Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 76 857
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Къде да видя къде се провежда МБГ?

# 106
  • София
Ако не го провежда училището ви, можете да проверите за София: ДАНИС. Ако сте в друг град търсете някоя от големите школи по математика.

# 107
  • София
Аз да попитам отново: някой да има миналогодишните задачи за трети клас на МБГ?
Аз имам есен и зима, дай мейл на лични да ти ги пратя

# 108
  • София
Благодарение на silvi.d вчера записах девойката в ДАНИС.Има още една дата за записване - събота, някъде около обед беше.

# 109
МБГ е с нов регламент от тази есен и май наистина не пише как формират резултатите. По това, което ми каза 3-токласникът съдя, че са по 2 т на всяка от 20те задачи и вече са със свободни отговори, а не с избор на буква. Единствено са оставили засичането на време и ако 2 деца са с еднакви точки, печели това с по-малкото време. До сега не са имали отнемане на точки за грешни отговори.
Да, точно така е - 20 задачи с отворен отговор, по 2 т. на задача, няма отнемане на точки за грешни отговори; при равен брой точки се отчита времето.

# 110
  • Sofia
Аз съм малко ядосана от условието на втора задача за 1 клас от МБГ. Тъй като получих отговор -1 на примерния тест, обясних на детето в горното уравнение да сложи такова число, че да получи първото число под голямата отворена скоба,,,5+1=6; 6+3=9. И отговор 3-1=2. Давах и много примери и тя се справяше без проблеми. Вчера им беше състезанието и каза, че получила 1-2=? Дали е възможно да са се усетили, че не им е много вярно така и да са променили...

# 111
Синът ми нищо те е споделил. Каза, че били лесни задачите 😂😂😂. Не ми се вярва, но ще видим накрая сакви ги е свършил.
Не ви се вярва такава елементарна грешка да са допуснали организаторите.

# 112
Синът ми нищо те е споделил. Каза, че били лесни задачите 😂😂😂. Не ми се вярва, но ще видим накрая сакви ги е свършил.
Не ви се вярва такава елементарна грешка да са допуснали организаторите.
Ами миналата година имаше по няколко елементарни грешки в горе-долу всички състезания, така че не е изключено...

# 113
  • Sofia
Те допуснаха елементарна грешка в примерната -6та задача на примерния тест.. И втора е безумна. За мен няма еднозначно решение.  Толкова ли нямаше как по друг начин да я изобразят.

# 114
Кои бяха втора и шеста? Аз пък нещо не откривам примерния тест.... newsm78

# 115
Aко в момента погледнете примерните задачи - 2 задача е коригирана. В 6та - не виждам нищо странно. ? А за примерната - огледална редица е явно и отговорът им е верен Simple Smile

# 116
  • Sofia
А къде да ги видя в момента? Те ги свалиха преди дни.. Аз не гледам всеки ден какво поправят. И в момента ги няма в сайта. А примерната... Да, огледална е, но по средата е 8, категорично!! Нито една логика няма да ме отведе, че е нула..а се имам за човек с математическа логика Simple Smile

# 117
Не ги виждам и аз примерните задачи нещо. Помня я тази, където някъде се твърдеше, че е 0. За мен си беше 8. За 0 нямаше никаква логика.

# 118
на мястото на примера като 6та задача в самия тест е сложена друга подобна, с коректно зададено условие, съгласна съм. Аз ги отварям следвайки линк изпратен към приятелка, ще опитам да ги кача, не гарантирам че ще се справя обаче Simple Smile

# 119
Примерните задачи
През сайта и аз не виждам път. Стигнах до тях през линк, даден в темата.

Общи условия

Активация на акаунт