дискомфорт?

# 211
  • София, България
Аз имам доста сериозни болки в кръста вече от 3-4 дена. Но не и спазми или схващания в корема. Там за момента ми изчезнаха всякакви болки.

# 212
Благодаря Ви, момичета.

# 213
  • Варна
За режещата болка вижте какво прочетох в едно приложение:
"Вече сте в 15 г.с. и бременността вече започва да личи и за околните. Матката е видимо нараснала и типичното бременно коремче започва да се очертава, макар че за много жени все още не е проблем да го скрият под по-широка дреха. Нарастващата матка е причина за някои нови усещания, които може би ви притесняват. Характерни за началото на втория триместър са пробожданията и присвиванията в долната част на корема. Обикновено те минават бързо, но за всеки случай съобщете на лекаря си, ако те са твърде чести и ви притесняват. Особено често се среща типична остра болка при промяна на позата, най-вече при рязко изправяне от стола или при друго движение, в което се преминава от свито към изправено положение. Тази болка е нормална и отминава бързо, но може да ви изплаши при първите си появявания. Наложете си да се движите по-бавно и да избягвате резките движения в торса."
Доста често се случва при мен от една седмица, особено ако река да ставам рязко.

# 214
Бях на лекар сега тъй като започна и зацапване, оказаха се контракции. Плацентата ми е разположена "ниско, задно"и контракциите се предизвикват от най-малкото нещо. Изписаха ми ударни дози магнезий.

# 215
  • София, България
Jacqui, стискаме палци бързо да премине! В коя седимица си?
И аз съм с ниска задна. То вероятно повечето тук сме така.

# 216
В 18 седмица съм. Очаквах контракциите да са централно, не от дясно... странна работа

# 217
Аз съм с висока задна плацента.

Jacqui, почивай повече и никакво физическо натоварване. И дано да се вдигне плацентата и да преминат контракциите!

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 17:12 от Анонимен

# 218
Jacqui,дано скоро ти преминат контракциите.Аз също съм... едното бебче е с задна другото с предна плацента,купих си Биоелектра магнезии понеже магнерота го пиех ама нямаше ефект та с този магнезии разтворимия се преродих,единствено ме понаболява долу до операцията понеже бебчо се върти и става като малка топка 😂💋💋💋💋Повече лежи това му е майката.
Да питам другите мами по колко пъти ходите по малка нужда аз направоо охх днес 20 пъти..

# 219
Jacqui,дано скоро ти преминат контракциите.Аз също съм... едното бебче е с задна другото с предна плацента,купих си Биоелектра магнезии понеже магнерота го пиех ама нямаше ефект та с този магнезии разтворимия се преродих,единствено ме понаболява долу до операцията понеже бебчо се върти и става като малка топка 😂💋💋💋💋Повече лежи това му е майката.
Да питам другите мами по колко пъти ходите по малка нужда аз направоо охх днес 20 пъти..
Адшката,  да ти кажа аз съм нон стоп в wc.2-3 капки и след малко пак , скоро с памперси 😂

# 220
  • София, България
Хахаха и аз съм вечно в тоалетната. Вчера излизам от нея и докато стигна до кухнята.... и си викам "еее не! пак ли?! току що бях! " 😅
Даже АГ-то ми вика преди един преглед "Май много ти се пишка... " Ми то вечно ми се пишка 😅

# 221
Ех, тъкмо вчера си мислех, че от няколко дни много зачестих, явно нещата в тези седмици рязко се променят Grinning
Днес ново 20 - нещо сърцето ми се разтуптя, не постоянно , ами от време на време по няколко пъти по -силно и после спира, по някое време пак.
Някой нещо подобно?

# 222
Днес ново 20 - нещо сърцето ми се разтуптя, не постоянно , ами от време на време по няколко пъти по -силно и после спира, по някое време пак.
Някой нещо подобно?
Аз имам сърцебиене понякога, но това е от щитовидната жлеза.

# 223
Ами и аз съм на еутирокс, но наскоро пуснах тсх , беше супер.
Мерих кръвно , ок е, пулсът е по-висок, но то май си е нормално това.

# 224
Сърцебиенето е но мално и аз имам,доста бременни го споменават .

Общи условия

Активация на акаунт