Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 76 905
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
На нас ни ги пратиха по електронната поща. Сега ще видя и кача.
Заповядайте Simple Smile
https://files.fm/u/mx2e7da9

# 136
  • Пловдив
На нас ни ги пратиха по електронната поща. Сега ще видя и кача.
Заповядайте Simple Smile
https://files.fm/u/mx2e7da9
besyto, много, много Ви благодаря ! smile3525

# 137
За Данис според мен декларация няма, защото имаха нещо в общите условия че явявайки се детето там се съгласяваш резултатите му да се обявяват. Пак ще погледна, на нас също не ни дадоха такава. Имам един въпрос - четох за време, когато точките са равни се гледа времето-това важи ли и за първи клас? Няма да запознавам детето си с това условие, че остава и да се разбързат да решават и предадат Grinning

# 138
  • Пловдив
По повод времето, по-добре обяснете, защото моята щерка решила задачите и не знаела какво да направи (срамежливо е детето). Та, чакала "найсе" минути да свърши друго дете и да види, че се вдигало ръка, че си готов Simple Smile 

# 139
По мои наблюдения за раздаването на медали на отделните кръгове времето не е фактор. Вече на по-късен етап, за класиране на полуфинал, финал и накрая за излъчване на победителите - да, може да се окаже решаващо. Правилото по принцип си важи и за първокласниците. Но аз също миналата година не казах на детето, малки са още в първи клас да бъдат товарени и с такова очакване за бързина.

# 140
  • София
Моите довлякоха МБГ декларациите вкъщи, но бяхо по 2 страници с много текст вътре. За съжаление им ги подписахме и върнахме и не мога да ви ги снимам.

# 141
  • София
sali1    Вие на 1-ви ноември ли сте в ДАНИС? Питам, дали ще се засечем 😁
И аз на моята се чудя дали да и казвам за времето, ще преценя.

# 142
утре сме в Данис Simple Smile може да се засечем на някое от следващите Wink след мнението на Алисса, леко ще спестя тази информация, а и играем за участието, финала не ни е толкова важен мисля

# 143
  • София
По мои наблюдения за раздаването на медали на отделните кръгове времето не е фактор.
Времето Е фактор и при определяне на медалистите. Примерно - златен медал до 29 точки и 45 минути. В такъв случай над тези минути със същите точки се получава сребро и т.н. по същата логика.

# 144
По мои наблюдения за раздаването на медали на отделните кръгове времето не е фактор.
Времето Е фактор и при определяне на медалистите. Примерно - златен медал до 29 точки и 45 минути. В такъв случай над тези минути със същите точки се получава сребро и т.н. по същата логика.

Затова написах "по мои наблюдения" - конкретно - първи клас 2017/2018 г. Нито при определяне на медалистите, нито дори - на финалистите не беше взето предвид времето. За мен това беше правилното решение - за най-малките не е нужен чааак толкова стрес. Мисля си, че тази година със свободните отговори отсяването ще бъде още по-лесно и времето няма да е фактор, поне при първокласниците.

# 145
Имате ли представа колко е максималния резултат на МБГ за втори клас?

# 146
  • София
Имате ли представа колко е максималния резултат на МБГ за втори клас?
Максималният възможен е 40 т., а максималния постигнат в този кръг - рано е да се каже Simple Smile

# 147
8 е кратно на 1, 8, 2 и 4; Ако са 2 и 4, единственият вариант за третата цифра е да е 1. Така че - всички комбинации от трите цифри. Ако участват 8 и 1 - всички комбинации от 1, 1 и 8.
Не забравяйте и 8=2.2.2, така, че и числото 222.

# 148
  • Бургас
В нашето училище /Бургас  център/ МБГ мина на 19.10., таксата беше 7 лв. Декларация не съм попълвали никаква.
Резултатите са обявени от госпожата в края на миналата седмица. Моята третокласничка каза, че задачите били "горе-долу лесни, горе-долу трудни", като изобщо не отбеляза факта, че форматът на състезанието е променен Simple Smile от вас тук научих и довечера ще я разпитам по-подробно.
Попитах я колко точки има, а отговорът й беше, че тя и още един съученик имат най много точки, ама 20 ли били или 40 не запомнила 😂😂😂 подозирам, че и резултатът ще е като сложността на задачите - горе-долу посредата- 20т 😎
От 20.10 тръгна на курс по Математика към частен център, че да видим как ще й се отрази Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 14:35 от magare

# 149
  • Бургас
А при нас (пак Бургас, но в Славейков) е днес и таксата беше 8лв. Интересно ми е първолакът какво ще сподели. Леко съм скептична като знам че било предвидено да е след часовете, преди да са обядвали децата, което предполага доста малък шанс за концентрация на първолаци, ама ще видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт