Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 76 864
  • 739
  •   2
Отговори
# 120
Дидева, много мерси. Какво не ѝ е наред на втора задача? Отговорът е 4-3=1
На шеста също не виждам проблем? 0 1 2 3 4 3 2 1 0 и сравняваме.

# 121
14-та как се решава?!?

# 122
  • Sofia
Проблемът на 2ра беше, че въпроса беше обратен: квадрат-триъгълник=? и така излиза 3-4=-1. Явно обаче по някое време са се поправили, но аз не съм разбрала и съм научила детето грешно да я смята, за да изкараме отговр.. 6та си е наред, примерната 6та е объркана за мен..
14та: 2+1=3.;
3+1=2+2. Отговор 1.

# 123
Дидева, много мерси. Какво не ѝ е наред на втора задача? Отговорът е 4-3=1
На шеста също не виждам проблем? 0 1 2 3 4 3 2 1 0 и сравняваме.
Примера за 6та е проблем "2, 4, 6, ☺ , 6, 4, ☻
< > =
☺ ? ☻
Отговор < "
Редицата явно е 2,4,6,8,6,4,2
8>2 не е <
А по-горе някой беше дал отговор 0, на мястото на 8, който според учителка бил обоснован...

За втора са писали вече...

# 124

Кръгчето е 2, квадратчето е 1.

# 125
  • Sofia

Кръгчето е 2, квадратчето е 1.
[/quote]
 да

# 126
Втора задача явно са я оправили след като се писа тук в темата. Аз също я обясних на детето, че първата скоба се отнася само за 6, защото инъче ще получи отрицателно число.... Сега и аз се ядосах 🤨😂

# 127
  • Sofia
Втора задача явно са я оправили след като се писа тук в темата. Аз също я обясних на детето, че първата скоба се отнася само за 6, защото инъче ще получи отрицателно число.... Сега и аз се ядосах 🤨😂

Точно така и аз обясних на детето.. Не е честно. Не стига, че се опитах да им реша грешната задача, да намеря логика да стане вярна, а се оказва че съм подвела дъщеря си..

# 128
  • Бургас
Аз тъкмо се зарадвах че най-накрая "отметнах" обясняването на задачите и те ти булка спасовден сега! В понеделник им е състезанието в нашето училище и дотогава пак ще трябва да учителствам, че да му стане съвсем каша на дечко :/

# 129
може и да не се наложи да обяснявате Wink просто му ги дайте да реши, понякога децата си имат логика и дори нещо да им е обяснено си я следват Simple Smile аз не обяснявах грешно задачата, детето ми стигна до извода, че от по-малко трябва да вади по-голямо, погледна ме странно, казах й че има грешка в задачата и това беше Grinning

# 130
  • Пловдив
Здравейте!
Малко странно питане имам. За състезанието "Математика без граници" на учениците са им раздали декларации за съгласие от родител, че сме съгласни да се публикуват резултатите публично и поименно. Нещо такова. Обаче, нашичкият не може да си я намери. Дали някоя учителка или мама може да ми изпрати текста на лични. Да я разпечатам и попълня, и в понеделник да я предадем. По думите на ученика ми, госпожата отказала да даде втора... Имам резервен вариант, в понеделник да ходя в училище и да поискам аз такава, за да я попълня. Но ако някой откликне, ще е по-добре Simple Smile При непопълнена декларация, ученикът отпада от турнира, независимо от резултатите (така ми казва младежът) В нета намерих качена декларация, само за изминалия финал, лятото.
Благодаря предварително!

# 131
може и да не се наложи да обяснявате Wink просто му ги дайте да реши, понякога децата си имат логика и дори нещо да им е обяснено си я следват Simple Smile аз не обяснявах грешно задачата, детето ми стигна до извода, че от по-малко трябва да вади по-голямо, погледна ме странно, казах й че има грешка в задачата и това беше Grinning
Разбира се, че не  всичко се обяснява. Но с тази задача определено имаше проблем. И преди е имало задачи, които са разместени при печат, чесно казано си помислих, че такъв е случая. И през ум не ми мина, че е сгрешена и ще я оправят няколко дни след това...
Нищо, здраве да е Simple Smile
ilik123, съжалявам, няма да мога да помогна, че я предадохме вече. Дано някой, чиито детенце не е минало още да успее да я снима.

# 132
Здравейте!
Малко странно питане имам. За състезанието "Математика без граници" на учениците са им раздали декларации за съгласие от родител, че сме съгласни да се публикуват резултатите публично и поименно. Нещо такова. Обаче, нашичкият не може да си я намери. Дали някоя учителка или мама може да ми изпрати текста на лични. Да я разпечатам и попълня, и в понеделник да я предадем. По думите на ученика ми, госпожата отказала да даде втора... Имам резервен вариант, в понеделник да ходя в училище и да поискам аз такава, за да я попълня. Но ако някой откликне, ще е по-добре Simple Smile При непопълнена декларация, ученикът отпада от турнира, независимо от резултатите (така ми казва младежът) В нета намерих качена декларация, само за изминалия финал, лятото.
Благодаря предварително!
Тук я има декларацията: http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=200

# 133
  • Пловдив
Здравейте!
Благодаря предварително!
Тук я има декларацията: http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=200

Тази я видях, но касае финала това лято и организацията около него. Не ми върши работа!

# 134
  • София
Аз пък като записах детето в ДАНИС никой не ме накара да попълня такава декларация. Може после като я закарам.
Много тъпо да откаже, трябва да имат допълнителни все пак това са деца, губят какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт