Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 691
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Задачите, освен че били със свободен отговор, били разделени на раздели - геометрия, логически задачи, аритметика... или поне на мен ми дадоха такова обяснение оня ден.

# 151
  • Пловдив
Дреб се яви в неделя - и той каза, че имало задачи от "атирметика, геометрия и нещо друго" Grinning
резултатите казаха, че най-късно до 11 ще излязат.

Аз да питам за Европейско кенгуру - къде може да се провери в кои училища ще се провежда? На сайтът им не откривам информация

# 152
Организаторите на "Математика без граници" имаха страница във фейсбук "Mathematical Mail", където публикуваха информация за състезанията. Сега не я намирам. Да не е закрита, преименувана или аз нещо греша?Thinking

# 153
На мен също не ми се отваря от няколко дни. Може да са направили затворена група. Не съм търсила.

# 154
На мен също не ми се отваря от няколко дни. Може да са направили затворена група. Не съм търсила.
Странно, явно на Л. Л. съвсем не му се контактува с хора.

# 155
Ние сме с 28 точки, 2 клас. Грешките и са на последните задачи. Харесва ми, че са разнообразили задачите. Предните години се въртяха все едни и същи.

# 156
Здравейте!
Не знам дали пиша в подходяща тема...
Нашият син догодина ще е първокласник. Има способности към математика, които искаме да развием.
Бихте ли ми подсказали откъде да започнем? Къде да се насочим? Частни уроци, някаква школа? (от Варна сме, ако има значение) Или само решаване на задачи вкъщи?
Как сте започнали вашето математическо пътешествие?
Благодаря!

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 01:33 от Scorpio07

# 157
Има школи по математика, обикновено са от 5 г. нагоре. Няма лошо да ходи, да се развива, ако му се отдава... Peace

# 158
Scorpio07 слагам отговора в скрит текст защото не съм сигурна ,че е за тази тема.
Скрит текст:
Детето ми учи в училище с разширено изучаване на математика. Всички преподаватели математици твърдят, че чак след 2 клас би могло да се говори дали едно дете става за математик или не. На 5 години е твърде малка възраст а и детето никога не се е сблъсквало с реална математика за да може някой да прецени. Това че има логическа мисъл не го прави математик но е хубаво да се развива. Всички деца на тази възраст по-лесно схващат математика от БЕЛ защото тя е реална. Три пилета можеш да ги видиш и преброиш, докато звуците са доста по абстрактна ситуация. На 5 години частен учител ми се струва твърде амбициозно родителско желание. За тази възраст има забавна математика или ментална аритметика. Нямат нищо общо със състезателната. В ПУК и1 клас...тя е просто логика. Може детето спокойно да решава у дома минали теми.  

# 159
Scorpio07 слагам отговора в скрит текст защото не съм сигурна ,че е за тази тема.
Скрит текст:
Детето ми учи в училище с разширено изучаване на математика. Всички преподаватели математици твърдят, че чак след 2 клас би могло да се говори дали едно дете става за математик или не. На 5 години е твърде малка възраст а и детето никога не се е сблъсквало с реална математика за да може някой да прецени. Това че има логическа мисъл не го прави математик но е хубаво да се развива. Всички деца на тази възраст по-лесно схващат математика от БЕЛ защото тя е реална. Три пилета можеш да ги видиш и преброиш, докато звуците са доста по абстрактна ситуация. На 5 години частен учител ми се струва твърде амбициозно родителско желание. За тази възраст има забавна математика или ментална аритметика. Нямат нищо общо със състезателната. В ПУК и1 клас...тя е просто логика. Може детето спокойно да решава у дома минали теми.  
Съгласна съм за Забавната математика и е пропоръчвам. Моето хлапе беше на 4 когато започна да я посещава и много му харесваше, не искаше да си тръгва от заниманията
Скрит текст:
и на мен ми се вижда много амбициозно на 5 г да се занимава частен учител с него, има вариант детето да се "отврати" в такъв случай, още повече че на тази възраст и дума не може да става за състезателна математика.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 13:59 от mimsim

# 160
Ние сме с 28 точки, 2 клас. Грешките и са на последните задачи. Харесва ми, че са разнообразили задачите. Предните години се въртяха все едни и същи.
На вас ви дадоха задачите ли? Hushed

# 161
На вас ви дадоха задачите ли? Hushed

Не! Не бяхме попълвали декларация предварително и вчера трябваше да го направим, а тя беше прикрепена към работните листове на детето.

# 162
  • София/Варна
Има ли вече информация за реда за записване за СМТ 2018? Намирам само това, но предвид как неглижира училището ни малките математици и как на класната хич не ѝ се занимава, не знам какво да предприема.

# 163
Има ли вече информация за реда за записване за СМТ 2018? Намирам само това, но предвид как неглижира училището ни малките математици и как на класната хич не ѝ се занимава, не знам какво да предприема.

Свържете се с директорката, аз се обадих на нашата и се оказа, че ако се съберат деца в училището, състезанието ще се проведе. И сега вече се даде гласност на това и се събират пари.

# 164

https://smbsofiagrad.wordpress.com/

Общи условия

Активация на акаунт