Градинарство – моето хоби 21

• 47 961
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Аз започнах вече. Всяка година режа след 3 март. Проблеми от измръзване след тази дата не съм имала.

# 301
  • густо майна Филибето
Виждала съм гладиоли, поетапно садени (на различни места в един двор), така и в края на лятото имаше цъфнали. Аз се отказах от тях заради ваденето, защото предварително им правя телени кошници като ги садя, за  да не ги отмъкне сляпото куче. И ваденето им е трудоемко. Макар че се случи и в някои зими да не вадя и да оцелеят.

При всеки се развиват по-добре или по-зле различните луковични, защото условията са различни, най-вече влагата и температурите.
При мен се справят най-добре ниските норциси и минзухарите, и то тези, които са на по-сухо (поливаме много лятото) . И от високите нарциси на някои места се развиват добре.
От лилиумите останаха само оранжевите.От лалетата (които не вадя) , остана един вид. Лалетата ги приемам като едногодишни вече. Мисля да си купувам всяка година и да не ги мисля повече ще излязат или не.
Пушкинията ми се сее, но едрите луковички изчезват някак. Излизат едни дребосъци, които даже не винаги цъфтят.
Сцилата изчезна, зюмбюлите също.
Мускарито ми оцелява само на слънце, и само обикновеното.

# 302
  • Варна
Отнесох един люляк от Lidl, сега му мисля място аз.

# 303
Тези иглики, които се продават сега по цветарските магазини, в малките саксии, многогодишни ли са или едногодишни. В смисъл, сега като прецъфтят, ако ги оставя така в саксията, на другата година ще цъфнат ли пак или ще умрат още тази година, след два-три месеца.

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма едногодишни иглики Simple Smile но ако се оставят в саксийките има опасност зимата да замръзне изцяло почвата и да загине растението.

# 305
няма едногодишни иглики Simple Smile но ако се оставят в саксийките има опасност зимата да замръзне изцяло почвата и да загине растението.
А ако ги държа вкъщи накъде на тъмно, където няма да замръзнат и на следващата пролет извадя саксийката ще цъфне ли пак иглика от нея. И докато стои в саксийката цяла година, до следващата пролет, трябва ли да се мокри пръста или може напълно суха да стои, само да не замръзва, така ли?

# 306
А ако ги държа вкъщи накъде на тъмно, където няма да замръзнат и на следващата пролет извадя саксийката ще цъфне ли пак иглика от нея. И докато стои в саксийката цяла година, до следващата пролет, трябва ли да се мокри пръста или може напълно суха да стои, само да не замръзва, така ли?

Игликите по принцип са си градински. Ние също имахме в саксия една много красива с огромни цветове, и я засадихме в градината, но таз година гледам няма и помен от нея, не изникнала. По принцип другите си се развъждат самички

# 307
Игликите по принцип са си градински. Ние също имахме в саксия една много красива с огромни цветове, и я засадихме в градината, но таз година гледам няма и помен от нея, не изникнала. По принцип другите си се развъждат самички
Да и аз знам, че игликите са градински цветя и си се развъждат и изникват самички всяка пролет в градината, но питам специално за тези иглики които се продават в саксиите защото са много красиви и с огромни цветова, както и ти си казала. Подозирам, че тези иглики в саксиите, са някакви генно модифицирани иглики, някакви изродени такива, не са като нормалните иглики в градината. Подозирам, че живеят само няколко месеца в саксийката и после умират и няма да се съживят на следващата година, както правят градинските иглики въпреки, че всички иглики би трябвало да са многогодишни цветя.

# 308
В саксия няма да оцелее. В градината може и да има шанс.
Бях подарила такава иглика на наша близка. След прецъфтяването, я засадихме в градината, на място, което иглики сами си бяха избрали. На следващата година поникна, но без цвят. В крайна сметка се загуби, а другите продължават да щуреят на това място.
Сега  подарих на дъщеря ми такава. Ще видим дали ще я бъде.

# 309
  • в полите на Балкана
Обмислям да направя жив плет покрай една ограда. Спрях се на Купресокипарис, на какво разстояние да засадя разстенията едно от друго и на какво от оградата? Оградата не е плътна.

# 310
  • Варна
Какво мога да направя с пръчките от подрязани дръвчета? Не искам да ги хвърлям, почнах да ги ситня за барбекюто, друго не ми дойде на ум.
Също си обирам срама с тревясала градина, поч ах с мотиката, но тревата е млада и жилава, ще я отровя въпреки, че не съм фен.
Не ме мързи, но съм сама и на работа, а градината ме "дразни" Simple Smile

# 311
Мира, какви по точно пръчки имаш предвид, от лоза или овошни? 
Имам питане, някой от сортовете ми домати, ми хартисаха и таз вечер ще сеем още, но работата е там че някой от сортовете са с годност до 2019 дали да ги сея всички, или може да се задържат до догодина? 
Градина днес вече е изорана машинно, и е готова. Имам още няколко снимки, но не ми позволява да ги кача защото файлът бил голям, и за да кача снимката, се наложи да правя екрана снимка от албума в телефона ми

# 312
  • Варна
От овошки са ми пръчките, мисля си да махна дебелите клони и да ги поокълцам с храстореза и после в чували.
Сама рязах дръвчетата, искам да поопраавя градината докато се върне мъжът ми да я обърне с мотофрезата.
Купих вар да ги варосам, май е добре и да ги напръскам.

# 313
  • густо майна Филибето

ismailyk, аз не разбирам много от домати, макар че гледам от няколко години. Но първите ми бяха от собствен разсад, събрах семки от едни вкусни домати от магазина, едри розови, деформирани - баш селски домат. Насях ги чак след две години, поникнаха си.
 Да, ама се разпадна на едър розов и едър червен. Без значение, това ми бяха най-вкусните домати.

На това място попадал ли си? https://hobbykafe.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=8861

# 314
  • Перник
Аз не вадя кокичета, лалета, зюмбюли и нарциси. Гладиоли и далии вадя наесен, садя пак напролет - баба така правеше, и аз така Simple Smile
Въпреки че садя всички гладиоли заедно, някои цъфтят чак септември, че и през октомври имах цъфнали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт