АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - ТЕМА 3

• 51 985
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Пропуснах да споделя, че плацентата ми се е вдигнала, а съм в средата на 5м. Нали наскоро  коментирахме този въпрос за ниската плацента.

# 436
Извинявам се но искам да попитам макар и неприятно тези които пият магнезий Биоелектра от  3..4 дена а и другите ходя по голяма нужда но рядко. (Всеки ден по 1 път) някое момиче има ли като мен.

# 437
  • София
За съжаление шийката може да се скъси за часове, без никакви симптоми, дори и без предварително скъсяване.
Затова писах, че следенето през 2 седмици е наложително, но не е достатъчно. И затова ти препоръчвам още едно мнение, защото може да нямам никакъв проблем, може да е просто разминаване между двете измервания, но това може да го прецени само компетентен лекар. Както и дали не се налагат допълнителни медикаменти или манипулации.

# 438
Здравейте момичета, от 2 дена усещам бебка ниско доло в дясно, като легна по гръб даже се вижда и се напипва, обаче на моменти ме наболява и като свия крак също. Та притеснявам се за мен с тези болки апък за нея още повече, дали не я притискам или да не и направя нещо. Прегледа ми е чак на 26. 11. За съжаление..
Ако някоя от вас знае нещо ще съм и много благодарна.

# 439
Мен ме боли, но за около час ми минава ако съм изправена била, като се сгъвам и мен ме боли. Мисля че просто бебето така се е наместило, но ако е постоянна болка може би е по-добре консултация за твое спокойствие.

Аз пък се притеснявам, че вече 3 ден не го усещам така активно като предните дни. Почвам да се притеснявам. Вчера получих болка, която отшумя в рамките на час (винаги я отдавам на разположението на бебето, щом отшумява), отделно имах и вчера и онзи ден няколко леки движениица. Но днес нищо Sad Чудя се дали не се дължи на по интензивното ми ежедневие и просто да не съм обърнала чак такова внимание или е време да се филмирам. Другия петък съм на 2ФМ....ама до тогава знам ли....

# 440
Мен ме боли, но за около час ми минава ако съм изправена била, като се сгъвам и мен ме боли. Мисля че просто бебето така се е наместило, но ако е постоянна болка може би е по-добре консултация за твое спокойствие.

Аз пък се притеснявам, че вече 3 ден не го усещам така активно като предните дни. Почвам да се притеснявам. Вчера получих болка, която отшумя в рамките на час (винаги я отдавам на разположението на бебето, щом отшумява), отделно имах и вчера и онзи ден няколко леки движениица. Но днес нищо Sad Чудя се дали не се дължи на по интензивното ми ежедневие и просто да не съм обърнала чак такова внимание или е време да се филмирам. Другия петък съм на 2ФМ....ама до тогава знам ли....
Аз също вече 2, 3 дни не съм усещала бебче . Отделно дори и да съм легнала имам пробождания ту в ляво ту в дясно ниско долу (незнам дали са нормални , но не са постоянни ) . Аз също чак другия петък съм на 2ра ФМ и имам чувството , че ще се побъркам до тогава. Извинявам се , ако ви досаждам, но ми е 1ва бременност с 2 години чакано бебче и всичко ме притеснява.

# 441
 Аз също вече 2, 3 дни не съм усещала бебче . Отделно дори и да съм легнала имам пробождания ту в ляво ту в дясно ниско долу (незнам дали са нормални , но не са постоянни ) . Аз също чак другия петък съм на 2ра ФМ и имам чувството , че ще се побъркам до тогава. Извинявам се , ако ви досаждам, но ми е 1ва бременност с 2 години чакано бебче и всичко ме притеснява.
[/quote]

Didi Pavlova 610026 все едно ти си аз Grinning

# 442
  • София
Qsxza,  и аз така се притесних преди няколко седмици, защото нищо, ама нищо не усещах ден-два, и се рових да чета. Общо-взето, нормално било, в нашите седмици това изобщо не е показател, чак след седми - осми месец започват да отчитат движенията на бебето като измерител дали всичко е наред. Преди това може да го усещаме или не, по-активно или по-слабичко, в зависимост от това как точно е застанало, а и нашата активност каква е.
Предполагам знаеш, че когато ние сме активни, бебетата спят, и обратно. Така че, ако си била по-активна тези дни, и бебенце е застанало някъде, където не те ръчка толкова, е съвсем нормално.
Между другото, бях учудена колко много се връткат, мислех че си внушавам. Миналата седмица бях на преглед, пишеше в листа, че бебето е с главично прилежание. Е, да, ама аз ту го усещам да ме рита ниско долу, ту около пъпа. И помислих, че аз нещо бъркам. Докато онзи ден на ехографа не го видяхме как за 20 секунди мина от стойка с надолу главата, до абсолютно противоположна, и накрая си легна напречно. Още са мънички и имат много място, шават си спокойно и ако не блъскат по съседни органи и нерви, не ги усещаме толкова. Не се шашкай Simple Smile

# 443
Аз също до скоро имах странни болки ниско в дясно и също така не го усещам постоянно. Има дни в, които по цял ден усещам гъделичкане или допира и има дни в, които нищо не усещам. Днес на 2 ФМ разбрах, че всичко е наред и няма проблем. Натиска ниско в дясно бил от бебето там седи част от времето.
Това го написах по повод на момичетата, които се притесняват, защото и аз бях доста притеснена преди прегледа. 😉

# 444
Благодаря ви, успокоихте ме малко, но на прегледа се надявам да се успокоя напълно. 😊

# 445
Мили дами , имам един може би доста тъп въпрос, но няма към кой да се обърна . Преди малко усетих нещо като помръдване на мускулите от дясната страна ниско долу, и малко по към средата , като се загледах силно се видя и отвън (възможно ли е това да е бебо). За първи път ми се случва такова нещо и премина за малко мовече от 5 мин и не беше постоянно . Отново се извинявам от тъпизма , но се чудя да се радвам ли или е било просто спазъм на мускул . Благодаря предварително

# 446
На мен ми звучи точно като да си усетила бебето Simple Smile Още повече ако е ново, неизпитвано досега чувство, поне за мен беше.

# 447
На мен ми звучи точно като да си усетила бебето Simple Smile Още повече ако е ново, неизпитвано досега чувство, поне за мен беше.
До сега никога не ми се беше случвало . Просто усетих нещо и се загледах . А и цял ден бяхме по магазини и тъкмо се прибрахме и се опънах малко и започна . Много благодаря за отговора. Ще се радвам и на други мнениея.

# 448
  • София
И аз днес усетих за първи път нещо такова, докато вървях. Беше много ниско и много вляво - направо където е изпъкнал хълбока. Самите "спазми" бяха по 2 секунди и мина за по-малко от 5 минути. Не бях сигурна, че е бебето, но таткото се втурна да го пипа. Такъв ентусиазъм досега не бях виждала от него 😃

# 449
Алегра,незнам коя седмица си Но да това е бебето попринцип много заводи и детето колко е подвижно.Моите едното ме ритва от дясно а другото е горе около 3..4 от пъпа и се редувам.Активни са примерно вечер като хапна нещо няма да казвам какво да не ви се дояде.

Общи условия

Активация на акаунт